Harmoniaa kevään sisustukseen + innostavat sisustusblogit

Näin maalis-huhtikuun vaiheilla on ihan hyvä aika vaihtaa kodin piensisustusta raikkaampaan kuosiin. Valo alkaa lisääntyä ja tummat materiaalit eivät enää näytäkään niin tunnelmallisilta kuin silloin talven synkimpinä hetkinä kynttilänvalossa. Koko huushollia ei viitsi uusiksi tietenkään laittaa, mutta jo muutamalla pienellä muutoksella saa uutta tunnelmaa kotiin.

Meillä aika isossa asemassa sisustuksen kannalta on ruokapöytä. Se on keskellä avointa huonetta, jossa toisella puolella on keittiö ja toisella olohuone. Aiempina vuosina olen laittanut kirkkaan keltaisen Marimekon Puutarhurin parhaat -pöytäliinan. Tänä vuonna kirkkaat värit joutuvat nyt väistymään, koska tällä kertaa harmoninen tunnelma tuntui paremmalta. Puuvillasekoiteliina rauhoittaa ihmeesti ilmettä.

Tällä kertaa ruokapöytä saa vain vähän kynttilöitä ja nätin kimpun koristeeksi. Pöydällä usein olevat puiset lintukoristeet pääsivät takan päälle vähän korkeammalta ihmettelemään talon menoa.

Pääsiäinen on piakkoin ja pientä tunnelmaa siihen liittyen on ihan kiva luoda. Olohuoneen tumman pöydän koristelin rauhalliseen tapaan vaaleammaksi ja hieman pääsiäinen mielessä. Pastellin vaaleat munat koristavat Iittalan astiaa ja kukkakaupasta löytyneitä oksia. Vanhemman lapsen kanssa hypimme jo metsässä katselemassa pajunkissoja, mutta en nyt ihmettele, että niitä ei vielä mailla halmeilla, kun mittari näyttää -8 ja lunta tulee iloisesti melkein päivittäin. Näissä oksissa on pientä elämää kärjissä. En tiedä kasvavatko johonkin vielä vai nuukahtavatko lopulta..

Olen tykästynyt tuohon kiviseen marmoriastiaan, jossa kynttilä ja munat istuvat. Marmorin eläväinen pinta puupöydällä hivelee omaa silmää. Kaunis voisi sanoa. Tuntuu samalla, että musta pöytä ei ole enää niin tumman masentava, vaan pikku hiljaa keväästä kertova. Sohvalle vaihdoin kevyempää vilttiä. Talven jäljiltä oleva villaviltti ja lampaantalja joutuivat kaappiin ensi talven viileitä odottamaan.

Tykkään yksinkertaisesta. Sisustaessa tavaran ja koristeiden oikean määrän päättäminen on välillä kokeilun takana. Lisään ja poistan, kunnes olen tyytyväinen. Mieleeni on jäänyt lause jostain vinkkiartikkelista, että “siivous on paras sisustusteko”. Tämän varmaan moni yhtään siivouksesta pitävä voi allekirjoittaa ja itsellä ainakin on kevyempi olla, kun talo on jollain lailla siisti. Lapsiperheessä ei ole pelkoa, että se olisi järjestyksessä tai täydellinen kovin kauaa. Eikä tarvitse ollakaan. Siihenkin on jo tottunut. Mutta silti tuossa siivousasiassa on puoli totuutta. Siivous on osa sisustusta.

Keittiön tason tyhjensin roinasta pitkästä aikaa. Meille oli tulossa vieras ja taso, jossa makasi käsilaukkuni, pari lelua, joista toinen rikki sekä kyniä, pussukoita, pari postikorttia (ystävänpäivältä vanhempi) ajattelin, että ei kai noiden tarvitse tänään siinä olla. Joten taso tyhjäksi, puhtaaksi ja ta daa. Tuntui, että sisustin sen samalla. Siistinä niin paljon kauniimpi. Laitoin nyt kuitenkin salvian vähän paremmin esille ja pullon hyvää öljyä käden ulottuville. Toimiva keittiö ei voi olla tyhjä.

Pieniä asioita, mutta nyt pöytäliinan vaihduttua, muutama risu maljakkoon laitettuna ja siivouksen jälkeen olen tyytyväinen. Ihanaa, vähän vaaleampaa sävyä, uutta fiilistä. Ihan pääsiäisen korvilla lapset vaativat keltaiset tiput sun muut, mutta laittelemme niitä sitten heidän maun mukaan. Saattaahan sieltä hoidosta ja kuviksen tunnilta jotain kevään väristä tuotosta tulla muutenkin esille laitettavaksi.

Inspiraatiota keväiseen sisustukseen blogeista

Välillä on mukava selailla erilaisia sisustamiseen liittyviä sivustoja, katsoa muiden sisustusratkaisuja blogeista ja instagramin puolelta. Joskus se sisustuskärpänen tuntuu purevan, vaikka suoranaista ideaa ei ole mitä tekisi. Silloin omaan kotiin sopivaa sisustusinspiraatiota on etsittävä. Vinkkaan tässä nyt muutaman kauniin sivun, josta ideoita sisustamiseen löytyy.

Anne Melender – sisustus & lifestyle

Hi from Emmi – uuden kodin sisustamista

Kodin Sisustaminen – konkreettisia vinkkejä, kauniita kuvia.

Marja Wickmann – kaunista skandimodernia

Meillä kotona – monipuolisesti artikkeleita eri tyyleistä

Mukava olla kotona – sisustusinspiraatiota ja -vinkkejä kodin kaikkiin tiloihin

Valkoinen Harmaja – modernin kodikasta

Villa Lehikko – tyylikäs koti arvomaailmalla ekologisuus, kotimaisuus ja luonnonläheisyys

White & Black – omakotitalon sisustus, diy, puutarha

Coco Lapine Design – englanninkielinen sisustusblogi, jossa sisustuslehtien fiilistä

8 thoughts on “Harmoniaa kevään sisustukseen + innostavat sisustusblogit

 1. Allekirjoitan tuon siivous on paras sisustuselementti! Tykkään melko pelkistetystä, eikä mikään sisustuselementti näytä kivalta sotkun keskellä. Ihana väriläiskä tuo sohvalla oleva tyyny. 😍 Olisi täysin meidän kodin värit, joten täytyypä vähän googlettaa… 😉

  1. Joo, olen vasta herännyt ajattelemaan miten tärkeä osa siivouksella on sisustuksessa. Pelkistetty on ihanan rauhallinen tyylisuunta. Kiva kuulla, että nämä värit ovat mieleen ☺️

 2. Ihanan harmonista kyllä – siistiä ja kaunista! Kukat ovat minulle se paras sisustus- ja siisteyselementti.

  Kiitos myös blogilistauksesta.

  Minna

  1. Voi kiitos!✨️ Samaa mieltä, kukilla saa aikaan eri tunnelmia 💛 nytkin vastikään ostettu keltainen tulppaanikimppu piristää keittiötä.

 3. Pienillä sisustuselementteillä saa aika paljon aikaiseksi. Väriä vaihtamalla kotia pääsee ikään kuin sisustamaan uudelleen.

  Suurempi siivous on meillä vielä tekemättä, kun odotan että ilmat lämpenee niin paljon, että pääsen avaamaan ikkunoita sen ajaksi. Toivottavasti ennen pääsiäistä jo onnistuu.

  Itselläni ei ole nyt kovin paljon sisustustavaroita jäljellä, joten sisustan kukilla, sekä villeillä että kaupasta ostetuilla. Näin meidän harmaan kämpän ilme muuttuu kertaheitolla.

  1. Siivota pitäisi meilläkin nyt kevään tullen vähän tarkemmin. Kukat ovatkin ihana piristys kodissa. Villikukat kuulostaa just hyvältä (näin talven jälkeen haaveilee..)

 4. Kaunista tuli. Tässä taannoin tyhjensin myös keittiön tasot että sain selkeän ja siistin taustan kuvalle, jonka halusin ottaa keittiössä. Kokemus oli hämmentävä. Voiko tosiaan saada niin paljon, vain vähentämällä tavaraa pinnalta 😀 No, nyt ne ovat jo palanneet takaisin.

  1. Hetken se ilo kestää 😁 mutta tavaran vähentämisellä on ihme vaikutukset. Näyttää nopeasti erilaiselta (paremmalta) ja avarammalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *