Aikuisten luksusreissu + se kuuluisa Järvisydämen kylpylä

Pääsääntöisesti perheemme lomailee yhdessä. Kaksi aikuista ja kaksi lasta. Ja se on mukavaa, haluan tarjota lapsille yhdessäoloa ja aktiviteetteja, kotona ja reissussa. Mutta nytpä tuli mahdollisuus antaa lapset isovanhempien huomaan viime viikonloppuna ja karata staycationille (lähimatkalle) miehen kanssa kaksin. Ajatus lähti ehkä siitä, että häistä on viisi vuotta eikä niitä olla taidettu hääpäivän jälkeen juhliakaan. Samaisena viikonloppuna on myös miehen syntymäpäivät. Joten pieni luksus ja breikki arjesta sekä työstä alkoi tuntua oikein houkuttelevalta.

Lukuisista matkailupaikoista Suomen maassa päädyimme kahdeksi yöksi Kuru Resorttiin Rantasalmelle. Kotoa ajomatka 45 minuuttia. Kuru on rentoutumiseen ja vain aikuisille suunniteltu kohde. Jännitystä lähtöpäivään toi, kun mies päivällä soitti työmaaltaan, että on onnistunut saamaan katkaistun luudanvarren ylähuulestaan läpi. Vai niin, no niinpä tietenkin, ajattelin. Eihän tämä siis ensimmäinen kerta ollut, kun jotain tällaista tapahtuu ennen reissua. Mies kävi tikattavana ja matkaan työpäivän jälkeen päästiin. Vähän toki harmitti, kun saunat ja suunniteltu kylpylävierailu jäivät nyt mieheltä väliin.

KOHTEESSA

Majoituimme Kurun ihanassa villassa, josta maisema avautuu järvelle. Villat lienevät identtisiä ja suunnitteluun on panostettu. Villa on kahdelle aikuiselle, kooltaan sopivan kokoinen eli yksi iso huone, wc ja kylpyhuone ammeella ja saunalla. Viihtyisä lasitettu terassi. Pidin laadukkaan oloisista kalusteista, mainiosta sängystä, paksuista kylpytakeista, kauniista yksityiskohdista, maisemasta, rauhasta, ajasta olla kahden.

Kylpyammeesta ja saunasta avautuivat maisemat järvelle ja kauniit männyt kehystivät näkyä. Viihdyn kotisuihkussamme, koska näen siellä kapean suorakulmaisesta ikkunasta naapurin ison vaahterapuun. Voin sanoa, että viihdyin tämän villan suihkussa, kun eteen avautui kokonainen maisema. Tähän voisi tottua. Suihkussakäyntikin voi olla elämys. Mieheni nautiskeli kylpyammeessa erityisen pitkään, varsinkin kun sauna jäi tikkien takia välistä.

Hiljaisuus, luonto ja kaunis maisema ovat omiaan rauhoittamaan vilkasta oloa päässä. Osallistuimme rentoutustunnille päärakennuksessa ja siinä viimeistään pystyi päästämään irti työhön ja velvollisuuksiin liittyvät ajatuksen rippeet. Myöhemmin kävimme myös joogatunnilla.

Omaan villaan pienen pakkasen keskeltä oli aina mukava palata. Villa oli lämmin ja kaunis takka toi lisälämpöä tunnelmallisuuden lisäksi. Oli mukavaa, kun aamiainen toimitettiin villaan. Ei siinä voinut valittaa, kun istui maisemia katsellen kahvikuppi kädessä aamulla. Ei todellakaan kaivannut häliseviin buffetteihin.

RESTAURANT SOLITARY

Myönnän, nautin todellakin aina kun pääsen fine dining -ravintolaan. Meidän reissua kruunasi hienosti Kurun yhteydessä toimiva Solitary, jossa nautimme kuuden ruokalajin chef’s menun. Otimme myös viinipaketin, koska ruokalajiin sopiva oikea viini nostaa ruokailuelämystä kummasti. Jo alkoi miehellekin maistua valkoviini, jälkiruokaviinistä puhumattakaan. Jännä miten paljon se viinin maku tulee esiin oikeiden raaka-aineiden kanssa.

Alusta alkaen tehty ruoka, jossa hyödynnetään lähiseudun antimet kuten kalat, sienet, villiyrtit on aina kunnioitettavaa. Siinä ei pääse helpolla. Paitsi asiakas! Söin niin ihanaa itsetehtyä rapukastiketta, että myönnän leivän lopulla lautasen kaapineeni. Nautin todella paljon myös sorsasta ja uunissa kidutetuista punajuurista, peuratartarista ja erinomaisesta itse tehdystä herukanlehtijäätelöstä. Solitaryyn palaamme ehdottomasti ystävien kera!

RANTASALMELLA LOMAILU

Matkailijalle on tehty helpoksi viettää vaihteleva viikonloppu Rantasalmella. Kuru Resortin läheisyydessä sijaitsee Järvisydän, jossa majoituksen lisäksi tarjolla kylpylä, hoitoja, ruokaa, bileitä, aktiviteetteja. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti käydä kuuluisassa Järvisydämen kylpylässä yhdessä, mutta sattuneesta syystä suuntasin sinne itsekseni.

Todettakoon aluksi, että kylpyläloma ei ole minun ykkösloma. Mutta vaihtelun vuoksi on välillä kiva sellaisessakin piipahtaa. Järvisydämen kylpylä on rakennettu kunnianhimoisesti. Kylpylä on kaunis, jossa materiaalina uppotukit ja kivet. Vaikka olin la-iltapäivällä liikenteessä, niin mukavasti pääsin kaikkea kokeilemaan kylpylän puolella. Eli ei ollut liian ruuhkaisaa minun makuuni.

Kylpylässä on käytännössä yksi isompi allas, jossa uimahommat on hoidettava, jos sellaista haluaa harrastaa. Toki muutamia kertoja uiskentelin altaan ympäri. Pitihän se nyt ainakin leikkiä, että teen jotain hyödyllistä ja urheilullista, ennen kuin painuin erilaisten hierovien suihkupäiden hoidettavaksi.

Yllättäen pidin myös kuumilla norppakivillä pötköttelystä. Rentouttava lämpö levisi selkään samalla, kun katselin tunnelmaa tuovaa joulukuusta sekä ulkomaisemaa. Ulkonakin olisi ollut uimamahdollisuus, mutta joo, ei minulle noilla ulkolämpötiloilla.

Kylpylässä oli suolahuone, josta tavallaan pidin. Olen usein jotain tukkoisen ja nuhaisan välimaastoa, joten ajattelen suolahuoneen saattavan auttaa minunlaista. Mutta jos tähän suolahuoneeseen saisi vaikkapa vähän houkuttelevamman näköiset tuolit, niin siellä kelpaisi lepäillä. Ja sanonpa vielä, että näytti hassulta kun tuoleja oli kolme. Miksei neljä? Moni kulki kuitenkin pariskuntana tai kaverin kanssa.

Hauskin elämys oli Asta-myrskysuihku, jossa sai vettä päälleen välillä reippaammin, välillä eksoottisesti sumutellen. Olisi pitänyt mennä toisen kerran. Paikalliset muistavatkin Asta-myrskyn kurittaneen Savonlinnan keskustaa kesän suurimpana juhlapäivänä vuosia sitten. Itse pääsin silmät pyöreinä seuraamaan koti-ikkunasta kaaosta, joka torilla syntyi myrskyn alettua silmänräpäyksessä. Silloin olin sisällä kuivassa enemmän kuin mielellään.

Muutamia saunoja kylpylässä myös kokeilin ja niissä oli helppo rentoutua. Kieltämättä saunan jälkeen altaan vesi oli raikkaan puoleista iholla. Mutta rauhalliseen oleskeluun kylpylä sopii. Toisen kerroksen virvokkeita en käynyt testaamassa, kun illallinen miehen kanssa odotti. Kylpylässä käynti oli mukava hetki viikonlopun ohjelmaan.

Toisena iltana söimme Järvisydämen puolella ja kävelymatka Kurusta oli leppoisa. Pidin valaistuksesta, joka Kurun reitille oli tehty. Katulamput loistivat poissaolollaan, metsä ja puut olivat kauniisti valaistu, samalla luoden tarpeeksi valoa kävellä takaisin villoille.

Mikä viikonlopusta sitten teki luksusta? Päätekijä oli varmaan ihan irtautuminen kotinurkista, ei siellä samalla lailla pääse kokemaan tiettyä toimettomuutta arkiaskareista. Myös ruoka, jota ei tarvitse itse valmistaa, maistuu aivan mahtavalta. Mietin muutaman kerran villassa pötkötellessäni siinä erittäin mukavassa sängyssä, että hiljaisuus oli käsin kosketeltava. Asumme omakotitalossa, jossa on tietty hiljaisuus, mutta kuka tahansa keskustassa kerrostalossa asuva saa hyvää “sokkihoitoa” tällaisessa paikassa, kun ei kuulu naapurin töminät eikä auton oven pamaukset. Olen varma, että ihminen tarvitsisi enemmän hiljaisuutta kuin sitä nykyelämänmenolla saa.

Luksusta olivat myös uudet elämykset. Niitä olivat tällä kertaa tämän uuden upean paikan kokeminen, rentoutustunnit, ihanat makuelämykset Solitaryssa, kauniisti valaistun metsän rauha pimeässä yössä, erikoinen kylpylä ja toki pitkästä aikaa puolison kanssa kahden vietetty aika. Voisin tällaiseen lupautua toisenkin kerran.

10 thoughts on “Aikuisten luksusreissu + se kuuluisa Järvisydämen kylpylä

  1. On tuossa luonnon rauhan keskellä olemisessa kyllä jotain taikaa. Mukava viikonloppu, ei voi muuta sanoa ☺️

 1. Kiitos esittelyistä! Nyt tuli reissukuume Rantasalmelle. Aina ei todellakaan tarvitse lähteä kauas, mielenkiintoisia kohteita on täällä koti-Suomessakin.

 2. Kuulostaa tosi mukavalta kaikki.
  Olen itsekin paikalla ollut kauan sitten ja puitteet ovat silloin olleet vielä melko vaatimattomat. Hieno mäkki kyllä oli ja kahden mentävä poreamme siellä. Erehdyin laittamaan sinne aimo lorauksen kylpyvaahtoa. Oli koko kylpyosasto pelkkää vaahtobilettä 😀

  1. Kiitos, oli tosi mukavaa. Mutta teidän reissu aikanaan taisi olla hauskempi, vai että omat vaahtobileet 😂 Miksi ei!

 3. Voi ei mikä huono tuuri, ettei miehesi päässyt mukaan kylpylään! Tuo Villa ja illallistarjoilut vaikuttaa aivan ihanilta! Järvisydämestä olen kuullut tosi ristiriitaisia arvioita, mutta itse kun olen kuumien luonnonvesikylpyjen suuri fani, niin nuo kuumat norppakivet kuulostaa erityisen houkuttelevilta, toki myös altaat, jos jossakin niistä on lämmintä vettä. Tosin kyllä mulle riittäisi ihan vain tuo villan kylpyammekin rentoutumiseen. Varmasti oli ihana hengähdyshetki!

  1. Kiitos, oli kyllä niin sopiva hengähdyshetki. Tuli jotenkin tarpeeseen, kovalevyä tyhjennetty hetkeksi. Joo, kaikkinensa onnistunut reissu ja majoitus sekä illallinen menivät nappiin.

 4. Perhelomat ovat toki ihania, mutta joskus pitää repäistä myös aikuisten kesken. Meillä ei nyt ollut mahdollisuutta lähteä mihinkään kahdestaan muutamaan vuoteen (tukiverkoston puutetta), ja kaipaan kunnolla sitä rentouttavaa fiilistä, ettei tarvitse huolehtia kenestäkään hetken.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *