Lainataulu seinälle ja lisää väriä sisustukseen

Ei sitä joka päivä saa kaunista taulua eteiseen kannettuna kehotuksen kera, että saa laittaa seinälle. Anoppi se vain lähti maailmalle viime vuoden puolella ja toi yhden tauluistansa sitä ennen lainaan. Hänellä ei löytynyt sopivaa seinää tai säilytyspaikkaa sillä hetkellä. Sitä odotellessa voimme halutessamme taulua pitää.

Taidetta meille kyllä mahtuu. Tämä teos on Kaisu Sirviön käsialaa ja hänen grafiikkaa löytyy meiltä jo ennestään. Kieltämättä tämä maalaus tovin kerkesi odottaa sijoituspaikkaansa iso ja korkea kun on, mutta päädyimme siirtämään vaaleansini-mustan teoksen pianon päältä toiseen huoneeseen ja tämän sen tilalle.

Kevät ja kesä ovat kuitenkin kovaa vauhtia tulossa ja tuntui oikein luontevalta laittaa tällainen väripläjäys piristämään olohuonetta ja ruokailutilaa. Se näkyy molemmista hienosti. Ja ties vaikka nuori pianonsoittajammekin saisi lisävirtaa tästä.

Väreillä on jännä vaikutus ja olemme sitä taulujen muodossa ennenkin sisään kantaneet. Luulen sen olevan jopa alitajuntaista välillä. Nimittäin itseä aktivoivat ja hyvää mieltä tuottavat asiat. Itsensä pitää ympäröidä hyvillä asioilla eikä antaa valtaa millekään lannistavalle. Jos olet kyllästynyt tauluun, joka seinälläsi juuri nyt on, niin ota pois. Tauluja voi ja saa vaihdella. Taulu saattaa herätä uudelleen henkiin toisessa huoneessa. Laitan kuvaa vaaleansinisen taulumme loppusijoituspaikasta, kunhan joku päivä saamme sen seinälle.

Tämä uusi lainataulu ei kauaa kerinnyt olla paikallaan, kun viereisen olohuoneen värimaailma alkoi kaivata yhtä lailla piristystä. Tähän hätään en muuta keksinyt kuin kaapin perältä sohvatyynyt ja tuore kimppu kukkia. Yleensä siis kesällä käytössä olevat Pentikin maalausta muistuttavat sohvatyynyt saavat nyt testimielessä olla esillä. Jos tuntuu liian keväiseltä niin heitän takaisin kaappiin. Tällaisena pilvisenä +1 päivänä mikä tahansa lisäväri tuntuu oikealta.

Tulppaanikimppukin on tullut jo paristi ostettua tämän vuoden puolella. Vaihdellen värikkäitä ja sitten näitä rauhallisen kauniita. Jo tällainen pieni kotimainen kimppu saa hyvälle tuulelle. Pieniä asioita, mutta näitä katsellessa tarkoituksella tai ohimennen, niin jokin myönteinen vaikutus niillä tuntuu olevan. Ei ole kevät vielä, mutta valoa ja väriä mieli kaipaa jo kovasti. Ennen kuin ne luontaisesti tuolta ikkunoista tulvivat, niin kaikki keinot käyttöön.

8 thoughts on “Lainataulu seinälle ja lisää väriä sisustukseen

    1. Kiitos, tykkään kanssa! Aurinko paistoi eilen ja korosti vaan tätä värimaailmaa. Hyvin sanottu muuten, vähän sellainen aurinkoinen tunnelma täällä on ☺️

    1. Tää ylitsevuotava harmaus meinaa joskus päästä niskan päälle. Nyt on onneksi helmikuu tuonut vähän aurinkoa. Keltainen on minustakin hyvä väri, tykkään käyttää!

  1. Väriä maailmaan mahtuu ja kaikki keltaisen sävyt varsinkin. Niin energisoiva väri. Taulu on saanut hyvän hoitopaikan teiltä 🙂

    1. Keltaisessa on sitä jotain. Tykkään väristä, vaikka yleensä käytän sitä kesemmällä. Taulujen vaihtelu on myös piristävää.

  2. Upea, upea teos! Sopii tuohon kuin nakutettu. Nautin taiteesta, erityisesti silloin, kun se on minulle tärkeä tai siis sillä on jonkinlainen tunnearvo. Taide tuo ihmeen paljon väriä ja iloa arkeen.

    1. Kiitos paljon! Taide on tärkeää ja omannäköistä kotiin pitäisi löytääkin. Silloin siitä saa voimaa ja virtaa. Näin ainakin itsellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *