Kesän kauneimmat korut – yksilöllistä ja kestävää muotia

Kaupallisessa yhteistyössä: Upcycle with Jing

Olen päässyt tutustumaan Upcycle with Jing -mallliston kauniisiin koruihin. Raikkaat, ajattomat ja kevyet korut houkuttelevat katsomaan ja ihastelemaan, ennen kuin ne pukee ylleen. Korut ovat taidokkaasti käsityönä valmistettu, täynnä herkkiä yksityiskohtia. Kukat, lehdet ja helmet vuorottelevat koruissa. 

Upcycle with Jing valmistaa monipuolista mallistoaan Helsingissä. Korut tehdään tilausten perusteella ja kierrätysmateriaalia hyödyntäen. Päämateriaalina ovat muovipullot. Nämä käytöstä poistuneet PET -pullot saavat uuden elämän upeina koruina. Yrityksen arvoihin kuuluvat ympäristöstä huolehtiminen, kierrättäminen ja vastuullinen tuotanto. Koruilla on Avainlippu-merkki ja 7% verkkokaupan myyntitulosta annetaan hyväntekeväisyyteen. Vastuullista korumuotia siis alusta loppuun. Minusta ainakin tuntuu hyvältä käyttää korua, joka on valmistettu luonnonvaroja mahdollisimman vähän kuluttaen ja sen ostamisella tukee vastuullista työtä.

Upcycle with Jing -merkin takana on yrittäjä ja korutaiteilija Jing Wang, joka haluaa kannustaa omalla esimerkillään niin kuluttajia kuin yrityksiä tekemään vastuullisempia valintoja. Kierrättäminen ja uudelleenkäyttäminen ovat avain jätteen määrän vähenemiseen maailmassa. Uusia tekniikoita roskan muuttamisesta aarteeksi tarvitaan ja Jing itse on kehitellyt tavan ja tekniikan, jolla muovipullo muuttuu kauniiksi luksustuotteeksi.

Korujen materiaalit ovat tarkasti mietitty ja korut saa tilattua kultaisella tai hopeisella viimeistelyllä. Korut ovat allergisoimattomia. Aidon helmen näköiset yksityiskohdat koruissa ovat myös kierrätettyä muovia. 

Niinpä, ei tainnut vanhat muovipullot ensimmäisenä tulla mieleen näistä koruista. Samaa mieltä. Olen aina yhtä ilahtunut, kun löydän tällaisia pieniä käsityöyrityksiä, joissa arvomaailma on kohdillaan ja tuotteita tehdään täydellä sydämellä laadukkaasti. En voinut uskoa miten kierrätetystä materiaalista saadaan luotua tällaisia täydellisiä, pieniä taideteoksia. 

Olen siis todella vaikuttunut Jing Wangin tavasta työskennellä ja hänen edustamastaan arvomaailmasta. Mielelläni valitsin muutamia koruja Upcycle with Jing -mallistosta. Tässä tarkemmin esittelyssä mitä valitsin ja miltä korujen käyttö on tuntunut.  

Korut käytössä

Hopeinen Lily of the Valley – rannekoru on ollut nyt mukanani muutamissa tilaisuuksissa. Olen ihastunut vihreään väriin yhä enemmän ja tämä viehättävä vihreän sävyinen rannekoru on täydellinen lisä omaan värimaailmaani. Korun pukemiseen menee muuten sekunti. Se nimittäin sulkeutuu vahvalla magneetilla, ihanan simppeliä! 

Tykkään rannekorun keveydestä ja siitä, että se ei takerru millään lailla vaatteisiin. Kevyt koru on miellyttävä kantaa ja pienet vihreät lehdet liikkuvat mukavasti hieman korun mukana. 

Valitsin myös juhlavat Grape Drop -korvakorut ja Jasmine Triple-Flower Drop -kaulakorun. Nämä yhdessä tai erikseen saavat niin asun kuin kantajansa loistamaan. Korujen yksityiskohdat ovat omaa luokkaansa. Taito, työn laatu ja korujen yksilöllinen kauneus kohtaavat näissä taideteoksissa. 

Valitsin mielestäni hienosti yhteen sopivat kaulakorun ja korvakorut. Yksinkertaisen juhlamekon kanssa näin näyttävillä koruilla on tilaa näkyä. Ja sellaisen mekon tosiaan valitsenkin, kun näitä käytän. Korujen herkän kaunis muotoilu saa minut kyllä juhlatuulelle jo kotona. On ihanaa pitää näin kevyitä, mutta näyttäviä koruja. Käyttökokemus siis täysi kymppi. Ja peilistä omaa hymynaamaa katsoessa sanoisin, että korujen muotoilukin ansaitsee saman kympin.

Kierrätysmateriaalista valmistettu koru on hyvä vaihtoehto. Kuten näkyy, tyylikkyydestä ei tarvitse tinkiä lainkaan. Itse olen tykästynyt näiden korujen luomaan efektiin. Ne ovat elegantteja, uniikkeja ja hengästyttävien yksityiskohtien määrän vuoksi jopa hieman painavan näköisiä. Kun sanon, että korut ovat höyhenen kevyitä, tarkoitan sitä. 

Upcycle with Jing koruja löytyy helpoiten merkin omilta kotisivuilta , mutta myös muun muassa Stockmannilta ja vastuullisen, kestävän designin verkkokaupoista kuten Weecos.com ja Ivalo.com. Koruja myydään toki ulkomaita myöden. 

Yritän kuluttajana ja muodin ystävänä tehdä vastuullisia valintoja. Aina sitä ei ole tehty helpoksi. Yritykset, joissa on läpinäkyvä tuotantotapa, työllistetään paikallisia, otetaan huomioon ympäristö ja uudelleenkäytetään luontoa roskaavia asioita ei ole vielä liikaa. Onneksi lisääntymään päin, olen huomannut. Upcycle with Jing tekee arvokasta työtä kaiken edellä mainitun eteen. On mukava käyttää tuotteita, jotka kestävät vuosia, niiden teossa on huolehdittu luonnon hyvinvoinnista estetiikkaa unohtamatta. Kauneus ja kiertotalous kulkevat tässä tapauksessa täydellisesti käsi kädessä.

4 thoughts on “Kesän kauneimmat korut – yksilöllistä ja kestävää muotia

    1. Piti ihan alkaa miettiä ? kiitos siis kysymästä, paita on second hand ostos itselle, ja kotoisin Zarasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *