Klassiset lahjaideat naiselle – kaikkea kirjoista kauneudenhoitoon

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Joululahja aikuiselle naiselle. Ah miten helppoa, sanon minä. Tosin pähkäilen hikihatussa niin lasten kuin miesten lahjan ostossa. Siksipä tämä postaus syntyikin. Koen, että on helppoa ostaa minun ikäiselle naiselle lahja. Moni toki sopii, että lahjoja ei aikuisten kesken vaihdeta ja välillä meidän perheessäkin toimitaan näin. Henkilökohtaisesti minulla ei ole mielipidettä asiaan.. helpommalla pääsee, jos ei ostele lahjoja, mutta toisaalta luulen useimman ilahtuvan, jos joulupukki antaa aattona pienen paketin ihan jokaiselle.

Olen 40-vuotias ja tässä vaiheessa löytyy kaikenlaista tavaraa nurkista. Sama pätee varmasti moneen muuhunkin. Ensisijaisesti minun ikäiselle miettisin pientä lahjakorttia tai syötävää herkkulahjaa. Monen mielestä paketti on kiva antaa, jotkut jopa odottavat sellaista, niin silloin kannattanee pelata varman päälle ja panostaa hyväksi havaittuihin klassikkotuotteisiin oli lahjan sisältö sitten kauneutta, muotia tai sisustusta sisältävä.

Joulutervehdys kaverille tai työkaverille voi olla pienempi joulumuistaminen ja siihen sopivat suklaa, muut lahjan saajalle sopivat herkut, kahvi/tee tai itsetehty hillo. Syötävät lahjat ilahduttavat eivätkä jää nurkkiin pyörimään. Minunlaista ei-käsityöihmistä voi ilahduttaa suunnattomasti itse tehdyillä villasukilla. Se ei olekaan ihan pieni lahja, aika ja työ huomioiden, mutta saa kaikki vilukissa-ystävät hihkumaan paketin avatessaan.

Oikein varma lahja on aina lahjakortti. Joka puotiin sellaisen taitaa nykyaikana saada ostettua. Lahjakortti omaan suosikki kauneushoitolaan tai lempikauppaan lienee yksi toivotuimpia lahjoja. Jos puolisolle on lahjakorttia ostamassa, niin yhteinen aika ja yhteinen tekeminen on aina kova sana. Lahjakortti voisi olla vaikkapa yhteinen ilta ravintolassa pitkän kaavan mukaan, jokin yhteinen aktiviteettipäivä, liput keikalle tai konserttiin. Elämykset ovat erinomainen lahja!

Joululahjaehdotuksia

Jos perinteinen paketti tuntuu mielekkäimmältä antaa, niin kokosin muutamia lahjaehdotuksia mitä sujauttaa naisimmeisen lahjapaketin sisään. Lahjaa ostaessa ei haittaa, jos vähän tietää lahjansaajan makua, lempimerkkejä tai tyyliä. Jos nämä ovat epäselviä, niin lähtisin katselemaan pukinkonttiin suosittuja ja hyväksi havaittuja merkkejä. Tässä siis lahjaehdotuksia naisille, jotka pitävät muodista, kauneudesta, kirjoista, sisustamisesta sekä ruoanlaitosta.

MUODIN MUKAISET
Vaatteet voivat olla vaikea lahja koon ja istuvuuden puolesta, mutta asun kruunaavat asusteet ovat jo parempi idea. 1) Korulahja on aina ihana saada. Kotimaisen *Lumoavan kauniin yksinkertaiset korvakorut ovat varma valinta pukinkonttiin. 2) Ja vöitä ei voi olla liikaa. *Klassinen musta nahkavyö viimeistelee monet asut ja vöitäkin on hyvä olla useampaa eri leveyttä. Älä siis arastele antaa laadukasta nahkavyötä naiselle lahjaksi. 3) Luksuspipo ilahduttaa lahjansaajaa. *Tämä pipo on 100% kashmir-villaa. 4) Jos jollekin laukulle on aina käyttöä, * niin näppärän kokoiselle mustalle. Yksinkertainen muotoilu on varmin vaihtoehto lahjaa ostaessa. 5) Kello toimii myös koruna ja moni sellaisena sitä osin pitääkin. *Daniel Wellington on oiva laatumerkki. 6) *Ja vielä yksi luksuslahja, lämmin ja pehmeä kashmirhuivi.

SISUSTAJALLE
Tähän on koottu klassisimmista klassisimmat. Kotimaista laatua, silmää miellyttävää ja ajatonta tyyliä.
1) *Korkea Aalto maljakko. Perinteisen version näyttävämpi sisarus. 2) Marimekko on taas kovassa nousukiidossa kodin sisustajien keskuudessa. *Voisiko joulun aikaan olla kivemman näköistä koristetyynyä sohvannurkassa? 3) *Nappula-kynttilänjalka on linjakas koriste. 4) *Marimekon huopa – kelpaa aina 5) *Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Alvar Aallon tarjoiluvati. Ajankohtainen designinsa puolesta. Sisustusmaailma on täynnä kaarevia muotoja. Teräs tuo kontrastia puuta rakastavan sisustukseen ja sopii kuin nenä päähän moderniin tyyliin.

KEITTIÖSSÄ VIIHTYVÄLLE
Niin, tässä mennään rajamailla. Naiselle ei pidä lähtökohtaisesti hommata kodinkoneita, kattiloita tai muutakaan mikä liittyy liiaksi hänen arkeen. Mutta on heitä, joille keittiö on pyhä ja se täytetään kauniilla asioilla ruoanlaiton lisäksi. Tällaisia lahjoja uskaltaisin harkita keittiössä aidosti viihtyvälle. 1) Laatumerkit käyttöön eli *kaunis Marimekon purnukka 2) *Maustemyllyt ovat parhaimmillaan ilo silmälle 3)* Tämä yrmeä katti pitää huolen, että ruoka ei pala uuniin 4) *Tyylikkäitä leikkuu- ja tarjoilulautoja kehtaa pitää esillä 5) *Kotimainen kaunis vanerilaatikko. Sopii monen asian säilytykseen ja tyylikkääksi leipälaatikoksi.

KIRJAAN UPPOUTUJALLE
Ken kirjoista pitää tietää, että kirja on ihana lahja. Tässä ajankohtaista luettavaa tälle syksylle ja talvelle. 1) *Kolme sisarta. Historiallinen, ajatuksia herättävä. Sijoittuu Auschwitziin. 2) *Henkeni edestä. Laatu kaunokirjallisuutta, kertomus naisen ikääntymisestä. 3) *Tositapahtumiin perustuva kirja Tove Janssonista 4) *Kuningatar Elisabetin elämästä kertova teos 5) *Hildur. Jännitystä uuden dekkarisarjan myötä Islannin maisemissa

KAUNEUDENHOIDOSTA KIINNOSTUNEET
Yhä useampi meistä miettii mitä ihollensa levittää ja minkälaisia tuotteita käyttää. Lahjaa ostaessa voikin olla hyvä ratkaisu ostaa ekologisia tuotteita. Myös pieni luksus, jota itse ei ehkä raaski hommata, on aina mieluisa lahja. 1) *Ensimmäisenä ehdotuksena on kotimaisen luonnonkosmetiikkayrityksen hoitava vartalovoidekakku. *Ainutlaatuinen ja laadukas lahja. 2) *Mutanaamio kuuluu ihonhoidon perustuksiin ja *tässä vegaaninen vaihtoehto 3) *Luksus-siveltimet. Käsintehtyjä, palkittuja siveltimiä. Jokainen meikkaava ihminen arvostaa. 4) *Luonnonkosmetiikan pieni laatusetti 5) *Meikkilaukku. Tylsä? En tiedä, mutta ainakin hyödyllinen! Meikkilaukut tuppaavat sotkeentumaan ja lahjapaketista kuoriutuva uusi laukku tulee monelle tarpeeseen.

Lämmin suositus hommata joululahjat hyvissä ajoin. Liian monta kertaa aattoviikolla olen niitä ollut etsimässä, enkä voi suositella. Meitä mattimyöhäisiä on tosin ollut yllättävän paljon liikkeellä!

2 thoughts on “Klassiset lahjaideat naiselle – kaikkea kirjoista kauneudenhoitoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *