Kolme kuvaa huhtikuulta

Kuvahaaste jatkuu: kolme kuvaa menneeltä kuulta. Arki, huippuhetki ja ei mennyt niin kuin strömsössä-hetki.

Jos mahdollista niin huhtikuu meni puolet nopeammin kuin maaliskuu. Tältä se itse asiassa aina muuten tuntuu. Mitä lähemmäs kesää mennään, sen nopeammin kuut pyörivät. Sitten kesäkuukaudet menevätkin jo silmänräpäyksessä.

Huhtikuun arkinen hetki
Huhtikuussa tuli jo ulkoiltua huomattavasti enemmän ja jäiden sulamisen seurailu oli mielihommaa. Nimenomaan se, että sulaispa ne jo ja pian. Kevät oli aika kylmä ja jäitä riittää edelleen täällä Savonlinnassa. Ylempi ja tämä alempi maisemakuva ovat samoihin aikoihin eri puolilta Savonlinnaa kuvattu huhtikuun alkupuolilta. Eroa oli jo tuolloin jäätilanteessa, mutta alkavat ne nyt oikeasti olla sulamaan päin jo huhtikuun lopulla, hurraa!

Huhtikuun huippuhetki
Huhtikuu alkoi siinä mielessä mukavasti, että heti alkuun oli Pääsiäinen ja neljän päivän vapaat. Pääsiäiselle oli joka päivälle suunnitelmia. Oli kyläilijöitä sekä kävimme itse kylässä ja sukulaisilla. Laskimme mäkeä ja söimme karitsaa. Paljon suklaata kului. Puoli päivää meni ystävän mökillä ja laiturin nokassa kauniista säästä nauttien. Oli nuotiomakkaraa ja muutama jaksoi pilkkiäkin. Illalla sauna ja levyraati. Aina yhtä vaikeaa keksiä biisi soitettavaksi omalla vuorolla. Mutta kaikkinensa huhtikuun huippuhetki sijoittui pääsiäisen seutuville.

Ei mennyt niin kuin strömsössä
No, en tiedä miten menikin ohitse se tieto, että vuokrakämpässämme on nettiyhteys. Tiesin kyllä, että se oli tulossa, mutta lopulta milloin se tuli ja mitä sen jälkeen pitää tehdä meni ohi. Viime kuussa tulleessa uudessa vastikelaskussa oli maininta tammikuun alusta asti olleesta nettiliittymästä ja takautuvasti laskuttivat sen nyt. Tammikuun alusta! Olisihan se ollut kiva tarjota netti matkailijoille jo silloin. Ilmeisesti lappu, joka asiasta on tiputettu postiluukkuun on mennyt roskiin majoittujien mukana?

Viime viikolla nettiboksi tähän pikkupömpeliin saatiin hommattua ja wifi pelittämään. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä.

Mukana haasteessa: Via per Aspera ad Astra , Tähän on tultu ja Sinun hyvä elämä -blogit

Iloista Vappua ja alkavaa toukokuuta!

8 thoughts on “Kolme kuvaa huhtikuulta

 1. Hyvää ja iloista Vappua myös sinulle.
  Tulee se kevät sieltä varmasti, vaikka vielä eilen sain tyttäreltä lumisadeviestejä pohjoisemmasta.
  Nuotiolle tekisikin jo kovasti mieli 🙂

  1. Nuotiolla voisi viihtyä useamminkin. Joo, lunta taitaa tänä vappuna tulla useammassakin paikassa. Oikein mukavaa Vappua sinulle!

 2. Nämä ovat kivoja ja kiinnostavia postauksia, kiitos! En osaa selittää edes, miksi. Juuri kokosin oman huhtikuuni kuvina (huomenna julkaisu) ja huomasin, että tämän postauksen tekeminenkin on ihan kivaa!

  Onkohan teillä jo keväisempää?

  1. En tiedä pitäisikö huolestua, mutta näitä kolme kuvaa viime kuulta postauksia tehdessä joutuu oikeasti pinnistelemään muistiaan mitä kaikkea siihen kuuluikaan. Kyllä, nyt alkaa olla keväisempää!

 3. Olipa jäinen huhtikuu teillä. Toivottavasti se nyt sulaa nopeasti, koska kesäänhän ei ole enää kuin 4 viikkoa. Kiire tulee 😀.

  Vuoden ensimmäinen piknik on täälläkin aina huippuhetki. Vaikka ilmat eivät olisi vielä mitenkään kesäisiä, silti tekee mieli ulos. Kai se on se auringonvalon määrä, joka pakottaa ulkosalle.

  Ja se on todellakin näin: parempi myöhään kuin ei koskaan 😅

  1. Oli tosi kylmä kyllä. Tällä hetkellä sataa kaatamalla vettä, joten lumet ja jäät saavat kyytiä. Eiköhän tässä voiton puolella aleta olemaan lumikasojen suhteen ainakin täällä Savonlinnassa. Ulos tekisi kovasti mieli, tervetuloa lämmin kevät ja kesä!

 4. Huhtikuu tuntui tosiaan menevän nopeasti, ja se on kyllä kiva juttu kesää kohden mennessä. Teidän pääsiäinen kuulostaa ihanalta, eikä ihme, että päätyi kuukauden huippuhetkiin. Toivottavasti jäät ja lumet häipyy teilläkin pian. 🌞

  1. Huhtikuu oli nopeasti ohi ja luulenpa, että toukokuukin tuntuu samalta. Pääsiäinen oli tosi mukava kaiken hiljaiselon jälkeen. Lumet ja jäät ovat antamassa viimein periksi 👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *