Löytöjä keväiselle parvekkeelle ja valmistuvan lahjapöytään

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Sain viime viikonloppuna terassimme siivottua ja helpotuksesta huokaisinkin terassin sohvalle viimein istuessani. Kauan haaveilemani hetki, kun aurinko paistoi, linnut lauloi ja sai itse vain olla.

Jos kesästä tulee lämmin, niin uskoisin meillä myös vieraita pyörähtävän terassillamme useammankin kerran kesän aikana. Vaikka terassi ensisijaisesti on perhettämme varten, niin joskus katselen silläkin silmällä, jos vieraita tulee. En pidä kovin nuhjuisista sohvatyynyistä tai vilteistä, jotka on onneksi helppo pitää siistinä oikeanlaisella säilytyksellä. Joskus toki uusin niitäkin, kun oikeanlainen tulee vastaan.

Näin keväisin iskee kova uudistusvimma, jonka toisinaan annan mennä toisesta korvasta vain ulos, mutta silti netissä tulee selailtua kaikkea kaunista ja kivaa terassille. Tunnustaako kukaan muu tätä harrastavansa? Tänä viikonloppuna on sunnuntaihin 28.5. asti Nordic Nestillä (skandinaavisen muotoilun ja designin verkkokaupassa) paljon alennuksia Marimekosta Normann Copenhageniin. Näitä tarjouksia selailinkin ihan mielelläni. Keräsin muutaman kivan tärpin teillekin + pari tuotetta Made in Finland shopista.

Tykkään istuttaa kukkia ruukkuihin ja istutusaltaisiin. Heti silmään kävikin yllä olevassa kollaasissa nro.1 eli *valkoinen parvekelaatikko ruotsalaiselta SMD Designilta. Oli tummakin valikoimissa ja tämän laatikon saa helposti roikkumaan parvekkeen reunalle. Samoin kuin nro. 3:n, joka on *muotoilultaan pyöreämpi parvekelaatikko. Nro. 5 on jalallinen ja *harvinaisen tyylikäs istutuslaatikko Ferm Living- merkiltä. Tämä näyttäisi nätiltä millä tahansa parvekkeella tai terassilla. Monta värivaihtoehtoa. Nro.2 on kaunis *massiivitiikkinen sivupöytä, joka ei tarvitse huoltoa. Tällaisia helppohoitoisia kalusteita valitsen aina. Kalusteiden öljyäminen ei ole minua varten, pakko myöntää. *Nro 4. on hamppu-juuttimatto ja nätti valinta kesäiselle parvekkeelle.

Terassin yksi tärkeimpiä kalusteita on säilytyslaatikko tai jonkinlainen säilytysjärjestelmä. Meilläkin kun on avoterassi, ei lasituksia, niin ulkotyynyt ja viltit joutuvat kovalle koetukselle. Löysin Made in Finland shopista kotimaisen *Varaxin valmistaman puisen säilytyslaatikon, nro 5 ylläolevassa kollaasissa. Se on itsekoottava, mutta niin taitaa moni muukin nykyään olla. Nro1 on kesäterassin must have. Kesäillat eivät aina ole linnunmaitoa, joten *kunnollinen villaviltti on hyvä olla käden ulottuvilla. Tästä ei hinta-laatusuhde voi parantua: 44,50eur tämän viikonlopun Nordic Nestillä. Nro 4. on *klassiset Marimekko-kuosiset koristetyynyt, jotka sopivat kesäiselle terassille. Näin ulkotyynykäyttöön ostaisin ehdottomasti tällaisia tarjouksessa olevia. *Nro. 2 on todella upea kotimaisesta teräksestä valmistettu lyhty. Ei enää rupsahtaneita lyhtyjä, vaan sään kestäviä pimeneviin iltoihin ja tunnelmaa luomaan. Tämä Leino Design lyhty löytyy Made in Finland shopista kolmessa eri tyylissä. *Nro 3. on kauniin kesäinen vahaliina, jolla saa helposti väriä terassille ja samalla suojattua pöydää grilliruoan roiskeilta. Tämä Marimekon Auringonkukka kuosinen vahaliina tuo auringon parvekkeelle että terassille.

Koko kevättä tai kesänalkua ei valitettavasti voi pelkästään omalla terassilla viettää. On valmistujaisjuhlia ja muitakin kesäkinkereitä, joihin voi olla aiheellista mennä lahja kainalossa. Nyt kannattaa hyödyntää Nordic Nestin tarjoukset ja napata laadukkaat lahjat tavanomaista edukkaammin. Miltä kuulostaa *Iittalan samppanjalasit, joiden muoto takaa parhaan mahdollisen tuoksu- ja makuelämyksen. Tai *ajaton Marimekon Urna-maljakko melkein puoleen hintaan? Suloinen lahja on tanskalaisen *Normann Copenhagenin hauskat tammiset lintuhahmot. *Nro 4 on teräksinen karahvi ja sopii laatua rakastavalle. Tyylikäs ja yllättävä lahja. *Nro 5. on aina käytännöllinen tarjotin. Itselläni saman tyyppinen jatkuvasti käytössä, kun vien keittiöstä terassille purtavaa ja juotavaa. *Nro.6 : lopuksi upeanvärinen, käsinmaalattu kristallilasinen kulho. Kauniit yksityiskohdat ihastuttavat tässä kulhossa.

6 thoughts on “Löytöjä keväiselle parvekkeelle ja valmistuvan lahjapöytään

 1. Kaikkea mukavaa ja kaunista. Keväällä tosiaan herää aina jokin uudistamisen into. Ja jos jotakin hankkii niin sitten saa miettiä että minne se vanha sitten päätyykään 😀

  1. Näinhän se on. Ei suinpäin kannatakaan ostella uutta. Osa siirtää vanhat jutut mökille kotoa, tai toisinpäin.😄

 2. Terassikausi on ihanaa aikaa! Mulla on tosin sen siivoaminen vielä kesken, kun tuli sitä Saharan hiekkaa päälle viime viikkoina.

  Minä en varmaan kovin paljoa terassille osta, yritän vain pitää kukat hengissä.

  1. Niin samaa mieltä. Ihanaa istua omalla terassilla palentumatta ja nauttia ulkonaolosta. Äh, tuo Saharan hiekka tunkeutuu varmaan joko koloseen. Toivottavasti ei usein puhaltele..

   Meillä on sitten samat harrastukset, yritys pitää kukat elossa 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *