Beige ribbimekko on tyylikäs ja stailattuna täydellinen juhlaan

Ribbimekko rakkautta on ilmassa. Kaunis, siisti perusmekko on hyvä löytyä vaatekaapista erilaisia kemuja ja tilaisuuksia varten. Ribbimekosta saattaa ensin tulla mieleen rantamekot ja hihattomat arkimekkoset, mutta ribbimekkoja löytyy moneen lähtöön. Tässä yksi klassinen vaihtoehto, jonka ehdottomasti haluan esitellä.

Löysin vastikään tämän mekon ja se ei ole pettymystä tuottanut. Ryhdikkään näköinen ja miellyttävä päällä. Neljän ruokalajin illallisen jälkeen ei muuten tämä vaate kiristä tai purista, mistään.

Olen tämän Lindexiltä löytänyt ja mainoslinkkikin oli aikansa. Nyt mekko on loppunut valikoimista. Tämä mekko on M-kokoinen. Varmaan s-kokoonkin olisin sopinut, koska mekko venyy ja paukkuu, mutta ässät olivat liikkeessä juuri silloin lopussa. Ja ymmärrän, että menivät kuumille kiville.

Juhlava ribbi

Joo-o, kyllä tämä juhlaan sopii. Asustin tämän beigen mekon vaaleilla asusteilla. Päälläni on brändilähettiläsyhteistyönä saadut vastuullisen muodin puolestapuhuja RAVE:An korvakorut ja ohut nahkavyö. Valitsin myös second handina ostamani Mulberryn pienen laukun ja vaaleat Muotikuun korkokengät tyyliin sopivina.

Ribbi kankaana ei ehkä heti juhlaa tuo mieleen, mutta mitä enempi tätä mekkoa pyörittelen, niin koen sen enemmän kuin sopivaksi suomalaisiin kesäjuhliin. Kiva pituus, vähän hihaa ja rauhallinen väri. Asusteita muuttamalla mekosta saa vaikka minkä tyylisen.

Beige ribbimekko mustin maustein

Mekko Lindex, jakku Zara, kengät Aiminer, vyö merkitön kotimainen nahkavyö, korvakorut RAVE:A (saatu aiemmin: kaupallinen yhteistyö)

Beige ribbimekko sopii myös mustan kaveriksi. Musta näyttää kivan dramaattiselle vaalean kankaan kanssa. Valitsin minimalistisen bleiserityyppisen yläosan ja mustat nilkkurit. Musta vyö vyötäröllä täydentää kokonaisuuden.

Minusta on mukava jo vaatteita ostaessa miettiä minkä kanssa uuden vaatteen yhdistän ja minkätyyppisissä paikoissa tulen sitä oikeasti pitämään. Moni vaate muuttuu yllättävänkin eri näköiseksi asusteiden voimalla.

Tämän mekon kohdalla käynee niin, että ihan arkikävelyyn kaupungille en taida pukea, mutta ravintolaan, kesäterassille ja erilaisiin juhliin. Toisaalta nyt kun heitin balleriinat jalkaan, niin saattaa tämä päästä muihinkin juttuihin mukaan. Elämä kun ei valitettavasti ole aina vain pelkkää juhlaa. 😉

Mekko, villahuivi + loaferit

Mekko Lindex, kengät Vamsko, huivi Balmuir, laukku Balmuir, korut Lumoava

Viimeisenä kuitenkin käytännöllisin vinkkini. Älkäähän tyrskähdelkö siellä, koska mummotyyli on vain se käytännöllisin tapa pukeutua pitkiin iltoihin, kun tapaa ystäviä ulkoterasseilla esimerkiksi. Päiväinen +20 muuttuu hyvin nopeasti +12 illan mittaan ja itse ainakin hytisen kylmästä siinä vaiheessa. Vaikka alla olisi jo muutama lämmittävä juoma. Kevyt, mutta lämmin villahuivi on hyvin pian paras kaveri, kun aurinko on laskenut. Eipä sillä, toivon kovasti lämpimiä kesäiltoja, joissa ei mekon lisäksi muuta tarvitse. Kengiksi valikoituivat matalakorkoiset loaferit, jotka eivät väsytä jalkoja treffien hyvän ystävän kanssa venyessä. Ihan pliisuimpia kenkiä ei tullut valittua, vaan kokoa ja näköä löytyy näistä kotimaisista kengistä.

Jos ribbimekko vielä uupuu kaapista, kannattaa tsekata kauppojen valikoimat ja second hand paikkojen löydöt juuri nyt. Mielestäni ehdoton lisä on tästä kankaasta tehty mekko jokanaisen vaatekaappiin.
Paljon mekkoisia kelejä toivoen!

6 thoughts on “Beige ribbimekko on tyylikäs ja stailattuna täydellinen juhlaan

  1. Tämä mekko taipuu todella moneen tilaisuuteen. Mulla oli joskus vastaava mekko ja pidin siitä tosi paljon. Pitää varmaan ottaa uusiksi. Sen verran monipuolinen vaate se on.

    1. Olen kyllä ilahtunut tämän mekon monikäyttöisyydestä. Parasta kun vaate sopii mahdollisimman moneen. 🙂

  2. Näyttää hyvältä! Ja jep, olen myös melkoinen vilukissa; palelee täällä Etelä-Euroopassakin iltaisin, vaikka meillä se yölämpötila on helposti se Suomen päivälämpötila. ?

    1. Kiitos paljon! Iltaisin on vilu, oli missä tahansa. Ainakin melkein? Jännästi sitä muuten tottuu niihin lämpösempiinkin olosuhteisiin ja illalla tuntuu kylmältä.

    1. Kiitos paljon! Näin tuumin itsekin ja ajattelin pukea mekon tulevan viikonlopun kemuihin, kun lupasi vähän viileämpää keliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *