Kattaus Halloweenin hengessä

Onhan se halloween ollut aika kaukainen juhla meidän perheessä. Mutta pikku hiljaa sitä lämpenee mitä ihmeellisempiin asioihin. Tänä vuonna en voinut vastustaa kiusausta luoda halloween hengessä, ei makaaberilla tavalla lainkaan, vaan toivon mukaan tyylikkäästi kattaus ystäväpariskunnan vierailun kunniaksi. 

Halloweenin värimaailma omassa mielessäni on mustanpuhuvaa, mutta kiitos kurpitsojen, myös hieman värikästä. Oranssia en ole kovin kummoinen käyttämään, mutta toki oranssin eri sävyt kuuluvat syksyyn ja halloweeniin. Onhan se kiva ripaus väriä kodin koristeluihin ja vaikka tällä lailla kattaukseen, myönnetään. 

Oikeastaan aika virkistävää tehdä asioita vähän erilaisella väripaletilla. Itse ainakin tulin hyvälle tuulelle syksyn värisestä kimpusta, ihanista pikkukurpitsoista ja tunnelmasta, joka pöydästä huokui jo ennen illallista. Ehkäpä tämä hiljaiselo kyläilyjen suhteen saa nyt tekemään ekstraa ja näkemään enemmän vaivaa. Tällaisia hetkiä ei ole ollut liikaa.

Halloween näkyy enempi ja enempi joka puolella. Vaikea siitä on kohta enää poiskaan jättäytyä. Vaikka tällä kertaa en pelottelupuolelle lähtenyt koristeluissa, niin voisivathan ne olla ihan vaihtelua. Halloween -juhlia en ole koskaan järjestänyt. En tiedä pitäisikö alkaa harkita, kun juuri luin, että jo 50-luvulla on Suomessa ollut ensimmäinen Halloween-juhla Helsingissä. Osattiin sitä ennenkin pitää kunnon kemuja.

Halloween ei todellakaan ole ihan uusi juttu, Suomessakaan, niin kaipa siihen isommalla intressillä voisi alkaa suhtautua. Mikä muuten olisi sen parempi aika kutsua ystäviä koolle ja pitää mukavaa, kuin muuten niin synkkä loka-marraskuun vaihde?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *