Mekko, maiharit ja Marc Jacobs

Elo-syyskuun taitteeseen kuuluu tiettyjä asioita. Haikeus kesän taakse jäämisestä, pimeiden iltojen paluu, kynttilät ja viltit terassilla, uusien syysvaatteiden hankinta… Jostain syystä itse aktivoidun vaatekaapin sisällön päivittämiseen usein syksyn tullen. Seurailen mielenkiinnolla influenssereiden tyylejä ja asukokonaisuuksia. Jännittävästi yhdistellyt värit ilahduttavat aina. Osasta innostunkin niin, että toisinaan teen samantyyppisiä hankintoja niiden perusteella. Pääsääntöisesti pukeudun kuitenkin vähemmän dramaattisesti, pakko myöntää.

Viikonloppuna päällä oli enempi vähempi klassikkoasu: mekko, maiharit ja nahkatakki. Täydellinen viilenevään keliin. Näkyy monilla ja todellakin myös minulla ja miksei. Vaatteet ja asut, jotka istuvat hyvin ja tuntuvat päällä mukavilta ovat niitä, joita suosin. Kaupungille on kiva lähteä kahville kaverin kanssa tai ostoksille, kun asu päällä tuntuu omalta. Sillä on merkitystä ainakin minulle miltä olo tuntuu tietty asu päällä. Tärkeintä kuitenkin, että olo tuntuu omalta. Hutiostoja on tullut tehtyä. Ne vaatteet eivät vaatekaapista vain päädy päälle koskaan. Ehkäpä ostaessa ne näyttivät hetken erittäin houkuttelevilta. Tällaisena hetkenä unohtaa järjen ja ilmeisesti myös oman tyylin. Se on muuten erikoinen ilmiö. Kai muutkin ostavat joskus vaatteita, jotka päätyvät vain henkarin lämmittimiksi?

Toisinaan olisi ihan kiva olla dramaattisemman näköinen tai oloinen. Mutta se ei olisi sitten aitoa minua. Varmat valintani pukeutumisessa ovat laadukkaat materiaalit, pari väriä kerrallaan, toisiinsa sointuvat värit ja vähäiset printit. Välillä pukeudun melkein kokonaan samaan väriin, harvemmin mustaan. Ja totta kai aina välillä poikkeus vahvistaa säännön.

Välillä huomaa ostaneensa melkein samanlaisen vaatteen kuin kaapissa jo on. Montakos samantyyppistä vaatetta saikaan olla? Toisaalta juuri sopivan tyylistä vaatetta voi ostaa parissa eri värissä. Vaatekaapin sävyt kun sopivat toisiinsa, niin kovin väärin ei voi mennä niitä yhdistellessä. Edes kiireessä.

Nahkatakki, eri väreissä, on aina muodissa. Musta kaikessa klassisuudessaan on se helpoin. Kuvassa olevan harmaan mekon tilalle voi valita minkä värisen mekon kukkamekoista lähtien, ja varmasti sopii. Kesällä vähän kevyempää ja syksymmällä lisätään sukkahousut ja huivi. Jos vaatteiden yhdistely ei ole oma juttu, mutta haluaa silti näyttää skarpilta, suosittelen hommaamaan helppoja klassikoita. Eikä välttämättä pelkkää mustaa.

Takki Peppercorn, second hand mekko COS, kengät Vagabond, second hand kello Daniel Wellington

Kätevät kaupunkilaukut

Toki asu tarvitsee tyyliin sopivan laukun. Kaupunkimenoon otan usein mukaan näppärän crossbody -laukun. Hyvän hinta-laatusuhteen omaavat (The) Marc Jacobs -laukut käyvät erinomaisesti. Näitä laukkuja on vuosien varrella ollut useita, osa on lähtenyt eteenpäin ja muutama vielä löytyy. Pidän tosiaan Jacobsin laukkujen laadukkuudesta eivätkä ne ole laukkuhyllyn kalleimmat vaihtoehdot.

Tässä asukuvat Marc Jacobsin Snapshot, Softshot 21 ja Recruit small Saddle laukkujen kanssa.

The Marc Jacobs Snapshot
The Marc Jacobs Softshot 21
Marc Jacobs Recruit Small Saddle bag

Pienin kolmivärinen Snapshot on napakka crossbody, johon ei turhaa tavaraa mahdu. Räväkkä hihna kerää katseita ja on muuten yllättävän painava. Tämän ja Softshotin olen ostanut vähän käytettyinä. Enemmän omaisuutta saa jo mukaansa isompaan Softshot laukkuun, jossa on pientä luksuksen tunnetta pehmeän nahan ansiosta. Toki sen vuoksi laukku saattaa ajan saatossa menettää muotoaan. Itse pidän tämän laukun yksityiskohdista eli nahkahihnaa koristavista renkaista. Harmaa pyöreäreunainen Recruit satulalaukku on paksusta, jämäkästä nahasta valmistettu. Laukun ulkomuoto on mukavaa vaihtelua kameralaukkuihin, eli näihin neliskanttisiin. Eikä ole niin huomiota herättävä kuin kaverinsa kultaisilla tupla J logoilla.

Löysitkö suosikkisi näistä laukuista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *