8 kysymystä liittyen kotimme tiloihin

Entinen fysiikan opettajani usein hoki “sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee”. Huokaus. Kyseisestä sanonnasta en ole koskaan pitänyt. Ilman aiempaa tietoa ja opittuja asioita ei olisi nykyistä elämää. Yhtä lailla luen välillä vanhempia blogipostauksiakin. Netissä seikkaillessani huomasin olevani Modernisti Kodikas -blogissa lukemassa parin vuoden takaista artikkelia: 8 kysymystä ja vastausta kodin tiloista.

Mukava blogin aihe mietin ja vaikka toteutuksesta on kulunut aikaa, niin otetaan tämä aihe taas esiin. Uskallan artikkelin aiheen kopioida, koska jutun lopussa oli haastettu muitakin bloggaajia mukaan. Että kiitos vain Modernisti Kodikas hienosta ajattomasta juttuaiheesta! Tässä minun vastaukset kotimme tiloihin liittyviin kysymyksiin.

Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä?

Huomaan ärtyväni, kun keittiö ja keittiön saareke alkavat kerätä mitä ihmeellisempiä asioita. Keittiön tasoilta löytyy jatkuvasti lehtiä, postia, mainoksia, laskuja, askartelupapereita, tarroja, kyniä, työkaluja, minun käsilaukku levällään jne. Tämän lisäksi aika ajoin likaisia astioita altaasta. Ne yleensä korjaan nopeammin pois tiskikoneen uumeniin kuin lehti- ja tavarakasoja kaappiin. Tai en ainakaan montaa kertaa pysty astioiden ja pannujen ohi kävelemään, jos ne tiskialtaassa lojuvat. Ja kyllä, keittiön sotkuisuus ärsyttää ihan ensimmäisenä. Siivoamallahan tästäkin onneksi aina selviää. Kunnes sama sotku on kohta taas paikalla.

Paikka, jossa viihtyy koko perhe?

Eniten aikaa taidamme viettää arkiolohuoneen puolella. Täällä katsellaan televisiota yhdessä, istutaan iltaa, pelaillaan ja rentoudutaan. Vaikka lasten leluja on yritetty vähän rajata, niin tässä tilassa ne ovat usein hyvinkin räjähtäneenä joka puolella. Aiempaan kysymykseen viitaten eli minkä paikan sotkuisuus ärsyttää, niin kyllähän tämä arkiolkkarimme sotkuisuus erinomaisena kakkosena taitaa tulla.

Paikka, joka kaipaisi remonttia?

Ehkä suoranaista remonttia ei yksikään sisätilamme kaipaa. Pieniä korjauskohteita toki löytyy. Esimerkiksi paikkamaalausta siellä ja tuolla. Remonttia pääsee kyllä tekemään ulkotiloissa. Talomme terassin muuria remontoitiin viimeksi syksyllä. Myös roskakatos etupihalle olisi hyvä saada aikaiseksi jossain vaiheessa…

Paikka, jota haluat sisustaa seuraavaksi?

Lasten huone. Sen uudelleensisustaminen vain niin suurelta projektilta, että ajatus nyt vain kelluu ilmassa. Huoneessa asuu kaksi lasta. Tuntuu, että värimaailma kaipaisi päivitystä ja kalusteita on vähän liikaa. Tekisi mieli maalata ja toteuttaa isompikin muutos. Jostain pitäisi inspiraatio tähän projektiin kaivaa.

Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Makuuhuone. Nukkuminen on tärkeää ja unen saaminen on aika helppoa itselle. Joskus lueskelen kirjaa tai katselen vielä kännykkää (myönnetään) ennen nukkumaankäyntiä, mutta pidän siitä rentoutumisen tunteesta omassa sängyssä. Päivän asiat ja toimitukset takana. Saa oikaista ruotonsa ja olla vaan. Oma sänky on hyvä paikka ja joskus sitä on maailmalla vähän ikäväkin.

Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Taidanpa sanoa, että takaterassiimme olen oikein tyytyväinen. Siellä on aina kesäaikaan mukava juoda kupponen kahvia, katsella metsää, kuunnella linnunlaulua. Lapset pääsevät helposti ulos omalle pihalle. Koko terassin leveydeltä on portaita, kaiteita ei siis tarvittu. Terassin korkea katto viehättää ja ruskea puu tuo vaihtelua. Muuten talo on valkoinen ja rapattu. Tietenkin käyttöaika on vähän rajattu sääolosuhteiden takia, mutta eipähän ole paikkaan päässyt kyllästymään.

Paikka, jossa olette kun teillä on vieraita?

Keittiön ruokailutila ja olohuone. Vieraiden kanssa istutaan iltaa ruokapöydän ääressä ja seurustellaan heti vieressä olevassa olohuoneessa. Tässä talomme toisessa olohuoneessa ei ole televisiota, vaan se on suunniteltu mukavaan yhdessäoloon ison sohvan ja kahden nojatuolin kera. Musiikin saa mukavasti taustalle katon rajaan upotetuista kaiuttimista.

Paikka, josta on paras näkymä sisälle tai ulos?

Sauna. Sanon saunan ikkunan, koska siitä näkyy riippuen kummalla puolella lauteita istutaan joko Olavinlinnan tornit tai ison nostosillan valot. Suihkussa käydessä ihailen samaisesta ikkunasta taivasta ja naapurin isoa vaahteraa. Maisemien katselut suihkun tai saunomisen yhteydessä on yllättävän rentouttavaa. Tykkään kovasti.

Ennen tätä artikkelia en näitä asioita nyt sen suuremmin ollut miettinyt. Mukava huomata, että kodissa on paljon asioita, joihin on tyytyväinen. Toki monta paranneltavaakin seikkaa on löytynyt, vaikka kuinka kodin on itse rakennuttanut ja arkkitehdin suunnitelmiin pieniä muutoksia tehnyt. Jännästi paperilla asiat näyttävät eriltä kuin livenä.

Olen laiska tekemään suurempia muutoksia kotona, mutta pikku hiljaa pitänee tarttua ainakin lasten huoneeseen.

Missä sinä viihdyt parhaiten oman kotisi tiloista?

4 thoughts on “8 kysymystä liittyen kotimme tiloihin

 1. Upeita tiloja 🙂
  Keittiö taitaa olla minullakin sellainen, jonka siisteyttä vaalin. Osaksi myös siksi että siellä on etätyöpisteeni ja on ihan mahdotonta tehdä mitään jos silmiin osuu siivottavaa tai paikalleen laittamista odottavia asioita.

  1. Kiitos paljon!
   Ihan totta, ei meinaa töistä tai kirjoittamisesta tulla mitään, jos silmiin osuu koko ajan kodin sekasotkut 😅

 2. Teillä on tosi seesteinen ja kaunis koti, ja sieltä upeat näkymät. 🤩

  Vaikka tykkäänkin kaikista kotimme tiloista käyttötarkoituksessaan, niin nimeän lempipaikakseni sohvan, jota kutsumme Dodgeksi. 😃 Sohvan uumenissa, puolison kainalossa on hyvä rentoutua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *