Kimaltava juhlamekko x 2

Tänä vuonna juhliin meno on tuntunut ihan juhlalta ”pienen” tauon jälkeen. Eikä ole voinut välttyä huomaamasta glitteri- ja paljettivaatteiden ilmestymistä yhä useamman päälle. Pitihän se minunkin päästä kokeilemaan miltä olo tuntuu juhlavasti kimaltavassa mekossa. Kauden juhlamuoti kun on säkenöivää.

Ihanan kiiltelevä mekko, hame tai paita voi näyttää kaupassa tai oman eteisen peilissä kovin mahtipontiselta. Ehkä jopa liialliselta suomalaiseen makuun, mutta odottakaapas vähän. Kimallukselle voi hyvin antaa mahdollisuuden omassa pukeutumisessaan. Ensinnäkin kaunis, kimaltava vaate erottuu joukosta ja näyttää juhlavalta. Juhlaan saa pukeutua juhlavasti. Jos sitä liiallista kimaltamista pelkää, niin katsokaapa näitä artikkelin kuvia. Pyydän kiinnittämään huomion kauniisiin mekkoihin, ei ehkä niinkään kuvien taiteelliseen hämäryyteen. 😉

Joku voisi jopa sanoa, että nämä kimaltavat juhlamekot ovat kuin tehty tällaiseen paikkaan. Missään nimessä eivät hyppää silmille, mutta kuitenkin asuissa on pientä extraa verrattuna vaikkapa tavallisempaan mekkoon. Monesti juhlapaikat ovat tunnelmallisesti valaistuja, joissa voi erottua edukseen vaikkapa pienellä kimalluksella.

Hopeinen pitkä mekko

Hopea on ihana väri mielestäni. Tällä hetkellä pidän erityisesti mekoista, joissa on hihat ja niinpä ne löytyvät näistä kahdesta juhlamekostakin. Tämä pitkä, hopeanhohtoinen mekko on juhlava ja kivoilla yksityiskohdilla varustettu. Hihalliset mekot sopivat täydellisesti talven juhliin ja niiden kanssa välttää asuun sopivien yläosien kuten boleron, bleiserin tai huivin etsimisen vaivalta. 

Olen aina tykännyt pukeutua juhliin ja laittautua. Juhlia ei varmaan liikaa ole meistä kenenkään elämässä, joten siksikin on erityisen kiva laittaa kaunis asu päälle ja jättää arki hetkeksi taakse.

Pitkähelmaisessa mekossa on jotain astetta juhlavampaa kuin lyhyessä. En tiedä pitääkö tämä kaikkien mielestä paikkaansa, mutta ainakin tämä tyylikäs, hopeinen mekko tuo kantajalleen juhlafiiliksen jo kotona. Juhlaan on mukava lähteä, kun on varma olo itsestä ja peilikuva tuo hymyn kasvoille. Yhtään epäsopiva, huonosti istuva vaate pilaa nopeasti olon ja ilta menee nyppiessä vaatetta oikeaan asentoon. 

Tumma kullanruskea mekko

Viihdyin erinomaisesti myös tässä tummemmassa kimallusmekossa. Ei avonainen kaula-aukko, pitkät hihat ja näitä kompensoimassa hieman lyhyempi helma. Väri on jotenkin erityisen sopiva, tumma muttei liian. Tämän tyyppisiä mekkoja on usein näkynyt mustana. Suosittelen kyllä kokeilemaan muitakin värejä kuin mustaa juhlapukeutumisessa. Tällä hetkellä löytyy monipuolisesti eri värisiä juhlavaatteita kaupoista, paljeteilla ja kimalluksella höystettyinä myös. Kasvot saavat vähän valoa altapäin, kun mekko ei ole ihan musta. 

Jos uuden juhlavaatteen hankinta mietityttää, niin esimerkiksi tämän päälläni olevan kultaruskean mekon kanssa sopivat mainiosti kaapista jo löytyvät mustat asusteet. Eli välttämättä ei tarvitse uusia koko juhlatyyliä päästä varpaisiin, jos päättää lisätä uutta väriä vaatekaappiin.

Nämä molemmat juhlamekot ja paljon muuta kimaltavaa löytyy Peuran pop up -puodista Savonlinnasta sekä muista Peuran liikkeistä. Jos näiden mekkojen kimallus perusteluistani huolimatta löi yli, niin seuraavassa artikkelissani tulee löytymään pikkumustaa juhlaan. Kimaltavin yksityiskohdin tietenkin.

Kuten monet lukijoistani tietävät, tämä bloggailu kuten muoti ovat mieluisia harrastuksia itselle. Tämän artikkelin tarkoitus on antaa asuinspiraatiota tulevan talven juhlapukeutumiseen. Asut ovat lainassa kuvauksissa.

Kuvat mekoista on otettu Savonlinnan Kulttuurikellarin yhteydessä toimivassa ravintolassa. Kulttuurikellari on hieno yhdistelmä konsertteja, tasokkaita tapahtumia ja viihtyisää yhdessäoloa. Paikka, joka kerää monipuolisesti esiintyjät ja ihailevan yleisön yhteen ilta toisensa jälkeen.

Kulttuurikellarin yläkerrassa sijaitsevassa Kellarin ravintolassa nautitaan mm. cocktaileja, suosittuja mocktaileja sekä raikkaita salaatteja ja bageleita. Kahvila-ravintolan viihtyisä sisustus ja persoonallinen ilme kutsuvat iltaa istumaan nekin, jotka passaavat kulttuuririennot ja haluavat seurustella rauhassa. Tutustu Kulttuurikellariin: www.kulttuurikellari.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *