Katsaus kesän pellavavaatemuotiin ja pieni hoito-opas

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Kesällä ei voi välttyä törmäämästä pellavavaatteisiin. Tässäpä mielikuva kesäisestä rantaraitista keskisuuressa suomalaisessa kaupungissa: ihmiset jaloittelevat rauhassa, kenellä jäätelö kädessä, kenellä punottu kesäkassi. Rennoimmat ja tyylikkäimmät erottuvat joukosta. Heitä yhdistää aika usein kauniit pellavamekot, -paitulit ja -housut. Vaaleissa ja beigen sävyissä, osalla kesäisen kauniita vaaleanpunaisia sävyjä. Aurinko paistaa ja hymy on huulilla. Tällaista kesää minä odotan ja tällaista se varmaan tulee olemaankin täällä kotikaupungin kaduilla.

Tästä artikkelista löytyy monipuolinen kattaus ihania pellavalöytöjä. Kesä on nimittäin täällä ennen kuin huomaammekaan. Monesti vain ihanimmat pellavalöydöt ovat loppuneet kaupoista, kun ihmiset heräilevät kesään. Suosittelen jo vähän koluamaan kauppoja, jos mielii omaan vaatekaappiin jotain saada. Se hetki, kun haluaisi pukea ihanan pellavahameen tai -paidan päälle, mutta huomaakin niiden jo loppuneen lähikaupasta aikoja sitten, on aina yhtä turhauttavaa.

Pellava materiaalina on kovin suosittu. Luonnonmukainen, viileä kesällä, hengittävä, mukavantuntuinen. Pellavavaatteista joko tykkää tai ei. Henkilökohtaisesti pellavaton kauteni (rypyt vähän harmittaa) on päättynyt jo aikoja sitten, rakastan pellavahousuja nimittäin. Niitä on muutamia kaapissa ja yhdet värikkäät ovat jo päässeet ulkoilemaan. Vitivalkoisten housujeni käyttöä taidan säästellä nyt enempi kesään.

Tässä hieman inspiraatiota kesän pukeutumiseen tällaisten moodboardien eli kollaasien muodossa. Artikkelin lopussa pellavan hoito-ohjeistusta.

*1 Tummansininen kauluspaita on tyylikäs *2 Rento pellavapaita kesähelteille *3 Suorat pellavahousut ovat täydelliset ympäri vuoden *4. Pellavapaita kauniissa sävyssä *5 Rennot shortsit

Olen siis todella suuri pellavahousujen, -hameiden ja -shortsien kuluttaja. Yksi hienoimmista ominaisuuksista pellavassa on se, että vaikka vaate hieman rypistyy, niin muoto säilyy. Ei polvipusseja housuihin, ei hassua takapuolta hameessa. Siis, erästä hametta käytin niin paljon, ilmeisesti istuen, että sen muoto lopulta muuttui hyvin omituiseksi. Sääli, hyvä hame muuten. Väärää materiaalia selvästi.

*1 Tyylikäs vaalean beige bleiseri *2 Valkoinen kietaisumekko on helppo asu *3 Ihana haalari ja mikä väri *4 Herkkä kukkakuosi

Pellavavaatteen pieni hoito-opas

Pellava hylkii likaa, joka on aina oikein mukava ominaisuus. Pesukertoja tulee vähemmän, mutta sitten kun pesu on edessä, niin vaatteen ohjeen mukaan. Vahvoja pesuaineita ei tarvita. Pellava pitää marseille- ja sappisaippuasta. Niillä aina ensiapua pieniin tahroihin. Koneeseen nestemäistä pesuainetta ja väljä täyttö. Pesu aina nurinpäin. Kevyt ohjelma, ei pitkiä linkouksia. Pellava kutistuu yleensä ensimmäisessä pesussa ja nukkaakin saattaa irrota. Pese siis mieluiten pellavat pellavan kanssa, ei muiden vaatteiden kanssa.

Pesun jälkeen kosteana vaatetta voi suoristella ja oikoa ryppyjen vähentämiseksi. Ryppyjen suoristamiseksi tehokkainta on silitys hieman kosteana. Mutta joskus pelkkä kosteana suoristus riittää osalle vaatteista. Mitä enemmän pellavaa käyttää, niin ajan kanssa se pehmenee ja muuttuu entistä miellyttävämmäksi. Jos monivuotista kumppania vaatteiden muodossa etsii, niin kyllä tämä luonnonmukainen materiaali sitä lupaa oikealla hoidolla olla.

4 thoughts on “Katsaus kesän pellavavaatemuotiin ja pieni hoito-opas

  1. En kestä, ihana postaus, ihania pellavatuotteita! Olen ehdottomasti ja ikuisesti pellavafani. Nyt, kun kesä tulee, voi taas kaivaa pellavat kaapista. Pitääkin aloittaa mahdolliset huoltohommat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *