Kolme asiaa, joiden tekemistä olen lykännyt / blogihaaste

Bongasin mukavan blogihaasteen Coconut Gastro-blogista, jossa haasteena oli listata kolme asiaa annetuista aihealueista. Samalla haastettiin jokainen lukija mukaan. Miksipä ei, ajattelin ja päädyin kirjoittamaan. Tämä haaste on aktiivisemmin tainnut kiertää jo alkuvuodesta bloggaajien keskuudessa. Jäi itseltä huomaamatta vissiin lomailun vuoksi. Tässä tulisi kuitenkin nyt minun Kolme asiaa -blogihaasteen tuotokset.

KOLME ASIAA JOIDEN TEKEMISTÄ OLEN LYKÄNNYT

 • Hammaslääkäri. Viime kerrasta jo aika kauan. Pitäisi tarkistuttaa ja putsauttaa hammaskalusto.
 • Siivota valokuvia pois. Esim. google-kuvat pilvessä natisee liitoksissaan. Aina kun alan siivota päädyn vain katselemaan vanhoja kuvia, erityisesti lapsistani ja niin kuluu puoli tuntia vanhoja muistellen sen sijaan, että tehokkaasti olisi kuva-arkistoja tyhjentänyt turhasta.
 • Lasten vaatteet ja tavarat ja lelut ja vanhat pyörät… Joku enkelikuoro laulaa taustalla mielessäni kun tätä myytävien listaa ajattelen. Hiljenevät kyllä, kun työnnän kaapin oven jälleen kiinni.

KOLME ASIAA JOITA KAIPAAN

 • Kunnollista kahvijäätelöä. Sitä oli aikanaan jäätelökioskeillakin. Niin hyvää! Muuta syönytkään, kun sitä löytyi. Ainakaan jätskibaareissa. Kahvijäätelö takaisin kiitos!
 • Kaipaan aikaa ennen kuin aloin saada allergiaoireita, kevätnuhaa ja kasvojen kutinoita. Inhottavat allergiaoireet vaivaavat erityisesti keväällä, ja välillä ympäri vuoden. Voisin vaihtaa alati niiskuttavan nenäni jonkun kanssa?!
 • Ratsastamisen tuomaa vapauttavaa tunnetta. Erityisesti maastossa, luonnon keskellä hevosella ratsastaminen on hieno tunne. En tiedä tulisiko harrastus joskus vielä heräteltyä.

KOLME ASIAA JOTKA OLEN PANNUT MERKILLE

 • Yhä useammin törmää värikkäästi pukeutuviin ihmisiin. Joko en ole ennen huomioinut tai niin oikeasti on tapahtunut. Television juontajat ja uutisankkurit tuntuvat kilpailevan siitä kenellä on räikein asu. Sieltä telkkarin puolelta ne pukeutumisideat taitavat suurimmalle osalle löytyä catwalkien sijaan. Minusta mukava trendi tämä värikkyys. Eikä se kauaa kuitenkaan kestä, tiedoksi vain kaikille väriallergikoille.
 • Täällä Etelä-Savon seudulla majoitusalan yrityksiä on haettu konkurssiin sekä omistajia on vaihtunut tukalan rahatilanteen vuoksi. Majoitusala ei muuten ole helppo ala, jos siitä olet haaveillut. Itse en haaveile enää, mutta nostan hattua kaikille, jotka haluavat tarjota erikoisia ja uniikkeja elämyksiä asiakkailleen!
 • Sairaaloiden paha olo. Mikä ihme noissa sairaaloissa mättää? Kysyn, kun en ole alalla. Sellainen pahoinvointi pursuaa niistä uutisten ja haastatteluiden kautta jatkuvasti. Kerrotaan huonosta johtamisesta ja siitä, että henkilökuntaa ei kuunnella. Viimeksi tänä aamuna luin yhtä Hesarin juttua. Mitään ratkaisuja ei taida olla näköpiirissä.

KOLME ASIAA JOTKA TEKEVÄT MINUT ILOISEKSI

 • No se kesä! Kesä on jo niin lähellä. Odotan sitä aamua, kun takaterassin oven avaa varjopuolelta ja vastaan tulee lämmin tuulahdus.
 • Kevätvaatteet. Rakastan pukeutua kevyesti ja helposti. Nyt sen aika pian on. Ei takkeja, ei paksuja kenkiä. Ihan parasta. Kylmyys ei ikinä ilahduta, lämpö sen sijaan useimmiten.
 • Nuoremman lapsen kohdalla hetkessä tapahtunut huima kehitys. Mielikuvitus, leikit, jutut, kuivaksi opettelu pamahtivat kerralla päälle ja nyt meillä asuukin yhtäkkiä jo aika iso papupata, jolle ei tarvitse vaippoja enää kantaa kaupasta.

KOLME ASIAA JOITA SUOSITTELEN

 • Luontoretki. Ja vaikka ei olisi kova patikoimaan tai muuta, niin aina voi ottaa pienet eväät mukaan ja lähteä luontoon, metsään, veden ääreen tai puiston penkille ne syömään. Hetki hiljaa kuunnellen josko lintu laulaisi. Bongata jotain keväistä. Tekee satavarmasti hyvää.
 • Lisää kalenteriisi kiva meno. Oman maun mukaan. Pyydä ystäväsi kahville ensi viikolla, varaa aika hierontaan, osta lippu kesäkeikalle, suunnittele matka naapurikaupunkiin. Pieni odotuksen tunne on hyvä fiilis.
 • Kipaise kirpparille. Jos viime käynnistä on vuosikymmen, niin moni asia on nykyään erilailla. Kirpparit ovat moderneja, jopa valoisia ☀️ ja ihmisten innostuttua kierrättämisestä, ne ovat täynnä hyvälaatuisia aarteita.

KOLME ASIAA JOTKA HALUAN TEHDÄ PIAN

 • Tarvitsen jonkinlaisen kasvohoidon. Tai oikeastaan kokovartalohoidon talven jäljiltä, mutta lienee viisasta aloittaa nyt edes jostain päästä. Kasvot vai jalkahoito, kas siinä pulma.
 • Veroilmoitus. Niin siis en halua tehdä sitä pian, mutta se olisi paree tehdä pian. Ei se yhdellä istumalla tule kuitenkaan tehtyä ja jotain tietoja joutuu kuitenkin kaivamaan ja ja.. ettei taas jäisi edelliseen iltaan.
 • Käydä syömässä vuoden eka ulkoilmajäätelö Savonlinnan legendaarisella Lippa-kioskilla. Yleensä kioski on avautunut vappuna, mutta tänä vuonna jo huhtikuussa.

Tässäpä vastaukset haasteen kysymyksiin. Miten sinä olisit vastannut? Saa muuten tarttua haasteeseen. Pistää vähän aivosoluja liikkeelle, kun pääsee miettimään vastauksia. Ei ne kaikki ihan lonkalta tulleetkaan.

8 thoughts on “Kolme asiaa, joiden tekemistä olen lykännyt / blogihaaste

 1. Kiva haaste tuo on. Bongasin sen myös aikaisemmin ja innostuinkin aloittamaan. Taitaa tulla ulos vasta toukokuun loppupuolella.
  Hyvä on välillä näihin pysähtyä. Moni asia tuppaa menemään vain ohi kiireisessä (tai niin ainakin usein kokee) arjessa, jos ei anna ajatuksille aikaa keskittyä 🙂
  Iloa ja valoa kevääseesi.

  1. Onpa hauska, että sinäkin tämän olit bongannut! Näiden äärelle on kiva hetkeksi rauhoittua ja miettiä vastauksia. Kiitos, ihanaa kevään jatkoa sinulle!

 2. Ihana haaste ja mahtava postaus, kiitos! Taidanpa minäkin napata tämän toukokuun blogijuttu-listaan.

  Tuo tekemättömien juttujen lista olisi minulla piiiitkä. Että paljon tarttis tehdä… Ensimmäiseksi voisin juuri nyt listata talvitamineiden pois laiton. 😉

 3. Itse olen huomannut, että lasten vaatteiden laittaminen myyntiin on usein turhaa. Siihen menee niin paljon aikaa ja vaivaa, ettei pääse edes palvelualan tuntipalkkoihin 😅. Joten käärin ne kasseihin ja vien kierrätykseen. Helpommalla pääsee.

  Leluja ollaan myyty vain kerran eläessä ja sitten kaikki kerralla suunnilleen. Teimme kotonamme huutokauppaa, sai tarjota mitä haluaa maksaa. 800 € ollaan muistaakseni saatu niistä yhteensä. Tosin, siellä oli varmaan 8000 € edestä tavaraa tai enemmänkin. Kahdeksasta vuodesta kaikki lelut oli tallessa 🙂

  Minä toivon, että Suomi pukeutuisi hieman värikkäämmin. Itse tykkään väreistä pukeutumisessa. Ehkä ei nyt tarvi olla yli-räväkkää, mutta edes jotain muuta kuin musta-harmaa-ruskea.

  Juu, kesää! Rantoja, vihreää luontoa, piknikejä… Sitä odotellessa.

  1. Kotihuutokauppa kuulostaa aika hauskalta. Eikä tarvitsisi itse roudata tavaroita mihinkään. Kyllä musta-harmaan pukeutumisen rinnalle sopii värit enemmän kuin hyvin. Kesällä niitä ainakin kivasti näkee. Kesää odotellessa täälläkin 🙂

 4. Ei ollut todellakaan helppoa löytää vastauksia näihin, kun lukiessani yritin miettiä. Mutta aion napata sinun vastauksista itselleni lisää kalenteriin kiva meno ja ulkoilmajätskin syönti -kohdat toteutettaviksi pikimmiten. Ehkä sitä veroilmoitustakin olisi hyvä vilkaista… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *