Suosituksia kotimaisista podcasteista Podimossa + ilmainen kokeilu

Mainos Podimo + sisältää *mainoslinkin,

Monia kotimaisten tekijöiden suosittuja podcasteja pääsee nykyään kuuntelemaan yksinoikeudella vain Podimon valikoimista. Podimo on podcast- ja äänikirjapalvelu, jossa hienosti panostetaan laadukkaaseen sisältökokonaisuuteen. Omaan elämäntyyliini sopivat aika- ja paikkariippumattomien podcastien kuuntelu. Kuuntelen kun kerkiän, samalla pysyn ajan tasalla mistä puhutaan. Välillä myös kevyemmät haastattelut ovat juuri sitä mitä kaipaa.

Podimolla on tosiaan mistä valita, yksinoikeudella jo monet suosikkipodcastit. Välillä podcastia kuuntelee ihan vain sen miellyttävän tai hauskan vetäjän vuoksi. Toisaalta ajankohtaiset asiat, mieltä painavat aiheet sekä suositut true crime -sarjat vetävät podcastien maailmaan. Ja nyt ilokseni saan tarjota teille mahdollisuuden testata ja kuunnella Podimoa 45 päivän ajan ilmaiseksi. Kaikki mielenkiintoiset podcastit olisivat nyt helposti tarjolla. *Löydät Podimon maailman tästä mainoslinkistä!

Itse hyppelen genrestä toiseen fiiliksen mukaan. True crime viikonloput, sijoitusasiaa lenkillä ja naispoweria, kun haluan hetken henkäistä itsekseni kahvikupin kera. Itsekseen naureskeleva ihminen alkaa varmaan olla jo tuttu näky linja-autoissa, kävelyllä, kaupan käytävillä… Sitä voi podcastin kuuntelu teettää.

Tässä muuten mitä olen viime aikoina kuunnellut Podimon podcasteista:

Afterwork
Siis niin mainio podcast, jota minä tällainen tavallinen nelikymppinen naisimmeinen kuuntelen enemmän kuin mielelläni. Jenni Rotonen, Petra Soikkeli ja Meri Milash keskustelevat mitä monipuolisimmista aiheista. Tänä keväänä mm. tällaisista aiheista: Elämä ei mennyt yhtään niin kuin piti, Mitä jos oman sisaruksen kanssa ei tule toimeen, Kehopositiivisuus- edistystä vai silmän lumetta? Vain muutamia mainitakseni ja nämä kaikki ovat koko ajan Podimossa kuunneltavissa. Itse kuuntelin viimeisimpänä “Keski-ikä lähenee -kriisin paikka vai arvokas etuoikeus?”.

Samaistuin keski-ikä keskustelunaiheeseen ja pyörittelin päätä, kun nelikymppinen sai osanotot syntymäpäivänään. Ja nyökkäilin kuinka selkä meneekin matkoilla jumiin, kun ei nuku omassa sängyssä omalla tyynyllä. Vaikka vanheneminen ei aina yhtä juhlaa ole, niin elämä itse asiassa tuntuu paremmalta nyt, kuin koskaan aiemmin. Edes silloin parikymppisenä. Iän myötä oma kuolevaisuus ja omien vanhempien ikääntyminen lyövät kasvoille, ja senkin kanssa on opittava elämään. Olen huomannut senkin, että keskustelunaiheet ystävien kanssa ovat muuttuneet aika lailla viimeisen kymmenen vuoden aikana. Keski-iän häämötellessä tekisi mieli pistää silmät kiinni, mutta helpommalla taitaa päästä kun hyväksyy oman elämänkaaren. Itsestä se kuitenkin on kiinni mitä sillä tekee. Afterworkin tekijät ottavat aiheissaan huomioon monet näkökulmat ja keskustelussa on kerroksia ja syvyyttä, tykkään.

Mimmit sijoittaa
Mimmit sijoittaa podcastissa puhutaan sijoittamisesta, säästämisestä, omasta urasta ja rahasta. Kaikesta mitä koen, että olen itse vähän huolettomana huldana laiminlyönyt. Tykkään faktoista, vinkeistä, esimerkeistä ja kannustuksesta, jota podcastista saa asiaan liittyen. Vaihtuvat vieraat tuovat oman osansa ohjelmaan ja nyt viimeksi kuuntelin jakson, jossa Nata Salmela ja Jasmin Hamid vierailivat. Nämä naiset ottivat suoraan kantaa miksi sijoittavat: itseään vai lapsia varten sekä jaksossa sivuttiin myös tasa-arvoista lasten hoitoa sekä keinoja tehdä työtä vauva-arjen keskellä. Tekeekö raha onnelliseksi sai myös vastauksen.

Saran kaverikirja
Ajattelin ennen kuuntelemista, että onkohan Sara Parikan podcast minua varten. Voi voi, ei pitäisi ikinä etukäteen spekuloida mistä pitää ja mistä ei. Vetäjänä on siis hieman naapurintyttömäinen, mutta taidoiltaan äärettömän monipuolinen mimmi Sara Parikka eikä varmasti ole yllätys, että hän vetää podcastinsa kuin olisi sellaisia aina tehnyt. Hän juttelee vieraiden kanssa lämpimästi, ja rennolla tyylillään saa heidät avautumaan monistakin asioista, joita ei lehtien palstoilta lueta. Podimon Instagram sivuilta löytyy Parikan lausahdus, johon todellakin samaistun:

“Mä oon just se tyyppi, jolla ei todellakaan oo mitenkään sairaan hyvä itsevarmuus. Mulla on se tunne, et hei mä haluun tehä ja oikeestaan se on se asia, mikä riittää. Jos mä jäisin odottelee sitä itsevarmaa tunnetta, niin mä olisin vieläkin odottelemassa.” Sara Parikka

Itsevarmuus on jännä juttu. En tiedä mistä sitä lopun viimeksi ammentaisi, mutta Saran lausahdus tuo jonkinlaista toivoa. Asioita voi tehdä, vaikka tuntuu, että itseluottamus ei riitä.

Aki Linnanahde Talk Show
Podcastejahan voi myös katsoa. Ainakin tätä showta! Mukavaa vaihtelua ja olen kotitöitä tehden sivusilmällä näitä nyt katsonutkin. Jenni Poikeluksen jakso piti katsoa, koska Hengaillaan ohjelman myötä minusta taisi vähän fani tulla. Myös Sami Sykön haastattelu oli mielenkiintoinen. Ai niin, itse päähenkilö jäi nyt mainitsematta.. totta kai Aki Linnanahde hostina hoitaa homman satavarmasti. Keskustelu on luontevaa, sujuvaa ja vierailla hauskaa. Todellinen talk show.

Sana on vapaa
Kuuntelu omalla vastuulla.. näin alkaa Janni Hussin ja Sointu Borgin podcastit. Naisten omakohtaisia kokemuksia, oivalluksia, epävarmuuksia. Moniin asioihin pystyy itsekin samaistumaan ja näiden supermimmien pohdinnat elämänmenosta, ajankohtaisista aiheista, heidän suorasukaiset mielipiteet sekä keskinäinen kemia ovat sarjan suola. He eivät aina ihan samaa mieltä ole asioista, mikä luo mielenkiintoisia keskusteluja.

TRUE CRIME
Tämän genren podcasteja Podimossa on valtaisa määrä. Ne ovat suosittuja kuin mitkä enkä paremmuusjärjestykseen pysty laittamaan, mutta tasaisesti kuuntelussa ovat olleet Myyrä, Kadoksissa ja ystävän suosituksesta yhä useammin Murhakertomuksia.

Myyrässä käsitellään kummallisia katoamisia ja mysteerejä, jotka itseäni kiinnostavat. Kertojan ääneen menee hetki tottuessa, äärimmäisen selkeää kerrontaa.

Kadoksissa on käännetty suomeksi supersuositusta brittiläisestä The missing podcastista. Kadoksissa podcastissa käsitellään tunnettuja katoamistapauksia ja kadonneiden omaiset ovat olleet mukana jokaisen jakson toteutuksessa. Mystisiä katoamisia, jotka toivon mukaan vielä joku päivä ratkeavat.

Murhakertomuksia on koukuttava sarja, jossa käydään läpi mm. murhia, kidnappauksia ja kolmiodraamoja. Kertojan tapa kuljettaa tarinaa on jännä, hyvällä tavalla siis, ja sopivassa määrin joukossa on hieman hänen omia mietteitään tapauksesta. Tämä on hyvä sarja, eivätkä tapauksetkaan onneksi ole liian raakoja.

Jos podcastit eivät ole vielä tuttuja juttuja, niin nyt viimeistään niihin on helppo tutustua tarjoamani ilmaisjakson aikana. Podimo on kerännyt kunnioitettavan määrän erilaisia ja eri tyyppisiä podcasteja valikoimiinsa, joista hyvin monelle kuuntelijalle löytyy suosikki. Kaikki jutut eivät uppoa kaikille, täälläkään, mutta toisaalta yksikin lempi-podcast voi pelastaa päivän. Kokeile mikä Podimon podcasteista olisi sinun juttu. Podimon mainoslinkin kautta (*löydät sen täältä) voi aloittaa 45 päivän ilmaisen kokeilujakson. Ja kokeilujakso on helppo lopettaa milloin vain.

Vielä viime hetken vinkki! Tällä hetkellä kaksi jaksoa vasta ulkona, mutta Katri Ylisen kertoma Hämärä Historia vaikuttaa enemmän kuin lupaavalta. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Einsteiniin ja tiedemiehen kuoleman jälkeen seurataan hänen varastettujen aivojensa hämärää arvoitusta. Toisessa jaksossa käsitellään kissojen karua kohtaloa maailman historiassa, sivutaan Euroopan ruttoepidemioita ja sen aikaista huonoa hygieniaa. Miksi ne paavit inhosivat kissoja ja miten rutto liittyy kissoihin? Selviää tästä jaksosta. Jos historia kiinnostaa, niin tässä on podcast juuri sinulle.

Ja Podimohan ei toki ole vain podcasteja sisältävä palvelu, vaan suositut äänikirjat ovat iso osa palvelua. Kerään suosituslistaa äänikirjoista parhaillaan, mutta se on vielä vähän kesken. Palaan tähän tulevissa postauksissani.

*Ilmainen kokeilujakso Podimoon 45 päivän ajaksi täältä

7 thoughts on “Suosituksia kotimaisista podcasteista Podimossa + ilmainen kokeilu

    1. Eihän ne varmasti kaikille ole, mutta jos sen itselle sopivan podcastin löytäisi, niin varmasti kerran viikkoon kuuntelisi mielellään. Pitää vain ensin löytää se suosikki 😉

  1. Podcast on sellainen laji, joka on minulle aika vaikeaa. Niitä pystyn kuuntelemaan vain suunnilleen kotona täysin hiljaisessa ympäristössä. Minulla kuulo on sen verran alentunut, että jos vaikkapa pölynimuri tai liesituuletin on päällä, niin en kuule enää mitä puhutaan. Ulkona voin helposti jäädä auton alle, kun en tule kuulemaan sen lähestymistä 😅. Telkkaistakaan en kuule mitään, jos tekstitystä ei ole tai en näe koko ajan puhujan naamaa. Vastavuoroisesti osaan lukea huulilta kolmella eri kielellä. Joten yritän pysytellä kirjoitettujen tarinoiden parissa ja lenkkeillä kuuntelen ympäristön ääniä 😊.

    1. Ikäviä nuo kuuloasiat,vaikka kaiken kanssa sitä oppii kyllä elämään. Vau, onpa hienoa tuo huulilta luku! Ja tykkään itsekin tosi paljon lukea. Kaikelle kivalle kun löytyisi vain enempi aikaa..

  2. Hyvin vähän tulee kuunneltua ja taisi mennä tosi kauan ennenkuin edes hoksasin mistä on kysymys. Yhteen väliin kuuntelin autolla ajaessa tiettyä podcastia ihan opiskelumielessä, mutta muuten on aika tuntematon sarka.

    1. Moni kuunteleekin podcasteja oppiakseen. Osa sitten viihteen vuoksi. Huomaan jaksavani kuunnella yhä enemmän kuin “ennen vanhaan”, jolloin musiikki oli pääasia kaikessa kuuntelussa.

  3. Hei kiitos! Juuri mietin, että pitäisi aloittaa podcastit uudelleen. Tarvitsisin vain hyviä suosikkeja siihen. Tässähän niitä tuli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *