Heippa alkoholi! Nähdään vuoden päästä – jos silloinkaan.

Ajattelin pitää tauon lasillisesta. Kahdesta. Ja erityisesti useammasta. Ei, ei minulla ole mitään alkoholia vastaan. Viinilasi silloin tällöin on ollut mukava ottaa. Mutta kun se alkoholi ei oikein sovi minulle. Enkä puhu siitä, että saan siitä joka kerta allergisen reaktion ilman allergialääkkeitä. Vaan kaikin puolin. Yksi-kaksi lasillista viintä saa pään ja ajatukset pökkeröisiksi. Useampi muuttaa kovaääniseksi ja harvinaisen rasittavaksi ihmiseksi. Ihmiseksi, jota en tunnista. Joten itse asiassa, päätös on äärimmäisen helppo. Lopetan kaikenlaisen maistelun ja palaan asiaan vuoden lopussa.

Minulle on ihan sama mitä muut juovat. On aina ollut. Tuttavissa on heitä, jotka eivät mielellään ota lasillistakaan ja heitä, jotka kilistävät tarvittaessa. Yhdessä lasillisessa ei olisi mitään väärää. Ruokajuomana. Seurustelujuomana. En ole äärimmäisyyksien ihminen, vaan sen kultaisen keskitien kulkija hyvinkin monessa asiassa. Nyt kuitenkin tuntui, että en ala mamistelemaan tämän asian kanssa. Ei takaportteja. Jätän alkoholin koko vuodeksi.

Rosee sangria – mainionmakuinen mocktail

Tilinteon hetki koittaa sitten loppuvuodesta. Lupaan raportoida. Onnistuinko. Miltä tuntui? Mistä jäin paitsi? Tuliko minusta juhlien ankeuttaja? No tähän voin jo todeta, että ei tule. Liikaa alkoholia ja saattaa tullakin.

Herättääköhän tämä ajatuksia? Ei varmaan suuremmin. Luulenpa, että tähänkin on jo totuttu. Ihmisiin, jotka hengaavat mocktailin ja vesilasin kanssa. Baarissa, keikalla ja kotibileissä.

Tämä ei ole uuden vuoden lupaus. Tämä on päätös, joka olisi ehkä pitänyt tehdä aikaisemminkin. En tietenkään tehnyt, koska en ollut silloin valmis. Nyt 40 vuotiaana onkin ihan hyvä aika tarkistella omaa käytöstään, motiiveja eri asioiden suhteen ja sitä onko jotain asioita pakko tehdä. Pätee muuhunkin kuin alkoholiin.

Lempi mocktailini ohje löytyy nyt instagramin postauksesta

Tänä uutena vuonna kilistän jonkun alkoholittoman juoman voimin. Seuraavasta uudesta vuodesta en vielä tiedä. Se nähdään sitten henkilökohtaisen tilinpäätöksen jälkeen. Kumpaakaan vaihtoehtoa en sulje pois.

Tämän myötä toivotan entistä parempaa uutta vuotta meille kaikille!

8 thoughts on “Heippa alkoholi! Nähdään vuoden päästä – jos silloinkaan.

 1. Varmasti hyvä päätös. Alkoholia ei taida oikeasti tarvita mininkään. Mies teki saman päätöksen kohta 20v sitten, eikä ole katunut. Ei ollut mikään ongelmakäyttäjä. Itselläkin kaikenlainen käyttö on siinä sivussa vähentynyt olennaisesti,

  1. Kiitos kommentista 🙂 Ilman alkoholia pärjää kyllä oikein hyvin. Liitän alkoholin mielessäni juhlaan. Sitä on melkein aina nautittu jokunen lasillinen oli sitten synttärit, joulu tai juhannus. Tämä tuleva vuosi menee nyt eri lailla tämän suhteen. Jännä nähdä miltä tuntuu vai tuntuuko miltään. Pidän terveellisistä elämäntavoista, en äärimmäisyyksistä, mutta tämän asian kanssa ajattelin kerrankin olla ehdoton.

 2. Miksi vesilasi? Onhan olemassa varsin hyviä alkoholittomia cocktaileja. Joka ikinä baarimikko pitää kunniana, jos häntä pyydetään tekemään sellaisen.
  Olen ollut käyttämättä alkoholia nyt yli 20 vuotta. En todellakaan jäänyt mistään paitsi eikä minusta ole tullut mitään ilonpilaajaa.
  Onnea sinulle uuteen vuoteen ja menestystä kaikissa tavoitteissasi!

  1. Olet oikeassa, en taida sitä vesilasia enää pyytää. Se on ollut viinilasin tai kahden jälkeen se seuraava tilattu juoma. Vettä juon aika paljon muutenkin😅 Alkoholittomiin juomasekoituksiin tulee varmasti tutustuttua.

   Lämmin kiitos Nadine ja upeaa uutta vuotta sinullekin! ✨️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *