Ostan käytettynä lasten vaatteet, merkkilaukut ja takit

Metsästän mielelläni kaikki otsikon mukaiset tuotteet käytettynä. Muutakin siinä sivussa saattaa löytyä, mutta nyt huomannut näiden kolmen otsikossa mainitun kategorian korostuvan erityisesti. En ole aina kirppari-ihminen ollut, mutta pikku hiljaa tähän hurahtanut. Alun alkaen käytettyjen tuotteiden maailmaan vei raha, nykyään mukana vahvasti ajatuksessa ekologisuus ja kierrättämisen tärkeyden ymmärtäminen.

Käytettynä voi ostaa vanhempaakin vaatetta ja tavaraa, jos ne ovat alun alkaen kunnolla valmistettu. Materiaalilla on suuri merkitys. Kirpparilla kannattaa aina tutkia tarkasti saumat, työn jälki, pesu- ja materiaalilaput. Pikamuotiketjujen vaatteet jäävät kirpparillakin hyllyyn, tosin nyppyiset pinnat ja vinksottavat saumat eivät muutenkaan houkuttele.

Lasten vaatteet
Lasten vaatteisiin saa menemään pienen omaisuuden, erityisesti syys- ja talviolosuhteisiin pukeuduttaessa. Pienten lasten vaatteissa käyttömäärät tuntuvat jäävän maltillisiksi nopean kasvun vuoksi. Talven pureviin pakkasiin olen halunnut ipanat pukea hyvin käyttäen villakerrastoja ja esimerkiksi Reiman superlämpimiä vaatteita. On muitakin hyviä merkkejä toki. Joskus se kasvupyrähdys tulee niin, että keväällä ostettu haalari ja kengät eivät enää syksyn lopulla mahdu. Eurojen oikein näkee lentävän ikkunasta ulos niinä hetkinä.

Aina lämpimiä, Reima

Siispä ensimmäisen lapsen myötä käytettyjen tavaroiden markkinat avautuivat minullekin. Ostan usein käytettynä esim. Reiman haalareita. Osoittautuneet käytettyinäkin olevan vielä erittäin lämpimiä ja teknisesti toimivia. Olen aina varma, että lapset paleltuvat, niin tuntuu hyvältä kun voi olla varma vaatteiden laadukkuudesta. Tietenkin mitä isommaksi lapset kasvavat, osaavat jo avata suunsa onko kylmä vai kuuma.

Lempipaikkani on Facebookin paikalliskirpparit, joiden vaatteet voi noutaa ilman postitushässäkkää. Käyn totta kai tavan kirppareillakin, mutta ikinä ei etukäteen tiedä mitä sillä kertaa löytyy. Monesti poistun tyhjin käsin, joten yritän ensin tarvittavat vaatteet löytää netistä. Ostan myös tori.fi:stä, jos jotain oikein tarpeellista sitä kautta löytyy. Postitusmaksu tulee aina päälle.

Ja tarkennuksena vielä, että meillä lapset eivät pukeudu designer vaatteisiin. Lapset eivät välitä mitä merkkiä on päällä. He osaavat reiittää polvet ja tuhria hihat ihan vaatteesta kuin vaatteesta. Jossain vaiheessahan sekin päivä koittaa, kun pitäisi olla jotain tiettyä päällä. Kun muillakin on. Toivottavasti ei nyt ihan hetkeen.

Merkkilaukut
Kyllä kyllä, jonkun verran tullut ostettua. Turhamaisuutta kenties, mutta vielä ainakin kiinnostus itsellä kauniisiin laukkuihin on. Etsin laadukkuutta, mutta ihan maltaita en ole valmis maksamaan. Siksipä vähän käytetty laatulaukku löytyy usein minun olalta.

Fendin micro double baguette

Merkkilaukkuja olen löytänyt luotettavalta Facebook kirpparilta, Vestiaire Collectivesta, torista ja kerran huuto.netistä. Jonkun verran katsellut huutokauppoja, mutta siellä hinnat nousevat usein aivan liian korkeiksi. Muutamia laukkuja olen laittanut kiertoon ja aina saanut mukavan hinnan. Se on kanssa ihan hyvä puoli merkkilaukussa. Pidä sitä hyvin, niin saat sen kaupaksi halutessasi.

Takit
Tämä on ehkä itsenikin vähän yllättänyt, mutta useampi lempitakkini on käytettynä ostettu. Saattaahan siihen vähän vaikuttaa rouvan kallis maku, joten aidot nahkatakit ja tyylikkäät villakangastakit vähän käytettynä kelpaavat oikein hyvin. Säästyy satasia.

Ted Baker osaa villakangastakkien teon

En niitä oikein uutena raaskisi ostaa. Omassa mielessä on tietyt rajat mitä jokin tuote saa maksaa. Joten upouusi pitkä ja laadukas villakangastakki menee minun asettaman hintakategorian yli. Mutta kiitän aina mielessäni henkilöitä, jotka ovat minun maun mukaan käyneet ostoksilla ja jostain ihmeellisestä syystä suorastaan jättäneet käyttämättä ihanan tuotteen, joka päätyykin sitten minun hyppysiini.

Marimekon jänskä takki, melkein käyttämätön, pakkohan se oli 50 eurolla….

Muita itseäni ilahduttaneita kirpparilöytöjä ovat olleet muun muassa vino pino käyttämättömiä Iittalan astioita ja Hackmanin aterimia. Myös juuri sopivat yöpöydät löysin aikanaan, vauvan vaunut x2, joitain lasten toivomia pelejä tai leluja, joita en muualta löytänyt tai en uutena raaskinut ostaa. Leluja on aika paljon jo nyt, joten joku roti millä hinnalla niitä uusia kotiin kannetaan. Jotkut muovinpalat ovat yllättävän kalliita.

Käytettynä ostaminen on siis sujahtanut arkipäivään meillä. Tunnen monia, jotka eivät jalallaan astuisi kirpparille. Ymmärrän. Onneksi kauppapaikkoja on monenlaisia, en minäkään niille rähjäisimmille mene. Sopivan tilaisuuden tullessa, kuten vaikka joku torikirppis-päivä, jossa tapaa myyjän samalla, on mukava tapa etsiä vähän käytettyjä tuotteita. Joskus kannattaa ehkä antaa mahdollisuus ennen kuin uutena rientää ostamaan. Uskallatko sinä kirpparille?

11 thoughts on “Ostan käytettynä lasten vaatteet, merkkilaukut ja takit

 1. Ei tule käytyä kirppareilla, mutta voisin ostaa myös käytettyä. Ostan aika vähän vaatteita ja vain tarpeeseen, ja silloin tulee suunnattua sellaisiin paikkoihin, mistä tietää todennäköisesti löytävänsä itselleen sopivan ja mieluisan vaatteen suhteellisen helpolla (en tykkää ylipäänsä shoppailusta ja kauppojen kiertelystä). Jos lähellä olisi myös hyvin kuratoitu kirppari, niin kävisin silloin mielelläni myös siellä.

  1. Hmm, käytetyn ostaminen ei aina ole helppoa. Ja jos muuten shoppailu ei ole sydänasia, niin tuskin niitä kirppareitakaan jaksaa koluta sen enempää. Kyllähän noita second hand nettikauppoja on kehitelty, mutta ei niitäkään minusta ihan täydellisen helpoksi ole vielä saatu…Jokin kipinä on varmaan taustalla oltava, että jaksaa kierrellä ja etsiskellä 😅

 2. Tämä on niin sinua. Fiksua ja järkevää. Komppaan sinua ajatuksissani, vaikka itse olen onneton ostamaan kirpputoreilta.
  Mutta, kun otit puheeksi Reiman, niin minulla on ihana muisto Reiman talvivaatteista. Mieheni pojantytär on punatukkainen. Ja pikkuisena Saga oli vallan ihastuttava hiuksissaan. Tein silloin aikoinaan pienen tarinan Sagan 2-vuotispäiviltä. Reimalta oli huomattu juttuni ja pieni punatukkainen tyttö; he pyysivät pikku-Sagaa kuvattavaksi seuraavan syksyn/talven kuvastoon. Niin äitinsä ja Saga menivät koekuvauksiin ja ne onnistuivat hyvin. Kuvasto ilmestyi ja kun sitten kävelin Turun Stockmannin lastenvaateosastolle, niin siellähän oli isot Reiman mainokset seinillä ja niissä pikkuinen Saga mallina. Kaikkea some teettää.
  Anteeksi, että vähän rönsyilin, mutta tuo Reima.

  1. Kiitos Tuula 🙂 Hauska tarina, oli varmasti jännää kuvauksissa pienelle Sagalle, ja varmaan äidillensäkin! Some on yllättävä paikka toden totta.

 3. Sinulla on hyvä kirpparisilmä 🙂 Kauniita ja käytännöllisiä vaatteita olet löytänyt. Hyväkuntoista tavaraa ja vaatetta tuleekin kierrättää, ihan mahtavaa.

  1. Voi kiitos, hih, kaipa sitä sellainen oman maun mukainen kirpparisilmä on kehittynyt. Joo, hyväkuntoista vain kiertoon, olen samaa mieltä!

 4. Toivottavasti et osta ihan kaikki lasten vaatteet käytettynä 😊. Niin kauan, kun lapset ovat pieniä, he eivät kiinnitä huomiota siihen. Hieman isompina siitä voi jäädä traumoja (niin kuin nimimerkille kävi). Olen nimittäin saanut ostaa ensimmäisen uuden vaatteen ollessani jo 10 ja siitäkin on väännetty päiväkausia. Muistan sen tähän päivään saakka. Senkin takia en viihdy kirppareilla enkä osta käytettynä juuri mitään vaatteita, en itselleni enkä perheelleni. Myyn ja jaan eteenpäin toki.

  Omat lumpeet käytän loppuun asti, niin kauan, että ne menee tekstiilikierrätykseen. Miehelläni on tapana odottaa, että vaate itse putoa päältä. Poika on ainoa, jolta jää vaatteita kierrätettäväksi.

  Pikamuotia en oikein käytä. Enkä niinkään merkkivaatteita. Minulla on muutama luottopaikka, josta hankin vaatetukseni (Puolasta, Italiasta ja parista Viron ja Suomen brändistä), niin näillä yritän päästä eteenpäin. Joskus tulee toki ostettu jotain kompromissi-vaate, mutta takkeja, kenkiä ja asusteita hankin ajatuksella. Esimerkiksi lompakoita, vöitä ja nahkapussukoita haen samoista paikkoista Virossa, jossa ne valmistetaan käsin. Ne ei ole kovin halpoja, mutta ei niinkään kalliita, kuin merkkituotteet.
  Kenkiä ja laukkuja ostan Italiasta ja Puolasta. Ne on laadukkaita ja kestäviä, vaikka suht nimettömiä.

  Suomi on tässä kohdassa vaikeaa maa: siellä myydään vain halpaa roskaa ja ylikallista brändiä. Mitään siitä välistä ei jäänyt pysymään. En tiedä miksi. Moni hyvä high end ketju on lähtenyt maasta pois. Joistakin jäivät vain nettikaupat. Senkin takia ymmärrän, että siellä on paljon secondhandia liikkeellä. Ei oikein ole, mistä ostaa.

  Jos joskus jaksat käydä Tallinnassa asti, voisin näyttää omat apajat, josta saa hankittua kaikenlaista kivaa, tarpeellista ja laadukasta. Yllätyt kunnolla 😁. Tallinnassa on myös paljon hienoja kirppareita nykyään.

  1. Juu, tilanteen mukaan ja kun sopivaa löytyy, niin ostan lapsille second hand vaatteita. Niitä on aika paljon, mutta eihän sitä aina kun tilanne on päällä, niin sopivaa löydy kuin kaupasta. Mutta vielä tässä vaiheessa yritän säästän rahaa ja luontoa, kun jaksan etsiä vähän käytettyä ja ne ipanoille kelpaavat.

   Valitettavan moni vaate on aika kallis ja silti huonolaatuinen. Tämä aina harmittaa, jos päätyy ostamaan sen vähän kalliimman, kun luulee saavansa laatua. Mielelläni tulisin pörräämään Tallinnan apajille kanssasi 😀

 5. Mahtavia ekotekoja! Itse ostin myös aiemmin lasten talvivaatteet käytettyinä aina, kun mahdollista. Naapuristossamme on kierrätysrinki, josta saimme paljon vaatteita ja johon itse myös lahjoitimme vaatteita. Nykyään hankin merkkituotteita käytettynä lähinnä itselleni.

  1. Naapuruston oma kierrätysrinki kuulostaa mahtavalta. Sama siis täällä, ostan aina kun mahdollista. Kaikkea ei käytettynä juuri sillä hetkellä löydy, kun tarvitsisi.. Lasten vaatteiden myötä löysin aikanaan itsellekin sopivaa vähän käytettyä. Sitä ennen en kirppareille päin katsellutkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *