Kaunis vekkihame ja neljä asua

Pliseerattu hame eli vekkihame on yksi harvoja uutuuksia minun vaatekaapissani tänä syksynä. Tällaista tullut muiden päällä ihailtua, mutta vähän piti miettiä tuleeko käytettyä tarpeeksi, jotta viitsii ostaa. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että tämä hamehan sopii niin arkeen, työpaikalle ja juhliin. Vekkihame on hauskannäköinen, sellainen eläväinen. Tätä pituutta olen aina vähän arastellut, mutta menköön. Mustana en tällä kertaa halunnut, vaikka hame olisi toki helpompi stailattava silloin. Tykästyin tähän jännään greigen (harmaa-beige) väriin.

Ajattelin ottaa käyttöön ihan samantien. Tällaisen hameen hyvä puoli on sen mukava istuvuus. Kuminauhavyötärö – ei muuten purista kesken päivän. Ja muutenkin arvostan vaatteita, joissa on hyvä liikkua. Kävelen nopsaan (en tiedä miksi) ja askellukseni on pitkää. En sentään lenkille ole menossa tämän kanssa, mutta kivempi se on mennä paikasta a paikkaan b, kun alaosa keveänä liihottelee mukana. Jääköhän kohta lempifarkut kaappiin?

VEKKIHAME JA KEKKERIT

Nykyään vekkihame kulkee mukana arjessa ja juhlassa. Muistan lukeneeni, että esimerkiksi muinaisessa Egyptissä hallitsijoiden tunikoissa oli pliseerausta. Se oli luksusta, koska luonnonmateriaalien kuten silkin, villan ja puuvillan pliseeraus oli työlästä ja kallista. Joka pesussa pliseeraus myös hävisi ja homma aloitettiin alusta. Merkki vallasta ja varakkuudesta siihen aikaan. Nyt taitaa koneet tehdä pliseeratut vaatteet meille..?

Mutta tässäpä vekkihameeni. Ehkäpä käytän seuraavilla kekkereillä? Tämän hameen pinta ei ole ihan matta, joten tarvittaessa sellaista pientä juhlan tuntua löytyy. Kyllähän tämä pliseeraus saa hameen näyttämään astetta paremmalta oli se sitten mattaa tai kiiltävää kangasta. Hauska hame – arvatkaa olenko pyörähdellyt tämä päällä täällä kotona. No olen.

VEKKIHAME ARKIKÄYTÖSSÄ

Vekkihame näyttää heti vähän hillitymmältä ja arkeen sopivammalta farkkutakin kanssa kuin ensimmäisissä kuvissa. Farkkutakit ja farkku muutenkin on taas enemmän kuin muodissa. Tämä takki on ollut alikäytöllä, hetken jopa myynnissä, mutta ehkäpä pidän vielä omassa käytössä. Tuo nappirivi hihoissa on aina puhutellut.

Hameen kanssa sopii aika monen tyyppinen paita ja yläosa, että sen puoleen on helppo käytettävä arjessa. Nyt kuvissa syksyn suosikkini eli lämmin poolopaita, joka on oikein passeli viileämmille keleille. Käytän yleensä kaulahuivia heti syksyn tullen, mutta ihan syksyn alkupäässä neulepoolo riittääkin usein.

VALKOINEN PAITA + PLISEERATTU HAME

Minkä kanssa valkoinen paita ei kävisi? Tiedän, että se näkyy kuvissani usein, mutta onhan sitä vaikea korvata. Tässä kuvassa kunnon hihoilla varustettu valkoinen edestä napitettu paitapusero, pliseerattu hame ja paksupohjaiset loaferit. Kyllä minä tällaisessa asussa liihottelen mielelläni johonkin keskustan ravintolaan syömään ja tapaamaan ystäviä.

NAHKATAKIN KANSSA 🖤

Vekkihame ja nahkatakki ovat oikein sopiva pari. Niin, minkä kanssa en käytä nahkatakkia, hah, siinäpä kysymys, mutta tämän kanssa kyllä! Kääriydyn myös helposti näihin neulepaitoihin, joten tarkenee kylmemmälläkin vielä kulkea nahkatakin kanssa. Hameen alle saa aina sukkahousut lämmittämään tarvittaessa, joten turha luopua hyvän hameen käytöstä vielä ekoilla kylmilläkään.

Housut on niin helppo valita, kun lähtee ulos ja aika usein niin teenkin. Mutta jos haluaa vähän jotain extraa tai jopa näyttävyyttä asuun, niin pliseerattu vekkihame on ajaton valinta. Kuten sanoin, pidän tämän hameen ulkonäöstä tosi paljon ja tyytyväinen olen sen hankintaan. Toki mietintämyssyssä tämä oli ainakin vuoden. Joskus heräteostot menevät pieleen, niin tullut aika varovaiseksi näissä mielitekojen toteuttamisissa.

Haluan silti ajatella, että ajattomat vaatekappaleet eivät ole huonoja ostoja. Ne sopivat niin moneen tilaisuuteen ja kun käyttää vähän mielikuvitusta stailaamiseen, niin valmiita asuja saa koottua monenmoisia. Minun värimaailmaani tämä greigen väri sopii. Se päällä on mukavan kotoisa olo ja onhan hyvä fiilis aika tärkeää vaatteessa. Jää muuten helposti käyttämättä.

6 thoughts on “Kaunis vekkihame ja neljä asua

  1. Kiva 🙂 Muistan että aikanaan oli itselläkin vastaava. Jäänyt matkan varrella jonnekin, poistunut varmaan samaan aikaa vyötärön kanssa 😀

    1. Aika aikaansa kutakin varmaan vaatteissakin. Ei ne kaikki vaatekappaleet taida innostaa samalla lailla läpi elämän. 🙂

  2. Siis niin upeat asut olet loihtinut vekkihameen ympärille – vau! Tuo farkkutakki-juttu on ehdoton suosikkini. Ehdottomasti hyvä hankinta vaatekaappiin!

    Minna

    1. Kiitos paljon 💙 Tää on mun tapa varmistaa, että tulee vaatetta käytettyä.. Kiireessä ei keksi mitään päällepantavaa, mutta kun on konkreettisesti miettinyt pari asua valmiiksi, niin asukriisit selätetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *