Valko-harmaa skandikeittiö

Olipa onni päästä suunnittelemaan omaa keittiötä. Näin vuosia myöhemminkin voi todeta, että toimii, just meidän perheelle. Ehkäpä siellä pari kohtaa on, joita voisi parannella, mutta kyllä tällä hyvin toimeen tulee. Tässä aluksi muutama hyväksi havaittu juttu.

Hyvät puolet

Keittiön tasot

Keittiön molemmat pitkät tasot ovat valkoista kiveä. Aiemmassa kerrostalokodissa pääsin kivitasoihin ihastumaan, oli jopa vessan tasoina. Ei voisi helpompaa materiaalia olla. Saa roiskua eikä tarvitse kuumaa varoa. No, eihän sitä kuumaa kattilaa varmaan suoranaisesti suositella tasolle laskemaan, mutta on se hetkisen silloin tällöin ollut eikä jälkiä ole tullut. Taso on helppo pitää puhtaana ja kestää aika hyvin kolhiintumatta. Jostain syystä folio jättää jälkiä ja niitä jälkiä saa jo pinnasta tovin hinkata. Nostan tässä samalla hattua niille, joilla on puutasot. Sellaisetkin olleet yhdessä aiemmassa kodissa. Hoitamalla toki jäljet saa pois, mutta minun makuuni liikaa varomista. Ja se lasin renkulan jälki siinä pinnassa. Tulee väistämättä jossain vaiheessa. 

Rauhallinen ulkoasu

Välillähän se on aika kaaos keittiössä. Ruoanlaitossa purkit ja purnukat valloittavat tasot. Sitten on hetkensä, kun keittiö on puunattu ja pääosassa ovat muut kuin ne ruoanlaittovälineet. Molemmissa on puolensa. Keittiö on ruoanlaittoa varten. Ja samalla se on osa kodin tyyliä ja sisustusta. Keittiön rauhallinen ulkoasu pitää kaaoksen tunteen aisoissa, silloinkin kun se kaaos on päällä.

En kaipaa ulkoisia ärsykkeitä enempää kuin kaikenlaiset älylaitteet ja virikkeet päivän mittaan tuottavat. Omassa keittiössa rakastan ihanaa samanväristä kaappi”seinää”. Harmaa koivuviilu on ollut oikein hyvä valinta. Jääkaappi ja pakastin ovat piilotettu niiden taakse. Työtason takana on puolestaan valkoista lasia. 

Ei kiitos avohyllyille tai tasojen alla roikkuville kapustoille. Olen käynyt kodeissa, jotka ovat kauniita edellä mainittujen asioiden kanssa. Kyse ei ole siitä. Vaan siitä tunteesta, joka omasta kodista tulee itselle. Ja tämä rauhallisuus puhuttelee minua. Mattoa en osaa myöskään pitää keittiön lattialla. Pelkkä lattia helpompi pitää puhtaana.

Korkeakiiltoiset alakaapit miellyttävät edelleen. Kovasti matan ja kiillon välillä pohdittiin. En muista mikä ratkaisi kiiltävämpien kaapinovien puolesta. Kuvittelen tosin, että lika lähtee helpommin irti näistä korkeakiiltoisista.

Syksyn satoa oman puutarhan puista

Laatikostot

Tarvitseeko sanoa enempää. Kätevästi kokonaan ulosvedettävät laatikostot ovat ihan parhaat eivätkä tavarat pääse piiloutumaan toistensa taakse. Roskalaatikosto meillä on yhtä isoa tilaa ilman (väli)hyllyä. En tiedä mille se olisi tarkoitettu, muovipusseille? Aina se roskis ei ole nätisti puolityhjillään, vaan pursuillessaan roskat osuisivat sen hyllyn alaosaan. Ei jatkoon. 

Voisi olla toisin

Baarituoli(t)

Keittiössämme jokainen yksityiskohta ei ole ihan viimeisen päälle. Tätä tuoliakin piti olla kaksi kappaletta tässä vierekkäin. Pitkään tämä tila oli tyhjänä, koska jotenkin baarituolien ostaminen venyi ja vanui. Monissa malleissa oli korkeaa selkänojaa tai muita ei toivottuja ominaisuuksia. Muistan lopulta jossain kaupassa nähneeni tällaisen juuri sopivan mallisen, viimeisen kappaleen, ja nappasin mukaani. Mielelläänhän näitä olisi sen kaksi hommannut, mutta toista samanlaista ei täälläpäin ole tullut vastaan. Joten yhdellä mennään. 

Liesituuletin

Juu, se on kivannäköinen ja hoitaa hommansa. Aika korkeallakin on. Harmi vain, että kaukosäädin ei meillä kauaa viihtynyt. Joskus rakennusvaiheessa se hävisi. Taisi liesituulettimemme kaukosäädin jatkaa matkaansa kaatopaikalle. Onneksi tällaisessa älykodissa ei mene sormi suuhun. Pikkaisen vaan varpailleen, kurkotus ja hyvin toimii.

Kaulin on monipuolinen väline.

Jotain uutta?

Jos jotain uudistaisin, niin ehkäpä sellainen aamiaiskaappi toimisi meillä. Jokaisella perheessämme on hieman erit aamiaissuosikit ja ne ovat nyt iloisesti ripoteltu eri keittiön kaappeihin. Kätevä aamiaiskaappi voisi tuoda toimivuutta aamiaishetkiin ja saisi tuon kahvinkeittimenkin piiloon. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *