Musta nahkatakki asukuvissa vuoden ajalta

Yksi vaatekaappini perusvaatteita on musta nahkatakki. Tämä sama takki valikoituu moniin eri tapahtumiin, joten luottotakiksikin sitä voisi jo kutsua. Aiempi artikkeli nahkatakin stailauksesta on olemassa ja se on luetuimpien juttujeni joukossa. Vuoden ajalta on nyt kertynyt joitain asukuvia nahkatakin kanssa, niin eiköhän uusi postaus pelkän mustan nahkatakin ympärille sovi tähän blogini virtaan.

Nahkatakkini on facebookin kirpparilta, vähän käytettynä hommattu ja minusta kertakaikkisen ihana, merkki Samsøe Samsøe. Olen sen heittänyt olkapäille niin kesähäissä kuin mitä moninaisemmissa arjen tilanteissa. Vaikka bleisereistä ja villatakeista tykkäänkin, niin joskus on enemmän kuin paikallaan lähteä liikenteeseen nahkatakissa. Se on vähän sellainen voimatakkikin. Olen piirun verran itsevarmempi ja hehkeämpi sen kanssa. Olin tai en, niin pelkkä mielikuva omassa päässä saa astumaan ovesta ulos iloisempana.

Tässä vuoden ajalta nahkatakki ja minä:

VÄRIKKÄÄSTI
Mustaa nahkatakkia ei muuksi muuteta, mutta värikäs paita tuo valoisuutta ja energiaa tummaan asuun. Itselleen parhaan sävyn kun löytää, niin se suorastaan tuo asun uudelle tasolle. Kaikki värit eivät sovi kaikille ja väärällä sävyllä lähtee myös asukokonaisuuden hehku. Vaikka hyvältä muuten näyttäisikin. Olen laventeli värin ystävä ja yhdistän sitä mm. mustan kanssa.

POOLON KANSSA
Nahkatakki, midihame ja poolokauluksinen paita ovat varma valinta kaupungin humuun, kahville ja terassille. Välillä hameen korvaa housut, mutta idea pysyy samana. Vähän värejä ja poolo. Poolokauluksesta en aina ole pitänyt, mutta sopiihan se nyt täydellisesti nahkatakin kanssa.

Hei ihana blogikollega Kati! Toivoit muistutusta keväälle tämän kaltaisesta asusta. 😉

FARKUT JA NAHKATAKKI
Nahkatakki ja farkut ovat aika klassista settiä ja näyttävät aina yhtä hyvältä, rennolta. Vastikään hommaamani second hand loaferit sopivat myös nahkatakin kanssa. Loafereita voisi kuvata nahkatakin vastakohdaksi, mutta joskus pieni yllätyksellisyys ei ole pahasta, asussakaan. Kokeile siis jalkaan muutakin kuin maihareita nahkatakin kanssa.

KUKKAMEKON KANSSA
Kesäinen ilta ja ihana kukkamekko tunnelmaa kruunaamassa. Lämpötila laskee auringon myötä ja nahkatakki on hyvä olla mukana silloin. Nahkatakki sopii niin hyvin kesäisten asujen, kepeiden materiaalien ja liehuvien helmojen vastapainoksi. Tällä tyylillä tuli kuljettua pari kertaa kylillä viime kesänä.

VÄHÄN ROCK
Saa kesällä kulkea mustissakin. Tai harmaissa. Saatoin terassillamme vähän fiilistellä kaupungilta kuulunutta rock-konserttia viime kesänä. Kello oli lähempänä iltakymmentä näissä kuvissa.

NAHKAHAME
Miltäs se kokonahkainen asu näyttää? Tai kuulostaa? Nahkahameen kanssa parhaiten menee nahkatakki. Kyllä. Ja itse pehmennän asukokonaisuutta vaaleammilla sävyillä, kuten tässä vähän hempeämpi ote nahkavaatteiden rinnalla.

PITKÄ MEKKO
Kahta päivää peräkkäin harvemmin kuljen samassa asussa, mutta toki hyväksi todettua samaa asua käytetään useamman kerran. Tässä iloisen pimeä kuva eteisestämme, kun johonkin illanviettoon olin lähdössä viime elokuussa.

Ja tässä alempana identtinen kuva Milanosta. Minua itse asiassa huvitti, kun näitä kuvia katsoin, että ihan samat korvakorutkin olin valinnut. Vissiin sopivat sitten just mielestäni aina tähän asuun.

RENNOSTI
Harmaa villapaita ja musta nahkatakki ovat kiva yhdistelmä. Käyttänyt usein, tosin useampi harmaa villapaitakin löytyy kaapistani. Pliseeratun mekon kanssa olen menossa tässä kuvassa. Asukokonaisuuden sanoma on, että pehmeissä ja mukavissa vaatteissa on aina hyvä olla. Hameet ja mekot ovat nahkatakin kanssa hyviä kavereita ja olen itse opettelemalla opetellut käyttämään muitakin kuin housuja. Se oppi ei mene perille, ellei niitä käytä. Vinkki vinkki siis, seuraavaksi ehkäpä muutakin kuin housut? Ai miksi, no vaihtelun vuoksi.

8 thoughts on “Musta nahkatakki asukuvissa vuoden ajalta

 1. Musta nahkatakki on klassikko, jota taipuu mihin vain tyyliin. Sait sen todistettua aukottomasti 💞.

  Omani näyttää melkein samanlaiselta. Pitää nyt huoltaa kesäsäilytykseen vielä. Se on aika uusi, koska edellinen jäi liian pieneksi raskauksen jälkeen 🤭.

  1. Kiitos, aukoton todistaminen kuulostaa oikein hyvältä 😄 koska musta nahkatakki on vaan niin paras vaatekappale. Ihanaa, että sullakin sellainen löytyy!

 2. Ihania asuja, ja erityisesti tuo rock-henkinen kokonaisuus ihastuttaa – en mitenkään keksisi itse tuollaisia yhdistellä, mutta näyttää niin hyvältä! Minulla on ihan sama juttu, nahkatakki päällä olo on aina mukavaa ja asteen verran itsevarmempi. Se on ehdottomasti lempivaatteitani.

  1. Kiitos kovasti ☺️ Minusta on välillä hauska olla vähän rock, vaikka ulkoiselta habitukseltaan ei tavallisesti niin olisikaan. Nahkatakki päällä on aina itsevarma ja mukava olo, totta!

 3. Vau, se kyllä sopii moneen ja on kaikissa tilanteissa hyvän näköinen. Muut kuvaksen vaatteet ovat kaikki erilaisia ja silti kokonaisuus on yhtenäinen tuon takin kanssa. Ihailen!

  1. Kiitos kauniista sanoista! Koen nahkatakin helpoksi, koska viihdyn siinä niin hyvin ja sillä se varmaan tulee otettua mukaan niin moneen.. asut vaihtuu, paitsi nahkatakki 😁

 4. Jälleen todella upeita asuja – upea sinä! En ole juuri koskaan välittänyt nahkatakeista, mutta sinun päälläsi se näyttää nin hyvältä, että alkoi itseäkin houkutella…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *