Paluu korkkaritauolta

Luulen nyt oppineeni viime kerrasta jotain. Nimittäin pitkän korkkaritauon jälkeen en laitakaan korkeimpia korkojani innostuksissani ja kävele niillä vielä saman tien paria kilometriä. Viimeksi tällaisella reseptillä sain toisen jalkani kipeäksi pitkäksi aikaa. Ja korkkaritauko jatkuikin ennen kuin oli melkein edes loppunut.

Olen korkokenkien ystävä. Kauniit korkkarit herättävät kiinnostuksen niin omilla tennariostoksilla kuin lasten kumppareita hankittaessa. Ne jotenkin häiritsevät kesken muiden ostojen ja suorastaan huutelevat hyllyltä. Pakkohan ne on aina tsekata, vaikkei ostaisikaan.

Nuorempana käytin korkokenkiä hyvinkin aktiivisesti. Ne jalassa käytiin ruokakaupassa, juostiin bussiin, bailattiin aamuun. Niitä ei pahemmin hoidettu, makasivat sekaisin eteisessä. Korkoa saattoi olla huimasti eikä se tuntunut miltään. Nykyään kaapissa, kenkälaatikoissa järjestyksessä tällä kertaa, löytyy 9 – 10 cm korkoja. Vaikka käyttö onkin vähentynyt tässä vuosien varrella, niin onhan ne vaan mukava pukea juhliin ja jollekin ihanalle kesäterassille. Nyt nuorimmaisen täyttäessä vuoden, osaan taas alkaa ajatella muutakin kuin vauva-aikaa ja vähän näyttäisi siltä, että korkokenkiä tulen tarvitsemaan lähiaikoina

Housut Vero Moda, paita Vila, second hand kengät Aquazzura, aurinkolasit Ray-Ban

Matalammat korot

Kuten kuvista jo näitte en ole kitten heelsejä vielä hommannut, mutta onhan tuossa jo pudotus kohti maata. Denim-kuosiset, ihanat second hand Aquazzurat löytyivät seitsemän sentin koroissa. En voi sanoa olevani käytännöllinen kenkäihminen, koska ulkonäkö on aina painanut vaakakupissa enemmän. Jopa työkengissä. No, onhan tässä liikavarvas päässyt kehittymään vuosien varrella. Perinnöllinen vai itseaiheutettu, ehkäpä vähän molempia.

Nyt siis aloitan matalammilla koroilla taas kopsuttelun raskaus-, vauva- ja korona-ajan kestäneen tauon jälkeen. Tauko on jatkunut suorastaan huomaamattani näihin päiviin asti. Ajoin juuri hankkimiani kenkiä vähän sisään kauniin järven rannalla. Tiedän, jotkut tekevät sen ihan kotonaan.

Kenkien osto vähän käytettyinä netissä on hieman riskipeliä. Kenkiä pitäisi aina kokeilla ennen ostoa. Vaihtoehdot valitettavasti vähenevät, kun asuu tällaisessa pienemmässä kaupungissa. Jos ostan netissä, niin pyrin kysymään myyjältä kenkien mittoja siinä määrin, kun niitä pystyy mittaamaan. Vaivalloista myönnetään, mutta olisihan se mukavaa, jos koko 38 olisi samankokoinen jokaisella merkillä.

Jos jotain olen myös oppinut, niin hankin laadukkaita kenkiä. Ne kestävät helposti vuosia hyvänä. Laatutuotteiden kohdalla en ole keräilijä vaan käyttäjä. Kaikki ostetaan käyttöön, ei kaappiin ihailtavaksi. Ja aikani käytettyä myyn toisinaan eteenpäin. Pyrin siistimään kengät käytön jälkeen ja huoltamaan niitä. Isomman huollon tarpeessa suutari pelastaa. Kengilleen tulee nopeasti kotisokeiksi. Kerrankin huomasin likaiset kenkäni kampaajan peilin kautta, en suinkaan jalkaani laittaessa.

Yleensä ostan nahkakenkiä niiden monien hyvien puolien vuoksi. Nämä denim-kankaiset saattavat vaatia hieman varovaisempaa käyttöä. Mutta juuri nyt olen tyytyväinen, Aquazzurat ovat maineensa veroiset eli miellyttävän tuntuiset jalassa. Toivottavasti vielä pitkän illankin jälkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *