Neutraali vai värikäs housupuku? Hittiasun monet värit

Nyt mennään vapaallakin rennosti bleiserissä ja suorissa housuissa. Mustat puvut jätetään kotiin ja valitaan tämän hetken parhaat värit ylle. Mätsäävä housupuku on jo jokusen vuoden näkynyt julkimoiden juhlatyylinä, vaikuttajien lemppariasuna ja sopivana valintana melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Bleiseri ja suorat housut ovat kokeneet jonkinlaisen uuden nousun viime vuosina. Mielikuva pölyttyneestä toimistosta ja työntekijästä hieman nuhjakassa housupuvussa voidaan unohtaa. Housupuku on todellakin back, tyylikkäämpänä kuin koskaan.

VIHREÄ

Vihreä housupuku rävähtää katselijan silmille ja sopii erityisesti, kun haluaa olla huomion keskipiste. Vihreä sopii yllättävän monelle ja minäkin, joka sitä kaikki nämä vuodet olen vältellyt on alkanut tykätä. 

Oma ykkösvalinta vihreän puvun kanssa on musta. Musta paita ja kengät, toki laukkukin. Se tuo sellaisen sopivan kontrastin ja tuntuu itsevarmalta yhdistelmältä. Vinkkini värien käyttöön on se, että pue sellaisia värejä ja vaatteita, joissa tunnet itsesi voittamattomaksi. Ei enää ”anteeksi, että olen olemassa”-värejä, vaan ”luotan itseeni” -sävyjä. 

Vihreän housupuvun kanssa sopii erityisen hyvin valkoinen, vaikkapa valkoinen paita bleiserin alle, mutta niin moni muukin sävy. Vihreän kanssa sopii punaisen, oranssin ja keltaisen sävyt, violetti, vaaleansininen. Kuten vaikkapa kukissa. On vihreää lehteä ja vartta, ja itse kukan väri voi olla melkein mitä vain. Ja aina sitä kokonaisuutta ihaillaan. En usko, että luonto voi olla kovin väärässä, näissä väriasioissakaan.

Moni asia mihin ei oma silmä ole tottunut, tuntuu aluksi ”liialta”. Liian värikkäältä, liian voimakkaalta, liian huomiotaherättävältä. Kaikki tiedämme, että ajan kanssa asioihin tottuu eikä se välttämättä ole aina huono juttu. Jotkut asiat vievät aikaa ja sama voi olla värien käytön kanssa. Meille kaikille sopii värit, on vain opittava käyttämään niitä.

Tavallaan tämän hetken tilanne, jossa ah niin pidättyväiset suomalaiset iästä riippumatta pukevat ylleen ihmeellisen ja värikkään bolero-hässäkän, osin toki kannustuksen vuoksi, kertoo minusta vain sen, että se ”hässäkkä” on alkanut tuntua normaalimmalta. Siihen on totuttu. Siitä jopa pidetään. 

Summa summarum: värikäs housupuku – harkintaan 😉

BEIGE

Jos aiempi puheenvuoroni ei mennyt läpi, niin onneksi on olemassa beige. Nuden, vaalean ja ruskean eri sävyt ovat aina hienostunut, hillitty ja tyylikäs valinta. Niitä näkee melkein enemmän kuin mustaa. Ja beige ei tarkoita tylsää. Se riippuu ihan miten sen kantaa ja miten sen asustaa. Beigessä on itse asiassa kaikki mahdollisuudet.

Tässä itselläni on rauhallinen beige kokonaisuus. Mutta mutta, beige karsastaa harvaa väriä ja värikäs paita, värikkäät kengät tai huivi tuovat helposti uutta asennetta asuun. Riippuen haluatko tuoda leikkisyyttä mukaan tai itselle vahvuutta päivän haasteisiin. Mielikuvitus on rajana ja se on pukeutumisessa hauskinta. Keksiä se juttu, joka tekee asusta asun. Itselle sopivan asun. 

Paljastan nyt oman suosikin beigen sävyn kaveriksi. Suosikki se on, koska väri on itselleni sopiva. Eli täydellisen harmoninen pari ovat beige ja kaunis vaaleansininen. Voin pukea koska vain. Erityisesti koska tiedän vaaleansinisen olevan minun väri. Sinun väri voi olla joku ihan muu. Ei olisi pahitteeksi, jos tietäisi itselle parhaan sävyt. Se oikea sävy tekee jo paljon asukokonaisuuteen. On helpompi onnistua oikeilla värisävyillä ja onneksi aika usein oma silmä kertoo siellä sovituskopissa mikä saa olemuksen hehkumaan, ja mikä ei. 

PINKKI

Kenellepä ei pinkki sopisi! 
Ai ei vai. No sitä pitää ensin kokeilla, ennen kuin voi sanoa. 

Minäpä kokeilin, tyttäreni kauhuksi, ja joo, ei paha laisinkaan. Yllättävintä kirkkaassa pinkissä on se, että se on todellinen voimaväri. On muuten ihan eri fiilis laittaa ylle pinkki paita, kuin harmaa paita. En ota kantaa kumpi on parempi, mutta fiilis, se on eri. 

Pinkki housupuku on ajankohtaisempi kuin koskaan. Se on noin vuoden verran ollut muodin hittiväri, mutta ei anneta sen haitata. Jos haluaisi oman voimapuvun, niin nyt se on helpompi tehtävä kuin koskaan. Pinkkiä on kaupoissa ja lisää on tulossa. Luotan kovasti milanolaisten muotiputiikkien värimaailmaan, joka muuten oli pinkkiä pinkin päälle, että tämä väri ei ole lähtemässä mihinkään vähään aikaan. Ja se vain leviää entistä enemmän sieltä Milanosta myös tänne. 

Pinkki ja valkoinen ovat raikas yhdistelmä ja sai minut hyvälle tuulelle. Reipaspohjaiset loaferinikin pääsivät kukoistamaan tässä asussa. Jos päälleen saa puettua tämän värisen vaatteen, niin tiedättekö mitä, sitten voi tehdä ihan mitä vain. Tiedän ja ymmärrän, että kirkas pinkki päästä varpaisiin ei ole monen ensimmäinen valinta. Mutta edes piruuttaan, pistä se puku siellä kaupassa päälle ja käy pieni kunniakierros kaupassa. Saat ainakin yhden kehun, jos siellä joku muukin on. Eihän sitä tiedä, saattaa jotain pinkkiä lähteä sillä reissulla mukaan.

Housupuvun hyvä puoli on se, että se on kaksiosainen. Käytä yläosaa toisena päivänä, ja alaosaa toisena. Toki pukua valitessa ota huomioon oma vaatekaapin sisältö kuten, että löytyykö sen uuden bleiserin alle sopivan värinen paita. Suurimman osan omistamistaan vaatteista on hyvä sopia keskenään. Siten on aina helppo valita päivän asu. 

Bleiserit, suorat housut tai mieluiten koko puku kelpaavat yökerhoon, vapaalle, töihin sekä terassille kuohulasin kanssa. Ei siis ole olemassa enää vain sitä yhtä paikkaa missä voi housupuku päällä kuljeskella. Tee siitä oman näköisesi ja saat luottoasun vuosiksi eteenpäin.

Mielelläni kuulen mikä näistä kolmesta oli paras?

12 thoughts on “Neutraali vai värikäs housupuku? Hittiasun monet värit

 1. Mahtavia värejä 😀 Kunnon värit tuovat kyllä iloa silmälle.
  Oma vaatekaappi on lähes musta, joten rohkeutta vielä kaivataan.

  1. Värit ovat kyllä hauskoja. Ei ehkä ihan joka päivä jaksaisi, mutta tuovat tarvittaessa iloista säpinää tyyliin! 🙌

 2. Kaikki on upeita mutta pinkkiä ei vaan voita mikään! 😀 olen koittanut opetella käyttämään mustaa bleiseriä hupparin ja neuleen sijasta mutta joku värikäs voisi olla kevyempi valinta kesälle..

 3. Upeita asuja! Minusta beige ja pinkki pukevat sinua niiiiin kauniisti. Harvalle oikeasti sopii beige… 🙂

  1. Kiitos kovasti! Jotain piristävää siinä on kun pukee ylleen väriä. Beige on tavallaan vaikea kaikessa kalvakkuudessaan, mutta kovin suosittu. Helposti se tulee kyllä ylle vedettyä itsekin..

 4. Minulle pinkki on melkein yhtä ärsyttävä kuin härälle punainen. Härät ovat kuulemma värisokeita 😂. Mutta virheä on mielestäni aivan poskettoman hieno. Tämä sävy myös sopii sinulle mainiosti. Beige on toki ainq varma valinta, kesät talvet.

  Mulle tosin tuli mieleen, ettei minulla taida olla yhtään housupukua jäljellä. Kaikki meni kierrätykseen. Eikä vuosiin tullut vastaan mitään ostamisen arvoista.

  1. Niinhän ne härät muuten ovatkin. Hmm, pinkki on pinkki. Aika räikeä 😉 Kiitos, oli yllättävää miten hyvin viihdynkin vihreässä. Beigeä pidän aina tyylikkään rauhallisena vaihtoehtona.

 5. Hei! Ihania räiskyviä värejä! Ehkä tällä kertaa suosikikseni nousi kuitenkin hillitty beige. Älä kysy miksi 😀
  Nyt näkyy löytyvän ihania rentoja housupukuja. Jotain pinkkiä olen ajatellut itsellenikin, ehkä vähän vaaleampaa kuin tuo sinun, joka onkin oikein power-asu.

  1. Joo, nyt löytyy mukavasti kaikenvärisiä housupukuja. Värikkäät on kyl mahtavia, ja beige tulee silti helpoiten valittua ylle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *