Musta bleiseri ja pari asuinspiraatiota

On muutama asia mitä naisen vaatekaapissa kuulemma pitää olla. Musta bleiseri lasketaan yhdeksi sellaiseksi. Minullakin on. Jostain helsinkiläiseltä kirpparilta käyttämättömältä näyttänyt kappale on lähtenyt matkaani. Ainut vain, ei ole tullut pahemmin käytettyä.

Ajattelin herätellä eloon ajatusta mustan bleiserin käytöstä, kun syksy ja kaikkea. Musta bleiseri on tavallaan maineensa vanki. Kovin monelta se löytyy ja saattaa tulla olo, ettei erotu joukosta sen kanssa. Sehän on edelleen perusvaatetusta monella alalla. Tai sitten sitä tulee käytettyä aina samalla tavalla. Noh, tässä olisi kolme ehdotusta mustan bleiserin käyttöön ja kun olet skrollannut alas luulenpa, että sinäkin keksit lisää käyttötapoja.

Kokomusta asu

Jos lähdetään kokomustalle linjalle, niin pieni juju olisi hyvä olla asussa mukana. Tekisi mieli nyt sanoa, että muun värinen paita piristää asua heti, mutta ei, nyt mennään mustalla. Olen jokin aika sitten löytänyt kauan toivomani housut, joissa on lahkeissa halkio etupuolella. Ensimmäisen kerran näin näitä vuosia sitten erään Victoria Beckhamin suunnittelemissa housuissa. Sehän oli rakkautta ensi silmäyksellä. Muutama vuosi tässä vierähtänyt ennen kuin sellaiset sitten käytännössä hommasin. Onneksi nuo ketjuliikkeet pitävät trendejä silmällä ja vähän edukkaammin pääsee käyttämään designer tyyppisiä housujakin.

Pölinöitten jälkeen päästään asiaan, joka tällä kertaa on se, että esimerkiksi mukavan mallisilla housuilla saa kokomustan bleiseriasun päivitettyä vähän mielenkiintoisemmaksi. Suorat housut ovat klassikot, mutta saattavat suoraksi leikatun bleiserin kanssa tehdä asusta laatikkomaisen. Kantani asiaan on, että jonkinlainen pieni juttu saa erottumaan joukosta, jos niin haluaa, ja se juttu voi olla vähän erilainen kaula-aukko paidassa, rypytetyt lyhyemmät hihat bleiserissä tai housujen leikkaus/halkiot/pituus. Mielikuvitus rajana. Lyhyemmissä hihoissa on myös se hyvä puoli, että korut ja kellot tulevat esille paljon paremmin.

Lainataan kesältä

Nyt päästään vähän enempi minunlaisille vesille, koska yhdistelen asuissani kaikenlaisia värejä. Ihan hurjaksi ei ryhdytä, vaan otetaan käyttöön valkoinen, tuo raikas kesän väri ja tuodaan se mustan bleiserin kaveriksi muuna vuodenaikana. Jos mustan bleiserin ominaisuus eli musta väri ahdistaa käytössä, eli tulee hautajaiset mieleen tai jotain sellaista, niin asiaa pitää ajatella eri kantilta. Musta bleiseri voi olla mitä vain. Se riippuu siitä minkä kanssa sen yhdistät.

Valkoinen paita, valkoiset housut ja vaaleat kengät raikastavat bleiseriasun. Itseltä tähän hätään löytyi vain paksupohjaiset loaferit, tämän hetken trendikengät itse asiassa, mutta tässä asussa kenkien malli ei ole niinkään tärkeä vaan väri. Minusta koko alaosan ja paidan pitää olla yhteneväisen värinen, jotta hauska värileikki onnistuu. Musta bleiseri tuo ryhdikkyyden, mutta vanha pölyttynyt mielikuva siitä on nyt kaukana. Jos olet rohkea, niin korvaat tuon valkoisen värin vaaleanpunaisella, vaalean beigellä tai lempivärilläsi. Onko se musta? Nyt se pitää unohtaa, sori. Vain raikkaat vaaleat värit sallitaan!

Rennommin bleiserin kanssa

Lopuksi vielä rennon raikas päivitys mustalle bleiserille. Ei luovuta klassisesta valkoisesta paidasta, vaan tuodaan sitä vielä enempi esiin. Eli bleiserin hihoja voisi kääräistä sen verran, että saadaan valkoiset hihat näkyviin. Moneen rentoon asuun sopivat siniset farkut pääsevät nyt jalkaan tuomaan casual friday fiiliksen. Vaikka luulen, että moni meistä suorastaan asuu farkuissa ihan päivittäin. Oli miten oli, farkut ja bleiseri sopivat hienosti yhteen. Farkkujen kanssa käy aina kaunis vyö.

Tässä ensimmäisessä kuvassa olen mustissa, aika matalavartisissa saapikkaissa. Mustaa ylhäällä, mustaa alhaalla, mielikuva asusta on tasapainoinen. Nyt jo kolme väriä käytössä, mutta ei mitenkään liian sekametelisoppa. Tämä on muuten itselle oikein mieluinen tapa käyttää mustaa bleiseriä. Liian viralliset asut eivät oikein innosta. Toisaalta työssäni niille ei ole tarvetta.

Pakko oli kuvata vielä toiset otokset eri kengillä. Katsokaapa kun vaihtaa vaaleat kengät jalkaan. Edelleen mukavan tasapainoisen näköinen asu. Vaaleat kengät keventävät ja raikastavat asun olemusta. On varmaan käynyt selväksi, että mustien kenkien ohella pidän monen värisistä kengistä. Muutamat mustat peruskengät on hyvä olla, mutta sitten voi jo väreillä vähän leikkiä.

Ja kannattaa joskus käydä vaatekaappia läpi sillä silmällä, josko keksisi käyttöä jollekin hieman hyljeksitylle vaatteelle. Inspiraatiota voi etsiä netistä tai alkaa kokeilla eri yhdistelmiä siltä istumalta. Mitä enemmän yhdistelee ja harjoittelee, sen helpommin uusien asujen keksiminen luonnistuu. Luulenpa mustan bleiserin löytyvän useammin päälleni, kun nyt etukäteen on mietittynä muutama asukokonaisuus valmiiksi.

6 thoughts on “Musta bleiseri ja pari asuinspiraatiota

 1. Käytin yhteen aikaan mustaa bleiseriä lähes päivittäin, mutta sitten se jäi vuosiksi. Nomadielämässä sen mukana kantaminen ei ollut kovin kätevää.
  Nykyään tykkään taas välillä pitää, kyllähän se ryhdistää pukeutumista kivasti.

 2. Shoppailu omassa vaatekaapissa on aina tuloksekas. No mut, vitsi, nyt tuli pakottava tarve käydä shoppailemassa sun vaatekaapissa eikä omassani 🤣. Mulla ei nimittäin ole mustaa bleiseriä eikä mustia housuja. Kuluivat kummatkin puhki jo vuosia sitten. Ja nyt olisin ihan mielelläni vetänyt päälleni juuri tuollaisen asun.

  Mulle tuli tästä jutusta mieleen, että näissä asuissa asusteet ja korut olisivat todellakin hyvin esillä. Miten olisi kokonainen postaus syksyn trendikkäimmistä asusteista ja koruista?

  1. Hei ihanaa kiitos 🙂 totta puhut, kauniit korut ja asusteet olisivat poikaa. Vähän niukasti niitä käyttelen, mutta pitääpä vähän suunnitella tätä – hieno idea! ❤️

 3. Musta bleiseri, valkoinen paita ja siniset, violetit, punaiset farkut on ihan jees, riippuu itsestäni, miten kannan ne, rennosti.

  1. Juu samaa mieltä, farkkujen värillä saa mukavasti asun ilmettä vaihdeltua. Pitääkin kokeilla punaisia farkkuja -sellaiset itseltä löytyvätkin! Omalla tyylillä totta kai :), kannatan tuota rentoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *