Vuoden alku Kanariansaarten auringon alla

Olen juuri nyt Kanarian auringon alla. Uusi vuosi oli tarkoitus vastaanottaa saarella, mutta kipeäksi tullut lapsi viivästytti lähtöä noin viikolla. Puolet perheestä lähti suunnitelmien mukaisesti joulukuun puolella ja onneksi lippujen siirto uuden vuoden alkuun meidän kahden osalta onnistui helposti. Rauhallinen vuodenvaihde kotona tuli vietettyä, pehkuissa jo ennen puolenyön ilotulitusshowta.

Kuten edellisinä vuosina, vietämme lomaa muualla kuin Suomessa. Vaikka kuinka olen yrittänyt nauttia Suomen talvesta, niin silti lempiasiani on lähteä lomiksi muualle. Pidämme lomat aina putkeen talvella. Lentämisen päästöt vaivaavat mieltä, mutta yritämme kompensoida saastuttamista elämällä muuten hiilijalanjälkeä pienentämällä. Toki tiedän, että se on silti suuri lomamme takia. Jos jollain itseäni lohdutan, niin aina olemme pidemmän ajan samassa kohteessa ja suosimme paikallisia palveluja. Nytkin olemme toista kertaa täällä tosi kivassa asunnossa ja rahat jäävät paikalliselle.

Kaikesta huolimatta, aurinko keskellä talvea tuntuu ihanalta. Tähän ei kyllästy. Jos nyt tuntuu ärsyttävältä lukea lumisateen keskellä tammikuussa juttuja täältä palmun alta, niin vastavuoroisesti toivoisin kesän tullessa itsekin lomailevani. Kun kaikki muutkin lomailevat. Minulla on toisinaan kesällä kateuteen viittaavia tuntemuksia, kun tiedän ystävien kiertävän Suomea ja sen upeita kohteita rennosti jäätelötötteröt kädessä. Pidän Suomen kauniista kesästä. Ja siitä, että kesäisin mitä ihmeellisimmissä niemen notkoissa on autenttisia kesäkahviloita, iloisia majataloja, tasokkaita ruokaelämyksiä, jotka vain odottavat löytämistään.

Ainakin Saimaan rannoilta löytyy kaikkea tuota yllämainittua. Viikonloppureissuja voisi tehdä, jos ei tarvitsisi tehdä töitä silloinkin.. itsellä ne loppuivat työpaikan vaihdoksen myötä viime vuonna, mutta mies on aika lailla viikonloputkin työnsä vuoksi kiinni. Että myönnän Suomen kiertämisen jäävän joka kesä haaveeksi. Olemme perheenä lomien aikaan käyneet talvella Vuokatissa ja Kuusamossa. Sattui vain niin pirun kylmä molemmilla kerroilla, että ulkotekemiset jäivät vähemmälle kuin suunnittelimme. Kuusamon tammikuu näytti tiukkaa -26 useita päiviä, joka hyydytti meikäläisen ja silloin mukana kulkeneen vauvan.

Tänä talvena valitsimme sitten n. kuukauden pituisen loman kohteeksi Gran Canarian. Tämä on kolmas kerta täällä ja lämmin suositus mm. kaikille lapsiperheille. Vielä kun on nuori vilkas kaveri perheessä, niin pidemmät lennot eivät vain houkuttele mukavuudenhaluista minua. Nyt kun katson lasten kirmaavan aamuyhdeksästä alkaen majapaikkamme puutarhassa t-paidoissaan, itsellä aamukahvi vielä kourassa, niin nautin. Nautin lasten puolesta ja nautin omasta puolesta. Loma on aina loma.

Aamukahvipaikka

Voisin kertoa pitkänkin jutun mitkä asiat eivät mene putkeen ja kuinka monta kahakkaa lapset päivän aikana keskenään saavat aikaan, mutta enpä kerro. Yritän pitää positiivisen mielialan itsellä ja tartuttaa sitä lapsiinkin, kun jokin mitä aikuinen ei ymmärrä ärsyttää taas suunnattomasti. Yleensä vaatteet, mukaan valittu eväs tai se, että sisarus saa paremman lelun. Huokaus.

Seikkailemme pitkin saarta vielä pari viikkoa ja alan tässä itsekin päästä loman makuun. Ensimmäinen viikko menee aina puolitehoilla päiväunet päivittäin lapsen kanssa nukkuessa. Ja minä siis nukahdan ensimmäisenä. Miten lomalle laskeutuessa onkin aina niin väsynyt. Viikon jälkeen virtaa riittää enempi.

Viikko lomaa takana

Ennen lapsia välttelin Kanariansaaria kuin ruttoa. Onneksi tullut nyt ihan itse todettua, että täällä voi jokainen viettää juuri sellaista lomaa kuin itse haluaa. Meille se sisältää aina oman kämpän omalla keittiöllä. Asunnon vuokratessa saa aina enempi tilaa ja jonkinlaisen pihan/puutarhan. Hotellien oikeasti lämpöiset uima-altaat houkuttelisivat, mutta nyt ollut mukava yllätys, että uimaveden lämpö tämän talon pihassa nousee välillä jopa 23 asteeseen.. Minä palelen siinäkin minkä kerkiän, mutta aina välillä lasten iloksi sinnekin pulahdettava. Ehkäpä se avantouinti pitäisi aloittaa. Alkaisi nämäkin vedet tuntua linnunmaidolta.

Pari kertaa Teneriffalla ja kerran Fuerteventuralla käyneenä pientä vertailupohjaa Gran Canariaan on. Saarissa on eroja ja ehkäpä muutaman rivin niistä kokemuksista kirjoittelen vielä. Suosikki näistä löytyy ja vielä on paljon paljon näkemättä Kanariansaarilla.

Juuri nyt tuntuu hyvältä lomailla täällä. Jaksaa sitten loppuvuoden taas painaa. Tekisi mieli kirjoitella enemmänkin, mutta ei se käytännössä lasten kanssa täällä ole mahdollista. Kohta taas arki päällä hoitoineen ja kouluineen. Parempi viettää lomaa perheenä kuin tietokoneen ääressä. Huh, kello lähestyykin kahtatoista, yöllä. Aika saavutus minulle, aika painua yöpuulle. Iloista vuoden alkua kaikki!

14 thoughts on “Vuoden alku Kanariansaarten auringon alla

 1. Montako kahakkaa lapset saavat aikaiseksi keskenään viikonloppuna kotosalla? Miinus kahvimaisema 😀.

  En ole kovin kateellinen sattuneesta syystä, mutta en olisi vaikka istuisin nyt Suomessa räntäsateen keskellä. Tai itse asiassa, tuskin mekään olisimme nyt Suomessa. Meidän jouluja on viety milloin missäkin (myös Teneriffalla, https://viaperasperaadastra.com/2021/12/24/joulukortteja-maailmalta/).

  Nauttikaa nyt vielä siitä, että lomailemaan ylipäänsä pääsee, ja vieläpä pidemmäksi ajaksi. Koululaisten kanssa tuo temppu ei enää onnistu tuosta vain. Silloin joudutte tekemään jotain muita ratkaisuja, ja ehkä Suomeakin tulee kierrettyä enemmän kesän aikana. Suurimmaksi osaksi ne on sitten viikonloppumatkoja jonnekin aika lähelle.

  Meillä lomailu ei koskaan osunut kesään, koska silloin kaikki työntekijämme halusivat ottaa lomiaan (lastenkin takia), joten meillä lomat hajaantuivat pitkin vuotta ja pari viikkoa oli voinut olla pois juuri joulu/uudenvuoden aikoina.

  1. No juu, lasten kanssa on tapahtumia niin kotona kuin matkoilla. Te olette ihanaan paikkaan päätyneet asumaan. Varmasti usein Suomen säätiedotusta kurkatessa pääsee iloinen huokaus 😉 Saas nähdä miten meidän lomien käy, mutta tiedossa on hankalammat ajat sen suhteen. Ehkäpä ripotellut lomanpätkät ympäri vuoden ovat ihan ok vaihtoehto.

 2. Ihanaa lomakuukautta teille! Me tarvitaan myös lämpölomaa talven keskelle, ja onneksi reilun parin viikon päässä häämöttää Teneriffan reissu.

  Ja hei, kohtahan tämäkin vuosi on edennyt toiseen kuukauteen, ja helmikuun jälkeisen kuukauden jälkeenhän on jo melkein kesä… 😛

  1. Lämmin kiitos! Teidän Teneriffan loma kuulostaa just hyvältä!

   Helmikuu onneksi menee aina nopsaan (tuliskin nopsaan) ja kevät aurinkoineen on odottamisen arvoista aikaa! Kesästä puhumattakaan 😉

 3. Ihanaa että pääsitte reissuun! Nykyään on niin paljon aiheita stressata ja ahdistua, että mielestäni on turha syyllistyä lomamatkasta ja sen päästöistä. Kyllä tässä maailmassa parantamista riittää ja aina jokin on toisen mielestä väärin. Tärkeämpää olisi kun jokainen miettisi omalta osaltaan missä voi parantaa, mutta yritettäisiin ottaa rennosti ja nauttia ilman syyllisyyden tunnetta kaikesta.

  1. Kiitos Tanja! Viestisi puhuttelee ja totta on, että aiheita ahdistua on nykyään enempi kuin aiheita, jotka ilahduttavat. Juu, pitää yrittää parhaansa ja tilaisuuden tullen myös nauttia elämästä!

 4. Vau, niin lämpimältä näyttää kaikki.
  Meillä on myös tapana lomailla muualla aina pitkään, jos lähdetään. Yleensä se on kuitenkin kesällä ja Alppimaisemissa. Hyvä ja riittävän pitkä irtiotto on ollut hyvä kokemus jo vuosia.

  1. Mukavaahan täällä on aina🥰. Se, että pystyy ottamaan pidemmän irtioton todellakin auttaa palautumaan töistä ja nauttimaan lomasta ilman, että koko ajan on tunne, että kohta on takaisinpaluu..

 5. Oi, miten ihanaa, että pääsitte aurinkoon!
  Olen samoilla linjoilla kanssasi siitä, että maiemanvaihdos tekee hyvää. Kun viettää hetkisen muualla kuin kotona ja kotimaisemissa, tuntuu, että on palautunut aivan eri tavalla kuin kotinurkissa. Huokailin noiden aurinkoisten kuvien äärellä, oi että!

  1. Ihanaa kieltämättä olla matkassa! Pää tyhjenee arjen velvollisuuksista. Toisaalta, kotinurkat tuntuu aina oikein kutsuvilta, kun on tarpeeksi kauan pois. Muualla hyvä, kotona paras.. lopun viimeksi. 🙂

 6. Ihanalta kuulostaa! Tuo vertailu kiinnostaisi kovasti! Meillä on haaverna viettää ensi talvi kanariansaarelle 3v:n ja vauvan kanssa.

  1. Voi kiitos, loma Gran Canarialla oli oikein onnistunut. Gran Canaria ja Teneriffa sopivat hyvin lasten kanssa matkailuun. Jospa tässä lähiaikoina saisin vertailun saarten välillä valmiiksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *