Asukuvia viikon varrelta – villapaidasta kokomustaan

Sainpahan jostain päähän kuvata viikon asuni. Harvoin käytän tismalleen samoja vaatteita montaa päivää peräkkäin, vähintään jotain asusteen vaihtoa pitää tapahtua ellei sitten ole kotipäivä ja saa koticollareissa pyöriä päivän.

Ajatuksen tasolla ehkä ihan hyvä tämä tällainen asujuttu, mutta eihän siitä käytännössä meinannut mitään tulla. En todellakaan valmistaudu kovin hyvissä ajoin lähtöön. Meikki 10min, vaatteet pari minuuttia ja menoksi, että kerkiää n. minuuttia vaille kohteeseen.

Minun kuvaustyylillä meinasin olla myöhässä kaikkialta. “Otan pari kuvaa vain”. Naurattaa vähän vieläkin tämä. Sain saaliiksi hädin tuskin kolme asua, jotka nyt tässä tulee. Ryppysimmät ja pimeimpien päivien kuvat menivät ihan suosiolla mappi ö-hön.

Hamekelit
Ei tule talvella edelleenkään liian usein hametta päälle vedettyä, mutta nyt jostain tuli inspiraatio näin tehdä. Liekö piristävän helmikuun vaikutuksia, kun mustat suorat housut vaihtuivat vähän keveämmän näköiseen tyyliin.

Neule sopii pliseeratun hameen kanssa talven viileisiin. Liian pitkää neuletta tai neuletakkia ei kannata pukea tämän kanssa, koska muotokieli midi-pituisen hameen kera on sitten hivenen pötkö. Ja tällaisen pidemmän hameen kanssa sopivat erinomaisesti korkeavartiset nilkkurit tai saapikkaat.

Kokeilin muutamaakin neuletta tässä asussa, mutta paras vaihtoehto tuon päivän fiilikseen löytyikin ohuesta neulemekosta. Menenpä nyt paljastamaan kaikki omituisuuteni, mutta kuvan neule ei tosiaan ole paita vaan mekko. Lämmittääpä mukavasti hameen alla näillä keleillä kera sukkahousujen.

Perussetti
Ei ole omien suosikkivaatteiden voittanutta. Talvella perussetti ylläni on lämmin villapaita ja siihen sopivat housut. Tämä laatikkomainen, lyhyehkö villapaita ja sen kanssa sopivat kapeat housut ovat simppeli, lämmin ja itseäni miellyttävä yhdistelmä. Ruskea ja sininen ovat mukava väripari. Nämä yllä minut voi bongata aika usein.

Trendikkäämmät valitsevat leveät ja lyhyehköt housut tai oikein lepattavalahkeiset pitkät housut. Vaikka käytäntö edellä en aina pukeudukaan, niin kyllä tähän vuodenaikaan nilkkani peitän enkä viitsi puntteja lumessa kastella sen enempää, joten tämä “käytännöllinen” tyyli kelpaa. Ja lämmittäväthän pitkät saappaat vähän pohkeitakin.

Mustaa
Olen kuullut sanottavan, että kokomusta vaatetus on vähän tylsä. Monelle kovin tuttu ja turvallinen. En sitten tiedä onko simppelissä tyylissä oikeasti jotain vikaa. Mustahan on klassinen monessa mielessä. Ja mustaa voi pukea monella tapaa. Ainahan asussa voi olla jotain jännää. Eri materiaalien yhdistely, kiva leikkaus tai ihan vain asu, joka istuu itselle täydellisesti.

Kokomustaa asua tulee harvoin valittua päälle. Se ei ole itselle luontaisin väri. Vaikka toisaalta musta antaa tietynlaista buustia ja vahvuutta. Puen sitä tiettyyn mielialaan tai jos on tiukka paikka tiedossa. Tässä päällä musta poolo, housut ja musta naisten liivi. Yksinkertaista ja tykkään, kun paidassa on vähän struktuuria etten ihan mustaa massaa ole. Tuntui kuitenkin, että jotain oli vähän lisättävä eikä musta laukku tuntunut vaihtoehdolta. Väriä asuun siis punaisella laukulla.

Tulipa tässä mieleen, kun vielä katselin viikon saaliiksi saamaani kolmea eri asukuvaa. Viisi olisi todellinen lukema ja eilenkin oli joku muu kuin kotiuniformu, mutta sitä en muistanut edes kuvata. Kuitenkin, olin sanomassa, että en pukeudu samalla tavalla päivittäin. Pidän erilaisista vaatteista, materiaaleista, leikkauksista. Haluaisin olla rohkeampi pukeutuja, mutta tällä hetkellä vielä mennään näillä. Väkisinkään ei kannata yrittää olla jotain mitä ei sitten ehkä olekaan.

Olin monta vuotta hotellissa, jossa työnkuvan vuoksi paras oli pitäytyä työvaatteissa. Muistan haaveilleeni, että ai kun voisi vetää korkkarit aamuisin jalkaan ja jolkotella jakkupuvuissa ja kauniissa mekoissa. Toki erinäisissä työtilaisuuksissa tämä oli mahdollista, mutta muuten pukeutuminen oli samanlaista vuodesta toiseen. Vapaa-ajalla ei muuten voinut pistää päälleen mitään mikä muistutti työvaatteita. Ei niissä vikaa ollut, mutta liika on liikaa!

Oletko fiilispukeutuja vai valitsetko samat suosikit päälle menoon kuin menoon?

6 thoughts on “Asukuvia viikon varrelta – villapaidasta kokomustaan

 1. Nuo neuleet ovat ihanat! Olen itse neuleihminen, myös hame- ja mekkoihminen. Olen yrittänyt etsiä juuri tuollaista neuletta, joka sinulla on vaaleanrusehtavana. Kunnollista, kivaa ja sopivaa ei ole löytynyt.

  1. Kiitos paljon! On se vaan niin, että pitää heti napata kiinni, kun sopiva neule tulee vastaan. Tuo rusehtava on &otherstories -liikkeestä Helsingistä enkä todellakaan sitä etsinyt. Mutta sen nähtyä en voinut lähteä pois ostamatta sitä.

 2. Aivan ihania lookeja. 😍

  Minulle sopisi parhaiten se, että olisi ihan vain muutama asukokonaisuus, mutta tietenkin sellaisia joissa tuntee olonsa täydellisen hyväksi. Tai vielä parempi, jos olisi vain yksi ja sama, mikä sopisi kaikkiin tilanteisiin. 😃

  En siis itse jaksa leikitellä vaatteilla ja lookeilla, mutta tykkään kyllä ihailla muiden tyylejä, ja samalla löytää sieltä ideoita niihin omiin asukokonaisuuksiin, joita käyttää tyytyväisenä niin kauan kunnes ne vaatteet tulevat tiensä päähän. 😃

  1. Kiitos kovasti ☺️ Se on sitten kapselivaatekaappia alettava kokoamaan, ellei sinulla jo ole. Siinä on rajattu määrä laadukkaita juuri itselle sopivia, keskenään yhdisteltäviä vaatteita. Ihania ovatkin ne luottovaatteet, jotka saa kestämään vuosia!

 3. Mekko ohuen hameen alla ei ole hullumpi idea! Talvella extra lämmitys ei koskaan ole pahitteeksi. Muuten, tuo harmaa tyllihame ja nahkarotsi olisi tämän liilan mekon kanssa hieno yhdistelmä. Näin ainakin omasta mielestäni. Sinne voisi olla hyvä olla jotain liilahtavia koruja tai laukkua kaveriksi 🙂

  1. Kiitos paljon, ihana idea! Nahkatakki on luottovaate itselle. Vähän vielä lähemmäs kevättä, niin ehdottamasi asu päässee ulkoilemaan. 🙂 Kaikki lilan värinen on niin mieleeni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *