Itse tehty mysli on paras herkku

Ei ole itse tehdyn myslin voittanutta herkkuvälipalaa, jos minulta kysytään. Nyt on taas myslikausi itsellä menossa eli halajan sitä harva se päivä maustamattoman jogurttini päälle. Rakastan, kun saan mysliini juuri niin paljon pähkinöitä kuin haluan eikä mysli ole liian makeaa. Pelkkiä puurohiutaleita en mielellään syö, vaikka terveellistä olisi. Jotain sattumia pitää olla mukana, kun myslistä puhutaan.

Mysli valmistuu nopeasti, on helppotekoinen ja iso pellillinen riittää mukavan pitkään. Onhan näitä reseptejä vaikka ja kuinka, mutta minusta on oikein hauska muistuttaa loistavien välipalojen olemassaolosta. Ja tämän myslin osaavat kaikki tehdä, vaikka keittiössä ei muuten niin tykkäisi pörrätäkään. Itse tehdyn hyvä puoli on aina se, että tiedät tasan tarkkaan mitä suuhusi laitat. Ei lisäaineita tai ylimääräisiä sokereita.

HERKKUMYSLI
(pellillinen)

10 dl kaura- ja neljän viljan hiutaleita
1 dl kauraleseitä
2 dl erilaisia pähkinöitä
1/2 dl siemeniä
1 dl öljyä
2-3 rkl juoksevaa hunajaa

Uunista oton jälkeen, jos haluaa vähän makeutta lisää:
-kuivahedelmiä ja/tai -marjoja

Myslin valmistusvaiheet:

1.Sekoita hiutaleet ja leseet keskenään kulhossa. Pilko pähkinöitä pienemmiksi ja lisää ne sekä siemenet hiutaleiden sekaan. Kaada öljy ja hunaja hiutaleseokseen ja sekoita hyvin.

2. Kaada hiutale-pähkinäseos pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Uuni 175 astetta, pelti keskitasolle. Mysli paahtuu makoisaksi 15 minuutissa. Mysliä voi kerran sekoittaa tasaisen paahtumisen kannalta. Laita kello soimaan vartin kohdalla, ei kannata unohtaa pidemmäksi aikaa. Liian paahtunut mysli ei ole hyvää. Testattu on.

3. Jäähtyneen myslin sekaan lisätään halutut kuivahedelmät ja -marjat. Miksei rusinaakin tai kookoslastuja.

4. Kannellisessa kulhossa kuivakaapissa säilyy yli puoli vuotta. Pähkinät alkavat ajan kanssa maistua vanhalta, vaikka mysli ei sinänsä huonoksi puolessa vuodessa mene.

Kausittain syön tätä oma tekemää mysliä montakin kuukautta putkeen, esim. iltapalana. Marjojen kanssa vielä parempaa. Sitten voi olla, että siirryn seuraavaan ruokaihastuksen kohteeseen ja syön sitä taas muutaman kuukauden. Aina jossain vaiheessa palaan kuitenkin mysliin takaisin.

Kuivahedelmissä on paljon sokeria, ei kannata kuorruttaa mysliä niillä. Kuivahedelmien lisäys tarkoittaa, että on terveellisempiäkin iltapaloja olemassa. Tiedän. Oma ruokailutapani on, että saa syödä aivan kaikkea mitä keksii. Kunhan syö kohtuudella.

4 thoughts on “Itse tehty mysli on paras herkku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *