Ihanat kotimaiset korut – ja omia suosikkejani

Suomessa on ilahduttava määrä niin isoja kuin pieniä korujen tekijöitä. Tarkoitan juuri heitä, joiden korusuunnittelu ja valmistus tapahtuu kotimaassa. Arvostan käsityöntekijöitä ja kauniiden korujen teko on sitä parhaimmillaan. Itselläni ei ole kovin suuri korukokoelma, mutta jokainen on harkiten ostettu. Arjessa käytän lähinnä korvakoruja ja kelloa. Sormuksetkaan eivät joka päivä päädy sormeen. Tosin käytännön syistä tällä hetkellä, pikkulasta hoitaessa pääsee jotenkin helpommalla. 

Darinan koru

Arjen keskelläkin tykkään valita kauniit korvakorut, vaikka muu asukokonaisuus olisi miten arkinen. Koen, että koruilla on vaikutusta fiilikseen ja toki ne tuovat kivaa lisää asuun kuin asuun. Korujen käyttöön liittyy myös tunne. Oikeanlaiset asusteet saavat olon tuntumaan hyvältä. Vaikka en meikkaisi kauppaan lähtiessä, niin korvakorut on oltava. 

Sormukset
Oletko muuten ajatellut, että saat unelmiesi sormuksen suunnittelemalla sen itse? Suomi on täynnä taitavia sormusten tekijöitä ja kultaseppiä. Oman sormuksen tilaaminen onnistuu etsimällä alan ammattilainen ja keskustelemalla toiveista hänen kanssaan. Aikoinaan omaa kihlasormusta pohtiessani huomasin, että juuri sitä mitä halusin ei löytynyt myytävänä. Sen sijaan, että olisin tyytynyt kompromissiin, piirsin halutunlaisen sormuksen ja kiven paperille. Lähin kultasepänliike oli tien toisella puolella, joten astelin sinne piirustelujeni kanssa. Halusin sormuksen olevan valkokultaa yhdellä timantilla. Kultaseppä, nyt jo eläköitynyt, paranteli timantin kiinnitysmenetelmää, mutta muuten sain juuri mitä olin suunnitellutkin. Omanlaisen, uniikin sormuksen. 

Vasemmalla Sandbergin timanttisormus, oikealla itse suunnittelemani kihlasormus

Monta vuotta myöhemmin oli aika etsiä vihkisormus, kun hääpäivä saatiin kalenteriin. Sillä kertaa sisäistä taiteilijaa ei itsestä enää löytynyt, joten päätin etsiä valmiista mallistosta sopivan. Vähän empien lähdin liikkeelle, mutta onneksi vaihtoehtoja tuntui sillä kertaa riittävän. Valinta oli lopulta aika helppo, päädyin suomalaiseen Sandbergiin ja heidän kauniiseen timanttisormukseen. Pidin siitä, että sormus on heidän suunnittelemansa ja Suomessa tehty. Näin ollen kaksi itselle täydellistä sormusta sormessa oli mukava tanssia häitä.

Setit
Hääteemalla jatketaan sen verran, että omissa häissäni pidin kotimaisen Lumoavan korvakoruja ja rannekorua. Tämäkin setti on vuosia sitten jo ostettu, enkä enää muista sarjan nimeä. Herkkä, mutta yksinkertainen muotoilu viehättivät sen verran, että en hääkorujani sen enempää miettinyt. Kotimaiset tekijät, kuten vaikkapa tämä ihana Lumoava, ottaa huomioon vastuullisuuden korujen teossa. Suurin osa materiaaleista, kuten kulta ja hopea, ovat kierrätettyjä. 

Hääkoruni Lumoavalta

Vanhoja klassikoitakin minulta löytyy. Nimittäin 60-luvulla suunnitellut Björn Weckströmin Planetaariset laaksot ja Darinan koru. Eihän tällainen vanha Tähtien sota -fani muuta voinut, kun tilaisuus kaula- ja rannekorun ostoon tulivat. Yläasteella katsoin, kun prinsessa Leia seisoi kauniina suomalaiset korut yllään. Eipä minusta prinsessaa ole tullut kääty kaulassani, mutta fiilis on upea joka kerta.

Weckströmin Planetaariset laaksot, Darinan koru ja Lumoavan korvikset

Darinan korua käytän vähän enempi, rannekoru kun on helpompi yhdistää rennompiin tilaisuuksiin. Tarvitsen siis edelleen jonkin juhlahetken pitääkseni tätä kaulakorua, vaikka eihän se siellä korulaatikon pohjalla oikeuksiinsa pääse. Korut olivat Lapponia -merkin alla aikoinaan, nykyään Kalevalan. Minulla on myös muutamia Kalevala koruja, sitä selkeämpää ja sanotaanko uudempaa muotokieltä. Yleensäkin suomalainen muotoilu on mielestäni maailmanluokkaa, ja uppoaa ainakin minunlaiseen skandinaavisen designin ystävään.

Kalevala korvakorut – monivuotiset suosikkini – pääsevät mukaan usein

Pienet tekijät
Olen vuosikausia ostanut myös pienten yksinyrittäjien koruja. Kuten muissakin tuotteissa, pidän siitä, että tavaralla on jokin tarina. Ja tekijällä intohimo niiden tekemiseen. Edellä mainitut koruostoni ovat olleet jo aikaa sitten eivätkä ne liity tässä artikkelissa kaupallisiin yhteistöihin mitenkään. 

Mutta nytpä esittelen uusimmat aarteeni pieneltä kotimaiselta brändiltä. Aloin nimittäin brändilähettiläs-yhteistyöhön RAVE:An kanssa ja sain heiltä näkyvyyttä vastaan aivan ihanat korvakorut. Nämä Kurvi -nimiset ihanuudet. 

Vastuullista muotia – Kurvi-korvakorut RAVE:A (kaupallinen yhteistyö)

Se, että minä olen nämä saanut, ei vähennä niiden arvoa mitenkään. Olen aidosti ihastunut. Ne asuvatkin nyt korvissani, vaikka ovat ehkä asteen upeammat kuin arkikäyttökoruni noin yleensä. Näissä Kurvi -koruissa on kotimaista kasviparkittua nahkaa ja allergisoimatonta terästä. RAVE:An korumallistosta voisin käyttää mitä vain, siellä on kivasti tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivia, minimalistisella otteella suunniteltuja korvakoruja. 

Lämpimästi suosittelen tutustumaan kotimaisiin merkkeihin, brändeihin ja tekijöihin, kun uusia koruja harkitsee ostavansa. Näistä koruista saa hyvin todennäköisesti elämänmittaisen kumppanin.

PS. Instagram-tililläni on paraikaa korvakoruarvonta yhteistyössä RAVE:An kanssa. Arvonnassa voi voittaa vapaavalintaiset korvakorut RAVE:An mallistosta. Arvonta-aikaa on ma 29.3. klo 20.00 asti.

4 thoughts on “Ihanat kotimaiset korut – ja omia suosikkejani

  1. Todella upeita koruja, jotka sopivat täydellisesti sinulle – elegantti nainen!
    Itse olen korvisfani, sormuksina käytän vain kihla-, vihki- ja väitössormustani, jotka kaikki vasemmassa nimettömässä.

    Minna

    1. Voi kiitos paljon kauniista sanoista! Korvikset ovat täälläkin ne ykkönen. Juhliin tulee sitten lisättyä jotain muutakin asua viimeistelemään.

    1. Välillä jää itselläkin korut hyllyyn, mutta tykkään kyllä käyttää aina kun siihen tilaisuus. Korvikset sujahtaa aamuisin kuin itsestään, kaulakoruja osaan käyttää vain juhlissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *