Mitä pukea midihameen kanssa? Tässä muutama asuidea

Kapea midipituinen hame tuntui hyvältä ajatukselta, mutta parin kiireisen aamun jälkeen se jäi kaappiin. Mielessä hyvältä näyttänyt yläosa ei ollut ollenkaan sopiva ja tuskastuin. Olen täällä muutamaan otteeseen kehottanut hommaamaan itselle istuvia ja vaatekaapin sisältöön sopivia vaatekappaleita. Hienoista opeista huolimatta tämä hame tuntui jäävän paitsioon. Lähdin ajatuksen kanssa kokeilemaan mikä midipituuden kanssa näyttäisi hyvältä.

MIDIHAME JA NAHKATAKKI

Midipituisen hameen kanssa sopii paremmin lyhyt takki kuin pitkä. Vähän toki takin pituudesta riippuu, mutta lyhyt tuo parhaiten kontrastia pitkänomaiselle kapealle hameelle. Nahkarotsi on minun valinta ja tähän asuun valitsin myös valkoisen poolopaidan ja maiharit. Yksinkertainen on minun mieleeni. Siksi pussukkakin on pieni ja simppeli. Ei kun kortit ja kännykkä mukaan ja kavereita tapaamaan.

MUKAVAN RENNOSTI

Eihän sen asun sen ihmeempi tarvitse olla. Vähän laatikkomainen paita käy kapoisan hameen kaveriksi ja rennon tyylin viimeistelee lenkkarit tai tennarit. Jos harrastaa muodikkaita cropattuja (lyhyitä) paitoja, niin sepä olisi täydellinen tämän hameen kanssa.

KAULUSPAIDAN KERA

Tällainen hamehan sopii minkä tahansa kauluspaidan kanssa. Värikäs tai raidallinen, vaihtoehtoja on lukemattomia. Nyt tuntui mukavalta laittaa tumma kauluspaita, kevyet korut ja toimistohommiin sopivat kepeät balleriinat.

Jos ei halua survoa paitaa hameen alle, niin kauluspaidan alanapit voi jättää napittamatta. Paidan helmat saa siten helposti solmuun ja paita jää sopivan lyhyeksi tuoden vyötärölle vähän säpinää solmun muodossa. Kauluspaidan voi jättää solmimatta ja hameen alle laittamatta, mutta silloin paita on paree olla avoinna. Nätti toppi vain alle. Napitettu kauluspaita hameen päällä on vähän raskas kokonaisuutena.

JUHLAVAMPI MIDIHAME

Tämä samainen neuloshame sopii myös juhlaan ja juhlavampiin tilaisuuksiin. Mikä tahansa musta hame sopii siis juhliin, tarvitsee vain löytää tyyliin sopiva yläosa. Itselleni tässä asussa on nyt suorastaan hurjasteltu kuvioilla. Kukka ja kuvioidut kuosit ylipäänsä ovat vieraampaa osa-aluetta itselle. Kukat tuntuvat olevan aina muotia, joten aika varma valinta kemuihin. Tässä yläosassa tykkään erityisesti siitä, että musta pohjaväri jatkuu hameen kanssa ja kukat tuovat sitten pirteyttä kokonaisuuteen.

Kyllähän tällaiseen aika ihonmyötäiseen hameeseen pitää vähän totutella. Enempi liihoitellut menemään leveämmillä helmoilla. Tämä oma hameeni on hyvin joustavaa materiaalia, joten ei pelkoa puristamisesta päivän mittaan. En tiedä teistä muista, mutta aamulla löysältä tuntuneet housut ovat illalla tiukkaakin tiukemmat. Joskus on kiva päästää itsensä helpolla ja valita materiaalia, joka ei iltapäivälläkään ala kinnata. Miellyttävissä vaatteissa päivätkin sujuvat vähän mukavammin. Väitän.

Lisää asukokonaisuuksia koottuna nettikauppojen valikoimista löydät seuraavasta postauksestani. Mm. tuo musta hame ja monia kivoja yläosia sen kanssa.

6 thoughts on “Mitä pukea midihameen kanssa? Tässä muutama asuidea

  1. Mun vartalotyypillä kapea midi toimii huonosti. Olet pyöreähkö pätkä, joten näytän helposti tynnyriltä sellaisessa asukokonaisuudessa. Mulla oli juuri yksi kokeilu, mutta jätin sen sinne paikkaan (Uzbekistaniin). Jos ostan midihame, niin se on kellomainen, se toimii helpommin mulla 😊.

    1. Voipi olla, että kapea midi ei kaikilla toimi. Ellei tee jotain kikkoja yläosalla, mutta enpä ole ekspertti, niin jätän asian viisaammille. Kellomainen kuulostaa tosi hyvältä!

  2. Ihania asuja taas kerran! Mulla on hakusessa tuollainen (mieluusti neulos-)midihame. Mistähän löytäisin? Olen vanhani kuluttanut puhki ihan arkikäytössä. Tästä sai hyviä vinkkejä yläosaan ja jalkineisiin. Kiitos.

    1. Kiva kuulla! Lisäsin tuohon artikkelin loppuun linkin, josta löytyy &otherstories ja Lindex valikoimaa midihameiden osalta. Kotimaisista ainakin Alpalla, Noukilla ja North outdoorilla on laadukkaita midineuloshameita valikoimissa juuri nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *