Nopea kylmäsavulohipasta valkoviinillä

Mikä on teidän perheen pikaruoka? Meillä se on kylmäsavulohipasta. Vartissa valmis. Olen todella perso erilaisille lohipastoille ja jopa niin, että välillä ravintolassakin tilaan pääruoaksi savulohipastan fileiden ja pihvien sijaan.

Savulohipasta on yksinkertainen ja ohjeita sen tekemiseen löytyy monia. Kovin väärin ei voi tehdä kerman, lohen ja mausteiden kanssa. Tässä yksi maukas versio kylmäsavulohipastasta:

KYLMÄSAVULOHIPASTA
3 annosta (15 min)

200 g spagettia
1 pieni purjo tai sipuli tai salottisipuleita
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä (tai pastan keitinvettä)
1/2 ruukkua tilliä
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl rouhittua valkopippuria
2 dl kermaa
(1 rkl vehnäjauhoja)
1/2tl suolaa
200g kylmäsavulohta
Lisäksi
parmesaanijuustoa raasteena

1)Pasta keitetään ohjeen mukaan, muista lisätä suolaa keitinveteen.
2) Hienonna huuhdeltu purjo ja paista voissa pari minuuttia. Kaada perään valkoviini ja kiehauta.
3) Hienonna tilli ja purista sitruunamehu. Tilli, sitruunamehu, pippuri ja suola yhdessä kerman kanssa pannulle ja annetaan kiehua pari minuuttia. Lohi tuo suolaisuutta kastikkeeseen, joten suolaa oman maun mukaan enempi tai vähempi. Jos haluaa paksumman kastikkeen, niin vehnäjauholla suurustaen.
4) Lohi leikataan pienemmiksi paloiksi ja lisätään pannulle. Kuumenna kastike. Valmiiseen kastikkeeseen lisätään spagetti ja nostetaan samantien tarjolle. Voimakas parmesaanijuusto viimeistelee pastanautinnon.

Jos viinit on juotu jo ennen ruoanlaittoa tai ei harrasta moisia paheita, niin valkoviinin voi korvata spagetin keitinvedellä. Keitinveteen irtoaa pastasta tärkkelystä. Keitinvesi kastikkeessa paksuntaa sitä ja kastike tarttuu mukavasti pastaan.

Pastan himo iskee aina välillä eikä haittaa, että ruoan saa lautaselle silloin nopeasti. Oikea pikaruoka!

4 thoughts on “Nopea kylmäsavulohipasta valkoviinillä

  1. Ai että, tätä olis nyt hyvää maistaa!
    Meidän arkiruoka koostuu kaikille lapsiperheille tutuista aineista: jauhelihakastike ja nakkikastike. Kerralla menee joko 800 gr jauhelihaa tai kilo nakkeja 😂. Tylsempää ei voisi olla. Nakkikastikkeen valmistusaika on 7 min.
    Itse olen perso merenannille: tykkään erilaisista kaloista ja äyriäisistä, joita kukaan muu perheessämme ei oikein syö. Lohta tehdään aina välillä, jos sitä sattuu löytämään kaupasta. Maltalla lohi ei ole kovin suosittu, verrattuna paikallisiin kaloihin.

    1. Tutulta kuulostaa teidän arkiruoat. Onneksi kala maistuu meillä ipanoille, mutta nakit vielä paremmin 😁 Löytyy pari pakettia nytkin. Sä taidat joutua herkuttelemaan paikallisilla kalansaaliilla sitten 🐟

  2. Tätä täytyy kokeilla. Olen suuri kalan ystävä ja kaikki uudet vinkit sen käyttämiseen ovat tervetulleita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *