Näin stailaat naisten puvun liivin

Naisten puvun liivi on ollut jo jonkin aikaa pinnalla. Jopa muotiraamattu Vogue julisti naisten puvun liivin olevan must-have eli pakollinen vaateostos tälle talvelle. Olen kokenut liivin lievästi vaikeaksi ottaa asukokonaisuuksiin mukaan, joten ajattelin pienen stailauksen tekevän asialle ihmeitä. Kokeilla vähän eri tyyleissä, jos se omakin tapa löytyisi ja liivi pääsisi jatkossa enempi käyttöön.

Minulla on musta puvun liivi, joka on värinsä puolesta aika helppo sovittaa yhteen muiden värien kanssa. Me naiset olemme saattaneet liivin anastaa miesten juhlapukeutumisesta, mutta miksei! Aika moni alun perin miehiseen käyttöön tarkoitettu asun osa sopii todella hyvin naisillekin. Tässäpä kolme tapaa stailata puvun liivi käyttöön.

KERROSTAEN

Liivi ja valkoinen kauluspaita ovat klassisen näköinen yhdistelmä. Lisäsin kuitenkin omaksi mielikseni pitkän neuletakin ja kapean vyön tuomaan mielenkiintoa asuun. Mustalla liivillä voi muuttaa asun ulkonäköä helposti. Liivi auki, liivi kiinni. Sopii aika monen paidan päälle sekä neuletakin tai bleiserin alle.

Nyt tämä asu on kerroksellinen ja näyttää hieman siltä, että on nähty vaivaa vaatteita valitessa. Yleisesti siisti, työkelpoinen asu ja pidän erityisen paljon liivin tuomasta lisästä. Pelkkä valkoinen kauluspaita voisi olla vähän pliisu valinta. Miesten puvuista tuttu liivi näyttää naisellakin hyvältä. Olo on itsevarma tässä asussa.

FARKKUJEN KAVERINA

No niin, tuleeko vähän mieleen cowboy vai koulun opettajan uniformu. En tiedä. Vaaleansininen kauluspaita kuuluu suosikkeihini ja mieluusti käyttäisin sitä tämän liivin kanssa. Farkut hieman riisuvat virallista mielikuvaa, joka yläosasta saattaa muodostua.

Kauluspaitoja paljon käyttävälle liivi on mukavaa vaihtelua. Jos jotain, niin liivi on ryhdikkään näköinen ja tuo pientä lisää yksiväriseen asuun. Saattaa talvella jopa vähän lämmittää viileämmässä rakennuksessa. Liivi sopii hyvin muidenkin kuin vain kauluspaitojen kanssa. Korkeakauluksinen pitkähihainen paita + liivi on rennon klassinen yhdistelmä.

MEKON JA VYÖN KANSSA

Yksivärinen mekko saa selvästi vähän lisää pontta liivin myötä. Oli suorastaan pakko laittaa ohut vyö tuomaan pientä eloa vyötäisille. Artikkelin alussa olevassa kuvassa liivi on kiinni ja näyttää tosi hyvältä niinkin. Vyökin sopii vaikka liivin napitusta on suljettu. Olen käyttänyt tätä mekkoa aika lailla ja kiva huomata, että tarvittaessa sitä voi stailata entisestään.

Nämä ylläolevat tyylit käyvät meidän syys-talvikeleihin. Kesällä ohuempaa materiaalia oleva liivi on kaunis ihan vain toppina. T-paitaa en ehkä laittaisi alle. Lyhyet hihat saattavat näyttää vähän hassulta, vai onko tämäkin makuasia!

Mutta liivi ehdottomasti käyttöön, jos sellainen kaapista löytyy. Auki tai kiinni, miten juuri sen asun tyyliin parhaiten sopii. Liivejä löytää välillä pieniruutuisella kuosilla ja se sopii moneen tyyliin mustan tapaan. Mutta liivin värin ei aina tarvitse todellakaan olla musta. Kermanvärinen tai hiirenharmaa ovat klassisia valintoja. Värikkäällä liivillä puolestaan on helpompi kääntää katseita. Mielikuvitus on rajana, kun lähtee kokeilemaan erilaisia asuja naisten puvun liivin kanssa. Istuisiko liivi sinun tyyliisi?

8 thoughts on “Näin stailaat naisten puvun liivin

  1. On monikäyttöinen. En taida omistaa liiviäkään. En ehkä ole koskaan omistanut.
    Täällä on kyllä kiinnostavaa tutkailla, kuinka tyylikkäänä voisi olla. Taidan olla aika tylsä pukeutuja ;D

    1. Liiveissä on puolensa. Ensisijaisesti pitää pukeutua niin kuin parhaalta tuntuu! En usko, että olisit tylsä pukeutuja. Olet vain löytänyt tyylisi 👌

  2. En kestä, miten kauniisti tuo liivi pukee sinua! Jokainen kokonaisuus on aivan täydellinen. Osaisinkohan ite käyttää liiviä? Jotenkin epäilen. 90-luvun jossakin vaiheessa sellaista käytin, mutta kaukana ovat ne ajat… 😉

    1. Kiitos ihanista sanoista 🩷 Joo, liivit olivat aikanaan muodissa, mutta itsellä ei ehkä silloin ollut 🤔 en tosin kovin muodinmukaisesti pukeutunutkaan.

  3. Tyylikäs liivi, sopii monenlaisen vaatetuksen kanssa 🙂 – mukavaa loppuviikkoa ja loppiaista sinulle !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *