Kesän luottoväri

Housut, paita ja toppi H&M, second hand laukku Balmuir, kengät Kennel+Schmenger

Kesän luottoväri

Jokaisella taitaa olla suosikkivaate tai väri, johon on mukava ja turvallinen pukeutua. Olo on omanlainen siinä. Kesällä huomaan sujahtavani kerta toisensa perään johonkin valkoiseen vaatekappaleeseen. Voisi toki valita muitakin värejä, mutta erityisesti kiireessä tulee valittua nopeasti varminta. Valkoista.

Olo tuntuu jollain lailla huolitellulta valkoisessa paidassa tai vaaleissa liehuvalahkeisissa housuissa. Ei haittaa, vaikka jokin asuste unohtuisi, valkoinen korjaa tämän. Miksikö? Valkoinen väri on raikas ja nostaa helposti asun kuin asun seuraavalle tasolle. Valkoisen paidan mainetta vaatekaapin tukipilarina ei käy kieltäminen. Valkoinen paita toimii kesät talvet ja juuri sopivaa t-paitaa ja paitapuseroa pitäisikin aina ostaa kaksi kappaletta. Sitä ei nimittäin taatusti löydy enää kaupasta, kun uuden tarvitsisi. Kesällä on helppo käyttää useampaakin valkoista, yhtä aikaa, ja sehän sopii auringon alla oleiluun. Tänä kesänä aurinkoa on piisannut ja pilvetön taivas päivästä toiseen. Vaaleat vaatteet ovat olleet kultaakin kalliimmat, ainakin minulle. 

Housut Hunkydory, paita VeroModa, kengät Boss ja second hand BCBG

Minun tyyli

Pukeutumisessa suosin yksinkertaisuutta, muutama väri kerrallaan ja harvemmin olen päästä varpaisiin yhdessä ja samassa värissä. Asuni on aina muutamasta palasesta koottu. Jos etsit maailman erikoisinta pukeutujaa, se en ole minä.

Vartaloni ainut jännittävä kohta taitaa olla pitkät jalat. Suhteutettuna muuhun kroppaan siis. Aina välillä tykkään korostaa tätä ja näillä vaaleilla housuilla se onnistuu aika hyvin. Koska kesää on jäljellä enää viimeinen kolmannes, niin innostuin kuvaamaan kaikki kolme kesän suosikkiasuani.

Tänä kesänä olen korvannut aurinkorasvan useamman kerran pitkillä punteilla. Kepeät housut ovat nyt olleet suosikkini, uusin hankintani Hunkydoryn pitkääkin pidemmät raidalliset housut. Muutoin selvisin vähillä ostoilla tänä kesänä. Pääsääntöisesti kaupungille on tullut pukeuduttua H&M valkoisiin puuvillapellavahousuihin, edellä mainittuihin raitahousuihin sekä astetta rennompiin pellavahousuihin. Pellavahousut sopivat niin hyvin kesäisiin sandaaleihin ja tennareihin. Harvemmin arkailen valkoisen värin käyttöä, vaikka hiekkalaatikon reunalle en ensimmäisenä ole valkoisia housuja valitsemassa. Vaatteita oikein hoitamalla ne säilyvät vuodesta toiseen. Viime vuosien suosikkini pillilahkeiset valkoiset makaavat nyt hyllyssä. Ehkä ensi kesänä ne taas tuntuvat juuri sopivilta. 

Second hand housut Seppälä, toppi H&M, paita Marc O´Polo, second hand kengät Gucci, aurinkolasit Ray-Ban

Pidä valkoinen valkoisena

Useamman valkoisen vaatteen pilanneena haluan muutaman sanasen sanoa ihanan vaatekappaleen säilyttämisestä valkoisena. Ensinnäkin etsi laadukas vaate, koska valkoista tulee pestyä usein. Meistä immeisistä ilmeisesti irtoaa sen verran likaa, erityisesti paitoihin, että kellastuminen uhkaa lempivaatetta nopsaan. Ei saa olla laiska pesijä ja laittaa samaan pyykkiin samalla vaivalla harmaata ja muita himmeitä värejä. Valkoinen imaisee herkästi itseensä värit muuttuen ei niin kirkkaaksi. Valkoista ei muuten haittaa väljemmässä koneessa peseminen ja se tykkää vain valkoisen pyykin pesuaineesta. Osa suosii pikaista kuivurissa käyttöä ryppyjen vähentämiseksi. Itsellä tämä tulee jätettyä toisinaan väliin, mutta silitän heti, kun haen narulta ja sitten henkariin. Ja ettehän ole unohtaneet luonnon tehokasta apuria? Aurinko nimittäin valkaisee valkoiset. Jätä arat materiaalit silkki ja villa sisään, mutta muut valkoiset nauttimaan auringon voimasta. Auringon uv-säteily haalentaa ja vaalentaa myös marjatahrat näkymättömiin!

Jos suosikkiväri pitäisi valikoida niin valkoinen on vahvasti kärkisijoilla. Käytän sitä myös sisustamisessa, jossa se on muuten turhaan parjattu väri. Valkoisen kanssa sopivat kaikki värit eikä se automaattisesti tarkoita sairaalamaista tunnelmaa. Mutta palataan tähän toisen kerran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *