Aina tyylikäs tummansininen bleiseri + asuvinkkejä

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Yksi parhaista perusvaateväreistä on oikein tumma sininen. Suosittu housujen väri, mutta yhtä hyvin se toimii yläosissa. Tummansininen bleiseri on oiva vaatekaapin kulmakivi. Suosituin väri bleisereissä lienee musta. Sinultakin varmasti löytyy? Jospa kuitenkin kokeilisi käyttää pehmeämpää väriä. Tummansininen tuo vaihtelua perusmustaan vaatekaappiin sekä se istuu kovin monelle, ehkä jopa paremmin kuin musta. 

Moni väri sopii tummansinisen kanssa yhdisteltynä ja kaunis tumma sininen onkin erittäin tyylikäs väri. Itselläni on ollut oikea tummansininen kausi ja silloin muun muassa tuli hommattua monia tummansinisiä asukokonaisuuksia. Voinee sanoa kauden tasoittuneen, vaikka tummansininen on edelleen tärkeä osa omaa tyyliäni.

Raitaa ja valkoista

Bleiseri, jota usein käytän on tällainen napiton, ¾ osa hihainen, tyköistuva, pitkähkö. Bleiserien koolla ja tyyleillä on kiva leikitellä. Ei tarvitse jämähtää yhteen tyyliin. Nyt kuitenkin keskitytään nimenomaan tummansiniseen bleiseriin ja sen joka päiväiseen käyttöön. Kauniin yhdistelmän saa bleiseristä ja leveälahkeisista housuista. Tällä kertaa housujen värinä valkoinen tummilla raidoilla. Tumma raita näyttää jatkuvan suoraan bleiseristä ja siten pitää asukokonaisuuden yhtenäisen oloisena. Pidän vaaleista väreistä ja housujen väreissä olisi kiva nähdä enemmän vaihtelua. Tummansininen ja raidallisuus saattaa ilman kuvaa tuoda mieleen merille mielivän henkilön, mutta tämä asu onnistuu näyttämään oikein toimistokelpoiselta kokonaisuudelta. Voi käyttää maissakin! 

Bleiseri H&M (*samantyylinen), housut Hunkydory (*samantyylinen), valkoinen paita LINDEX (*samantyylinen)

Vaaleanpunaisia sävyjä

Tummansininen rakastaa vaaleanpunaista. Molemmat värit saavat pontta toisistaan. Hyödynnän vaaleanpunaista pukeutumisessa siten, että se on pieninä piristyspaloina asun päävärin ollessa joku muu. Joskus pelkkä laukku riittää, tai kuten tässä kuvassa vaaleanpunainen on useampana osasena. Vaaleanpunainen paita antaa pehmeämmän yleiskuvan asusta kuin vitivalkoinen paita. Värit voivat olla voimauttavia ja itse tulee puettua eri värejä tilanteen mukaan. Myös oma tunnetila sanelee joskus sen olenko kokonaan tummansininen vai näkyykö bleiserin alla kunnon väripläjäys.

Paita H&M (*samantyylinen), kengät Muotikuu (*samantyylinen), laukku second hand Mulberry

Tummansininen ja ruskea

Bleiseri ja samanväriset housut ovat klassikko. Yleensähän puku ostetaan settinä, jolloin ala- ja yläosa ovat samaa kangasta. Itse yhdistelen eri materiaaleja ja harvemmin käytän koko settiä. Nytkään nämä tummansiniset housut eivät ole bleiserin kanssa yhdessä tulleet, vaikka värinsä puolesta voisi luullakin. Kuitenkin pieni värikokonaisuuden rikkominen on mielenkiintoista. Näinpä ruskea vyö on katkaisemassa ala- ja yläosaa. Samanväriset ruskeat kengät viimeistelevät kokonaisuuden. Itselle tästä asusta tulee vähän mieleen ratsastusasu, ainakin ne mitä kilpailuissa käyttävät. Ratsastin ennen, mutta kilpailuihin en uskaltanut osallistua. Ehkäpä tämä skarppi bleiseri ja ”ratsastussaappaat” tyyli puree itseeni sen takia. Olisi pitänyt vain nuorena uskaltaa osallistua. 

Paita LINDEX (*samantyylinen), housut LINDEX (*samantyylinen), kengät Bryan Stepwise (*samantyylinen), kello Daniel Wellington (*samantyylinen)

Yksi tehosteväri

Käytän bleiserin kanssa myös farkkuja. Bleiserihän sopii päälle kahvilaan, iltarientoihin kuin myös töihin. Bleiserin voi oikein hyvin yhdistää farkkujen kanssa, kun ei tarvitse virallisesti pukeutua. Päästä varpaisiin samaan väriin pukeutuminen on omalla laillaan huomiota herättävä valinta. Asu on aina siistin näköinen, yhtenäinen, samalla rauhallinen, vaikka mitään erityistä asun eteen ei ole tehty. Toisinaan, kun en jaksa panostaa erityisemmin pukeutumiseen, pukeudun silloin nimenomaan yhteen väriin.

Paita Morgan (*samantyylinen), laukku merkitön (*samantyylinen)

Useammin kuitenkin otan jonkin tehostevärin käyttöön. Tummansinisen kanssa menee mitä upeimmin punainen väri. Minulla on parikin punaista laukkua, jotka toimivat aika ajoin asun piristäjinä ja matalat tennarit pääsevät aina farkkujen kaveriksi. Rento asu perjantain työpäivään tai ihan muuten vain. Bleiseri on monikäyttöinen, kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön tai etsiä itselle sopiva. Esimerkiksi Bubbleroomin laajasta valikoimasta löytyy *ihania bleisereitä näin kevään korvalla. 

Tässä artikkelissa linkatut mainoslinkit (*) ovat hyvin samantyyppisiä vaatteita kuin kuvissa näkyvät. Kuvissa esiintyvät vaatteet ovat parhaillaan vuosia sitten ostettu, joten aivan samanlaisia ei enää löydy.

Huivi Pieces (*samantyylinen), paita H&M (*samantyylinen)

Oranssi ja tummansininen ovat myös oiva pari. Tummansininen pääsee oikeuksiinsa oranssin rinnalla. Huiveja kannattaa hyödyntää pukeutumisen väripilkkuina. Varsinkin, jos eri väristen vaatteiden yhdistely tuntuu liian työläältä. Parhaat huivivärit löytyvät mielestäni aina keväisin. On kauniin vaaleita, ihanan kirkkaita ja mielenkiintoisia väriyhdistelmiä. Pienempi silkkihuivi kaulalla sopii myös erityisen hyvin bleiserin kanssa. 

Hyviä vaatekappaleita saattaa jäädä vaatekaappiin makaamaan vain sen takia, kun ei jaksa keksiä yhdistelmiä. Siksipä klassiset vaatteet ovat varma ostos, kun haluaa toimivan vaatekokoelman. Ei ole montaa paikkaa, johon bleiseritakkia ei voisi laittaa. Sehän on päällä häistä hautajaisiin, kesästä talveen. Tulen todennäköisesti tekemään vielä kesää kohden asuinspiraatio-artikkelin liittyen bleiserin mahdollisuuksiin kesällä. Bleiseri kun sopii Suomen kesään paremmin kuin hyvin. Illan viiletessä kesämekon päälle on mukava vetää pitkää hihaa. Käsivarrella ryppyyntynyt neuletakki voi olla vaihtoehto, tai sitten tämä klassikko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *