Tyylikkäänä talvella – katsaus tämän talven muotiin

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Seurailen maailmalta kuuluvia muotiuutisia tasaisin väliajoin. Tämän talven muoti on ollut nyt erityisesti mielessä kelien viiletessä. Vähän kateellisena välillä katselen mitä muualla kutsutaan talven muodiksi. Samassa artikkelissa voidaan mainita talvi ja samalla pukeudutaan syyshousuihin, avoinna olevaan toppaliiviin ja loafereihin, joista hieman pilkottaa karvasisus. Auts, ei pärjää meidän keleissä.

Tänä talvena muodista löytyy lämmintä meille pohjolassa asuvillekin. Ja oikein tyylikkäitä talvitamineita onkin tarjolla. Talvella saa pukeutua tyylikkäästi ja trendien aallon harjalla olet, jos jotain tällaista löytyy vaatekaapista käyttöön. Eli tässä talven -22-23 suosittuja asusteita ja vaatteita, joissa ei palellu pystyyn.

Ehei, ei vain lasten talviasuste enää. Siis todellakaan. Tuntuu, että jokainen muotivaikuttaja on jo oman myssynsä löytänyt eikä paluuta ole. Kerrankin järkevä, kaunis ja käytännöllinen muotiasuste. Korvat ja kaulakin pysyvät lämpiminä yhdellä ja samalla kertaa. Jos kiinnostaa, niin täältä löydät kuvassa näkyvän *vaalean ribbineulosmaisen villakypärämyssyn ja tämän linkin takaa *hienostuneen villa balaclavan.

Muhkea ja pitkä huivi on ollut tärkeä asuste meidän talvissa jo kauan. Nyt näyttäisi se muuallakin kelpaavan, missä ei ihan meidän pakkaslukemiin edes päästä. Paksut villahuivit ovat tehneet valloitusta isojen kaupunkien katukuvassa. Huivin voi kietoa usealla eri tavalla, jos vaihtelua kaipaa ja hullutella vaikkapa väreillä. Talven toppatakki on monella musta. Sen kanssa muun värinen huivi on hyvä valinta.

*Tyylikkään vaalea Gantin villahuivi, jossa toinen puoli on tummemman harmaa. Aina kiva, kun saa kaksi väriä yhden hinnalla. Myös rauhallinen beige sopii monen kasvoille ja pehmentää sitä mustan talvitakin luomaa vaikutelmaa. *Tästä pehmeä alpakka-villasekoitehuivi viimoja vastaan.

Turkikset ovat herkkä aihe ja moni muotitalo on päätynyt suosimaan tekoturkistakkeja. Ja sellaisia on nyt vilahdellut useammassa muotinäytöksessä. Tähän talveen löytyy kaksi tyylikästä takkimallia maailman muotituulista. Toinen löytyy heti tuosta alempana ja toinen on tällainen upea, karvainen ja katseita kääntävä tekoturkistakki. Löysin nettikauppojen parhaimmat: muhkea ja näyttävä talven pelastaja on tämä *Villi vaalea takki. Hieman hillitympää tyylikkyyttä tarjoilee puolestaan Lindexin *ruskean värinen kaunotar.

Mitä isompi sen parempi pätee puffer- eli toppatakkiin tänä talvena. Saa -30 astetta tulla minä päivänä tahansa, kun tällainen löytyy kaapista. Ei enää jäätynyttä takamusta tai kylmiä reisiä. Kunnon puffer peittää kaiken, vaikka kaverinkin eikä talven viimat tunnu missään. On muuten muodissa ja kovasti. *Lindexin vettähylkivä pitkä toppatakki tulee todella kätevällä, irrotettavalla huppukaulurilla. Jos musta on sinun talvivärisi, niin tämä korkeakauluksinen *tyylikäs timanttikuvioinen lämmin puffer löytyy Cosin valikoimista.

Erilaiset hatut ovat muodissa ja niissä saa olla kokoa ja muotoa. Jonkin verran onneksi valikoimaa löytyy meidänkin kaupoista. Itselle eksyy usein villapipo päähän, myönnetään, mutta eihän tyylikästä hattua ole voittanutta. Jospa erilaisten hattujen käyttäminen tekisi vähän paluuta Suomen katumuodissa tämän talven myötä. *Musta mohair-villasekoitehattu viimeistelee talvisen tyylin. Suosittu teddy on kerinnyt myös hattuihin, *tässä vaalean kaunis talvihattu kyseisellä materiaalilla.

TALVIHAME

Miksi käyttää housuja, jos voi pukea lämpimän hameen? Toppahame tuo vaihtelua talvityyliin. Maiharit ja talvisaapikkaat näyttävät entistä paremmiltä hameen kanssa. *Lindex on tuonut upean mustan tikatun lämpöhameen valikoimiinsa. Tällainen on ihan must have talven menoihin.

Talvi on minusta tavallaan haastavaa aikaa pukeutua kauniisti. Takkivalikoima on suppeampi kuin kesällä. Talvikenkiäkin on muutama pari korkeintaan. Tuntuu, että samannäköisenä kulkee päivästä toiseen. En ole suoranainen talvi-ihminen. Siksi olen yrittänyt panostaa myös talven tyyliin, jos ei muuten niin piristääkseni itseäni. Talvella hiusten sähköisyys, sormien jäätyminen, kun naputat yhdenkin viestin ja kerrospukeutuminen saavat aikaan pienen huokauksen. Mutta vain pienen. Onneksi ovat pieniä ongelmia!

Pahimpien talvituulien puhaltaessa, kun ei meinaa naapuriaan tunnistaa huppujen uumenista, ei ehkä tarvitsekaan catwalkien tapaan kulkea. Mutta Suomen talvi on pitkä ja siihen mahtuu yleensä monenlaista säätä. Toisinaan on siis kiva valita ylleen muutakin kuin pilkkihaalarin tapainen talviuniformu.

6 thoughts on “Tyylikkäänä talvella – katsaus tämän talven muotiin

  1. Nyt on taas mukavia asuja ja asusteita esillä. Omat talvivaatteet ovat vähän rempallaan, joten tästä nyt sitten mukaan tarpeelliset vinkit 🙂

    1. Olen tässä pikku hiljaa kypärämyssylle alkanut lämmetä. Niitä on niin monennäköistä kaunista! Ja aivan ihana kuulla, jos pientä iloa näistä tärpeistä on.

  2. Mulle on kyllä kertynyt aikamoinen kasa talvikenkiä, jotenkin vaivihkaa. Jos en laske urheilu ja ulkoilukenkiä, silti on varmaan 10 erilaista paria. Korkeita, matalia, mustia, harmaita, ruskeita… Ne eivät myöskään mene pilalle yhtä nopeasti kuin nuoruudessa, koska en kävele niillä kaduilla talvisin. Ulkoiluun on omia paskasaappaita olemassa. Olen myös ostanut vuosikymmenen takaperin Missonin kermanvaalea villakangastakki (olen odottanut sen tulevan alennukseen 3 vuotta 😂), ja se hurmaa kauneudellaan edelleen.

    1. Suomessa ainakin talvikengät ovat kovilla. Meillä ei sentään suolalla sulateta kuin osa maanteistä, mutta silti, kurjilta ne kengät pian näyttävät. Huoltoa, huoltoa. Sun villakangastakki kuulostaa niin ihanalta löydöltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *