Kodinhoitohuone ja pieni suunnittelun kukkanen

Aiemmissa kodeissani pesukone on aina ollut kylpyhuoneen yhteydessä, joten kodinhoitohuone oli oikein tervetullut nykyiseen kotiimme. Eipä silti, en hirveästi täällä viihdy. Arkinen pyykinpesu, likaiset vaatteet, märkien pyykkien kuivumaan laitto ja viikkaus. No, tiedättehän. Ei ole lempipuuhaani ja kahden lapsen kanssa pyykkipäivä on aika usein. 

Kodinhoitohuoneemme on perin tavallinen. Pesukone ja kuivausrumpu sekä jonkin verran säilytystilaa. Onhan pyykin käsittely toki helpompaa tällaisessa tilassa kuin kylppärin ahtaassa nurkassa ennen. Tämän talon kaikissa kolmessa vessassamme sekä täällä kodinhoitohuoneessa on värilliset välitilat. Tähän tuli aikanaan valittua vihreä. Väri hieman vaalenee, kun tason valot laittaa päälle. Niitä ei aina tarvitse, kun kattovalot antavat yleensä tarpeeksi valoa.

Kodinhoitohuoneessa on seinustalla kuivaustilaa, mutta käytän myös erillistä kuivaustelinettä. Toki kuivausrumpu pyörii toisinaan, mutta harvoin perusvaatteiden pesussa sitä tulee käytettyä. Useammin kuivausrumpu pyörii pyyhkeiden ja lakanoiden vuoksi. 

Kodinhoitohuoneen takana on pieni käytävä, jossa on liukuovilla varustellut kaapit. Kätevää, kun on säilytystilaa. Toki jonkin verran tulee vain työnnettyä ylimääräistä tavaraa piiloon sen enempiä mietittyä. Sitten niitä selvitellään, kun kaapit pursuavat epäjärjestyksessä. 

Näin jälkikäteen talon jo valmistuttua on hyvä olla jälkiviisas. Kodinhoitohuoneen ja takakäytävän välinen seinä on aika lailla täysin turha. Tämän huomasi mieheni eräänä päivänä. Jos väliseinää ei olisi, tila olisi avarampi. Väliseinää vasten olevat muutamat kaapit olisivat mahtuneet peräseinälle. Lakanoiden veto ja viikkaus onnistuisivat helpommin ja extra pyykinkuivaustelineen sijoittelu olisi helpompaa. Sen sijaan nyt meillä on kaksi ahdasta tilaa, kodinhoitohuone ja kaappikäytävä. 

Mutta sanotaan nyt vaikka näin: pikku vikoja. Ei sitä seinää siitä nyt pois saa, joten tällä ratkaisulla mennään. Jännä juttu muuten miten jotkin asiat rakentamiseen liittyen hiffaa vasta käytännössä. Kieltämättä muutamia ahaa-elämyksiä on tullut näin jälkikäteen. Jos joku päivä rakentaisi taas, niin olisi aika paljon viisaampi. Toivottavasti ei kuitenkaan tarvitse siihen rumbaan ryhtyä ihan vähään aikaan. Olisi monta tarinaa kerrottavana tästä edellisestäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *