Katsaus kevään 2023 muotiin

Kevätmuoti 2023 koostuu tänä vuonna musta-valkoisista asuista, pitsistä, reippaan kokoisista raidoista, ruseteista ja epäsymmetrisyydestä. Pikku hiljaa saapuu myös vuoden trendiväriksi valittu magenta. 

Muutaman kuukauden olen tässä nyt tarkkaillut mitä muotikanavat kertovat, muotitalot tarjoilevat ja mitä street style -kuvissa näkyy. Yhdistäviä tekijöitä on sadoista ärsykkeistä huolimatta, joista voidaan ennustaa tämän kevään muodin trendejä. 

Viime vuodelta trendinä jatkuu kaunis laventeli. Asian voi todeta tällä hetkellä kävelemällä mihin tahansa vaate- tai asustekauppaan. Mutta tämähän ei meitä haittaa, koska vaalean violetin sävy on kaunis niin koko asuna kuin laukkuna olkapäällä. 

Tämä violetti väritrendi on saanut mitä ilmeisimmin alkunsa viime vuoden alussa julkistetusta vuoden väri valinnasta, jonka tekee Pantone. Pantone kehitteli oman Veri Peri sävyn, joka on kaunis sinertävän violetti. Väri ei välttämättä ihan jokaiselle sovi, joten luulenpa muotiteollisuuden huomanneen vaaleamman sävyn imartelevammaksi ja suositummaksi. Itsekin käytän tällaista laventelinviolettia lähellä kasvoja. Muuten tummat violetin värit sopivat minulle laukussa tai hanskoissa.

Pantone on valinnut tällekin vuodelle 2023 muotivärin ja se on magenta. Yltäkylläinen magenta antaa eittämättä energiaa, ja muodissa näkyvissä vuoden loppupuolella. Mutta juuri syksyn pukeutumiseenhan tämä väri sopii erityisen hyvin.

Pantonen valinta vuoden väriksi 2023

Keväällä laventelin lisäksi on näkyvissä vaaleansinistä ja maanläheisiä värejä. Isojen muotitalojen ready to wear näytöksissä oli myös hyvin paljon mustanpuhuvia asuja. Siis todella paljon mustaa. Sekä valkoista. Ehkäpä tämä kevät mennään tämän klassisen väriyhdistelmän voimin. Jos haluaa olla rohkeampi niin musta-valkoinen polka dots näytti olevan Chanelin ja Louis Vuittonin valinta kevätkuosiksi. 

Monessa muotinäytöksessä väripilkkuna tuntui toimivan punainen asu, tarkemmin saffronin punainen, jos sen näin voi suomentaa. Todella komea väri, suorastaan täydellinen juhlamekkoon. No ei ehkä häävieraan asuksi, mutta kaikkiin muihin juhlatilaisuuksiin. Ehkäpä tämä on sinun värisi, jos mustavalkoisuus ei innosta.

Pitsi
Pitsiset yksityiskohdat vaatteissa ovat vahvasti näkyvissä tänäkin vuonna. Juhlapukeutuminen on mustaa, jopa goottimaista, läpinäkyvällä pitsikoristelulla. Alkuvuoden Venla-gaalassa kauniisiin mustiin juhlamekkoihin pitsisin yksityiskohdin olivat pukeutuneet ainakin Mmiisas ja Vappu Pimiä. 

Herkempi valkoinen pitsi ja pitsimäiset kuviot sopivat kesää kohti mennessä. Valkoiset pitsikoristelut kulkevat helmoissa ja päänteissä. Muotinäytöksissä oli kokovalkoisia asuja paljonkin, joten klassinen kirkas valkoinen on tämän kevään raikas värivalinta.

Farkkumuoti
Sininen farkku on jälleen muotimatsku ja siihen voi huoletta pukeutua päästä varpaisiin. Pitkät farkkuhameet ovat erityisen trendikkäät. Housuosastolla farkut saavat olla mahdollisimman löysät ja leveät.

Taskuja
Mikä on muuten ärsyttävämpää kuin feikkitaskut? Oli se sitten housuissa tai bleiserissä, niin ei, en kestä. Tarvitsen taskuja. Viime vuonna taskuja täynnä olevat cargohousut olivat suosiossa ja nyt catwalkeilla näkyy edelleen isotaskuisia housuja, mutta myös takkeja. Ilmeisesti mitä isommat taskut, sen parempi tänä keväänä. Hurraa sanon minä!

Rusetteja ja kukkia
Rusetit ja kukat ovat tänä keväänä in. Ne koristavat niin paitoja kuin mekkoja. Kukkakuviot ovat isoja, koristeellisia, kuin oikea kukka olisi kiinnitettynä mekon olkaimeen. Kukkamekot ovat aina ihania ja tänä keväänä niitä jälleen kerran on näköpiirissä isoin kuvioin. Isokukkaiset printit koristavat myös paitoja ja tunikoita.

Paksut raidat
Reipas raita oikein paksuilla osioilla löytyy pian paidoista ja hameista. Raitapaita on toki klassikko, mutta tyylitietoisen raidat ovat tänä keväänä tavanomaista mahtipontisempia.

Röyhelöt ja hörhelöt

Pahoittelen sanavalintaa, mutta juuri nyt parempaa ei tule mieleen. Siis erilaiset röyhelöt ja hörhelöt ovat erittäin suosittuja. Niitä saa olla melkein missä vain, saa olla paljon ja kerroksittain. Naisellinen röyhelö on kiva katseenkääntäjä, sopii hillitysti ripoteltuna arkivaatteisiin ja erityisen hyvin isona ja liehuvana juhlavampaan tilaisuuteen.

Epäsymmetrisyys
Epäsymmetriset muodot hallitsevat nyt niin ylä- kuin alaosia. Hameiden ja mekkojen helman toinen puoli liihoittelee paljon alempana kuin toinen puoli. Tällainen muotokieli saa muuten sääret vähän pidemmän näköisiksi. Tulossa muotiin siis vinot helmat niin mekoissa kuin paidoissa sekä yksiolkaisuus. Yksinkertaisesti tietenkin, hieman 90-luvun minimalismia mukaillen. 90-luvun narutopit ja yksinkertaiset suorat hameet ovat enemmän kuin muotia. Nyt vienosti vinolla leikkauksella.

MUODISSA MYÖS
Koko vuoden trendi on eettinen tapa toimia. Yhä useampi tekee itse vaatteensa. Neulominen on mitä suurimmassa määrin tällä hetkellä muodissa ja mitä upeampia paitoja ja pantoja vilahtelee ainakin minun instaseurattavien tileillä. Osa osaa myös muokata vaatteita itselleen sopivimmiksi. Vaatteiden tuunaus on hyvä tapa.

Eettisyys ja kestävyys ei ole menossa mihinkään. Näitä asioita punnitaan yhä enemmän vaatehankinnoissa ja vastuullinen kotimainen vaate tai asuste on aina muodikas valinta.

Yllä jäi mainitsematta, että 80- ja 90-luvun kaikuja oli aika paljon catwalkeilla ja näkyy vaikuttajien yllä tällä hetkellä. Kenties omasta kaapista tai oman perheen varastoista ja kirpputoreilta voisi tehdä muodinmukaisia löytöjä juuri nyt. Vaatteiden lainaaminen ystäviltä on nouseva ja samalla myös kestävä trendi.

Muodin ja trendien seuraaminen on hauskaa siinä mielessä, että eri sukupolvilla on omat kokemuksensa ja näkemyksensä siitä. Esim. Y2K trendiä 2000-luvun alusta tulkitaan nyt nuorten parissa eri lailla kuin 20 vuotta sitten. Vielä en henkilökohtaisesti lämpene Y2K:lle. Miksikö. Koska käytin sitä muotia juuri silloin. Ihan vielä en siihen pysty.

LISÄÄ KEVÄÄN VÄREJÄ
Kevään 2023 värejä kokosin yhteen nettikauppojen valikoimista. Pinkki, vaaleansininen ja violetin sävyt löytyvät nyt ylle helposti, jos vain uskaltaa. Tässä artikkelini tämän hetken hittiväreistä!

14 thoughts on “Katsaus kevään 2023 muotiin

  1. Trendejä tuntuu olevan sen verran, että aina jotain kivaa löytää 😊 Parastahan olisi, jos jo omasta kaapista löytyisi valmiina..

 1. Mustavalkoisuus kelpaa minullekin oikein hyvin – niinhän mä aina muutenkin pukeudun. Lisänä onkin yleensä vain ne siniset farkut, jollaisia tosin en ole saanut ostetuksi moneen vuoteen. Josko sitten tänä vuonna…
  Tuo laventeli on kyllä hyvä väripilkku muuten mustavalkoisessa pukeutumisessa, magentaa voisin ehkä sipaista huuliini. Täytynee ottaa tänä vuonna oikein asiakseen ostaa vaatteita, kun selvästi tarjolla olisi sellaista mistä pidän.

  1. Voi olla, että magenta ei laskeudu minunkaan päälle muuten kuin huulipunana. Pieni laukku tai muu asuste sen värisenä voisi kyllä piristää vaikka kokomustaa asua.

 2. Monochrome ja pitsi eivät säväyttää yhtään. Vielä vähemmän tuo magenta. Onneksi nykyään voi pukea päälle mitä haluaa. Minäkin tykkään hennon laventelin sävyistä. Tämä sekä krysanteemeissa oleva kylmä vaaleanpunainen on niin sun värejä muuten. Kuvassa se tulee hyvin esille.

  Tänä keväänä mun on ilmeisesti turha mennä kauppoihin, koska kuviotkin ovat ylisuuria, mikä ei sovi mulle pätkääkään (kun itse olen se pätkä 😂)

  1. Kiitos, kylmät sävyt tosiaan taitavat sopia itselle! Ainakin pidän niistä😁

   No sehän on vaan ajateltava rahan säästönä, kun ei tarvitse koko keväänä shoppailla😅 Vai onko Maltalta jo löytynyt luottokauppa, jossa omannäköistä vaatetta?

    1. No vähän huonot vaihtoehdot :/ ikävämpi hommahan se sitten, jos akuutisti jotain tarvitsisi. Onneksi käyt muuallakin pyörähtämässä, niin kunnon vaatehankinnat onnistuu.

 3. Olipa kiva muotikatsaus! Minulla on musta polka dots -mekko, ja malli on yksinkertainen. Pitänee kaivaa esiin. Ja nuo valkoiset pitsijutut ovat ihania kesällä. Taidan olla vanhanaikainen farkkujen suhteen, pillifarkuilla mennään. Hankin muuten alennusmyynnistä magenta -värisen lyhyen toppatakin… taitaa olla huti. Niin vieras väri minulle.
  Kiitos katsauksesta!

  1. Voi kiitos! Katsauksia on mukava tehdä, ihailla ja ihmetellä muotimaailman juttuja. No joo, magenta on huikean näyttävä väri. Pitäisikö vielä kuitenkin antaa mahis, laittaa kaupungille päälle, ennen kuin kaveri saa tai myy 😁 Joskus menee hetki ennen kuin lämpenee jollekin värille. ❤️

 4. En pidä laventelista enkä liioin magentasta. Mutta musta ja valkoinen sekä raidat toimivat. Myös pitsi esim. kesävaatteissa toimii kivasti! ERikoiset hihat ovat herkkullisia, tulisipa arkivaatteisiinkin tällaisia…

  1. Pitsiä ei paljoa itseltä löydy, mutta pikku hiljaa se näyttää paremmalta ja paremmalta. Voisin nähdä pitsihihat mekossani tai kesällä valkoista pitsiä paidassa. Joskus toivonut, että olisipa ollut enempi intoa käsitöitä kohtaan, olisi kiva tehdä juuri omanlaiset vaatteet vaikkapa niillä erikoisilla hihoilla 🙌🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *