Yksinkertainen tyyli

Yksinkertainen on kaunista. Näin olen muutamasti todennut, kun kiireessä ei löydy sopivaa vyötä ja korutkin ovat kummasti kadonneet sieltä missä niiden pitäisi olla. Olen järjestelmän ihminen, mutta ihan kaikille osa-alueille se ei yllä. Yksinkertainen tyyli, eli simple chic tai minimalistic style kauniimmilta nimiltään, on suosikkini. Ja ihan oikeasti, ei vain kiireisinä aamuina. Muutama hyvännäköinen vaatekappale yhdistetään ja on valmiina menoon. Ei stressiä sopiiko ”tämä” tai ”tuo” asun kanssa. 

Kaksi väriä, jotka sopivat toisiinsa, ovat yleensä myös päällä hyvännäköiset. Käytän aika ajoin sinistä ja valkoista. En pelkästään kesällä. Itse asiassa sinistä ja valkoista ei juurikaan näy muulloin. Mielletäänkö ne kesän vai itsenäisyyspäivän väreiksi? Sinisen väriset vaatteet, tummat ja vaaleat, kuuluvat omaan tyyliin. Ei ne päällä tarvitse merimieheltä tai suomen lipulta näyttää. Luulen, että joku saattaa niitä vältellä sen takia.

Sininen ja valkoinen yhdessä ovat rauhallinen yhdistelmä. Niitä harvemmin saa näyttämään epäonnistuneelta keskenään, koska ne vain toimivat. Vaaleansininen ja valkoinen saattavat hieman tuoda mieleen auringon ja meren kesäpäivänä. Tummempi sininen valkoisen parina on hyvä valinta, jos haluaa skarpin tyylin.

Selkeä asukokonaisuus

Kuviin olen valinnut vain pari paitaa ja yhdet ja samat housut. Tällaisen yksinkertaisen asun voi toistaa monilla väripareilla ja lopputuloksena selkeä asukokonaisuus. Miksi sitten näin simppeliä laittaa tänne esille? Joskus pukeutumisesta tulee suoritus ja päälle laitetaan kerroksittain monenlaista. Tämän lisäksi on vyötä, isoja koruja, huiveja, tukkakoristeita. Ja mikäs siinä, jos aikaa on tai oma tyyli on hallussa, jotta monipuolinen laittautuminen sopii arkirutiineihin. 

Hieman hillitympi ilme arkena sopii omaan luonteeseen ja tyyliin. Ei se pelkästään pukeutumisen helppoudesta johdu, vaan siistin selkeä asu tuo varmuutta esiintyä ja olla. Jos ei tunne oloaan hyväksi jossain asussa, vaikuttaa se aina jollain lailla omaan olemukseen. Sen lisäksi itselle epäsopivaa vaatetta tulee nypittyä ylös, alas tai kiinni. Kaupasta ei aina löydy 100% istuvia vaatteita. Olen joitain kertoja kiikuttanut löytämäni ihanan vaatteen ompelijalle, ellei kaupan kautta tällainen palvelus ole onnistunut. On kertakaikkisen mukava tunne sujahtaa ompelijan kautta kulkeneeseen vaatteeseen, koska se istuu kuin hanska. Itsessäni ei valitettavasti ole ompelijan vikaa, joten mielelläni käännyn näissä asioissa ammattilaisen puoleen.

Pitkähihainen paita Zara, lyhythihainen paita H&M, housut Hunkydory, kengät BOSS

Aamuisin olen mestari tuhlaamaan aikaa. En tiedä mihin se menee, mutta lähdön hetki on aina kiireinen. Oli mukana lapset tai vain minä. Tällöin ei haittaa, että kaapissa on varma valinta odottamassa, esimerkiksi mielihousut ja istuva paita. Ei puhettakaan, että pystyisin edellisenä päivänä päättämään tulevan päivän vaatteet. Joskus se olisi ihan hyvä juttu. Varsinkin jos on tapaaminen tai muu tilaisuus, jossa voisi näyttää siistiltä. Mutta vanhana kettuna olen tämänkin luonteen heikkouteni korvannut sillä, että hommaan helposti toisiinsa yhdisteltäviä, samoja sävymaailmoja täyttäviä sekä omaan tyyliin sopivia vaatteita. Yksi murhe vähemmän ulko-ovella. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *