Musta ja kimaltava sopivat loppuvuoden juhliin

Loppuvuoden juhlia tähdittävät usein pikkujoulut. Olivat ne sitten kaveriporukan tai työyhteisön. Jotkut eivät osallistu suin surminkaan ja toiset ottavat mieluusti vastaan hauskan illan. Toki on joulu- ja uudenvuodenkemujakin! Kokosin muutaman loppuvuoden juhliin sopivan asukokonaisuuden tähän artikkeliin. Tämän hetken muotitrendejä mukaillen.

Juhlamuoti on mustaa ja kimaltavaa tällä hetkellä. Näissä kahdessa oikein hyväksi havaitussa elementissä pysytään tämänkin postauksen asuissa. Uskoisin useamman miettivän kaksi kertaa mitä ihmettä esimerkiksi sinne pikkujouluihin laittaisi päälle? No tietenkin jotain missä tuntuu itsestä mukavalta. Toki kun pienestä juhlasta on kyse, niin eihän se haittaa vähän panostaakin. Vaikka muuten työhön liittyvät velvollisuudet menisivätkin farkuissa ja neuletakissa.

Haalariasu

Kyllä se tyylikkäin vieras pukee tänä vuonna ylleen haalariasun. Ei siis opiskelijahaalaria, ennen kuin innostutte liikaa, vaan pukeutuu kuvien mukaiseen mustaan hyvännäköiseen juhla-asuun. Olen sellaista itsekin etsinyt, täydellistä löytämättä. Joten esittelen omana asunani tällaisen köyhän naisen /mattimyöhäsen / en etsinyt tarpeeksi -henkilön haalariasun. Eli housut ja paidan. Ei ollut tarkoitus johtaa harhaan tämän kappaleen otsikolla, mutta hyvin istuva juhlava haalari on vaan upea. Sellainen on mahdollista löytää, ei ehkä täältä Savonlinnasta, mutta muualta. Sen verran ihastunut kyseiseen tyyliin olen, että se on heti tässä ensimmäisenä.

Minun vähän katsojaa huijaava haalariasuni on siis samanvärinen ala- ja yläosa yhdessä. Mustaa asua on piristetty kultaisilla asusteilla. Erityisesti tuohon vyötärön seutuville teki mieli laittaa vyö. Ja kyllä, olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Omalla vaatekaapilla shoppailu tuotti tulosta. Pikkujoulut – täältä tullaan.

Hillitysti kimallusta
Pikkumusta on varma valinta. Osan luottoasu juhlaan kuin juhlaan. Musta onkin siitä kiva väri, että se pitää kimalluksesta. Musta nousee suorastaan seuraavalle tasolle pienen kimaltelun kera. Ja tällaisella kombolla kelpaa kyllä astella juhlaan kuin juhlaan.

Juhlakauden loiste ja kimallus mielessä olen hommannut tällaisen lyhyehkön pikkumustan bling bling hihoilla. Lyhyttä hametta osaan käyttää vain, jos yläosassa on kunnon hihat. Korujen käytön suhteen olen hieman liian varovainen usein ja sanoisin, että pikkasen näyttävämmät korvakorut sopisivat tämän mekon kanssa paremmin, kuin nyt kuvissa.

Todella paljon kimallusta
Jos et halua jäädä seinäruusuksi… valitset yllesi säihkyvää, näyttävää ja juhlavaa. More is more tässä tyylissä. Sanotaan, että ei kannata näyttää joulukuuselta. No mutta, kaikki koristeellisuus ei sitä välttämättä olekaan. Lähtökohtaisesti valitsisin asusteet, jotka väriltään sopivat juhlamekkoon/asuun. Muutama pääväri, niin ei ole joulukuusiefektiä.

Miksi pukeutua tällaiseen, saattaa joku miettiä. Miksi ei? Vaikka ei huomiosta liiemmin välittäisi, niin joskus on vaan ihana pukea jotain erilaista. Erilaista kuin tavallisesti. Erilaista mitä muilla.

Vaikka kuvissani ei inspiraatiota kokopaljettimekoista nyt olekaan, niin sellainen juhlamekko se vasta juhlafiiliksen nostattaisi. Musta mekko mustilla paljeteilla. Tai hopeisilla, mikä taitaa olla oma suosikkivärini lopun viimeksi. Jos haavepuolelle hetkeksi hypätään, niin itse asiassa lyhyehkö säkenöivä paljettibleiseri olisi aika kiva. Alle voisi laittaa minkä tahansa tavan pikkumustan ja sen kruunaisi paljettisella bolerotyyppisellä bleiserillä.

Tyllihame + bling bling
Olen aikaisemminkin tämän hameen esitellyt, eli pitkä tyllihame. Savunharmaa. Aikanaan tästä kirjoittaessani yllätyin miten monella on tyllihame, ellei useampikin kaapissa. Itselläni tämä ihanuus oli jäänyt jotenkin paitsioon, mutta sanotaan nyt ääneen: tyllihame sopii aikuiselle ja sopii talven juhliin. Lyhyt tai pitkä.

Tyllihameita löytyy hillitymmän oloisia, pitkällä laskeutuvalla kankaalla tai enemmän reuna rikottuna kerroksiin. Jotenkin tylli on parhaimmillaan, kun se näyttää vähän elävältä. Ehkäpä se juhlava, kerroksittainen tyyli tuo tyllin kepeänä kankaana paremmin esiin. Se saa juhlavieraan ainakin näyttämään erityisen hyvältä.

Hameessa on puolensa mekkoon verrattuna. Yläosaa voi vaihdella tilanteen mukaan ja hame saattaa näin ollen päästä useammin käyttöön. Kuvassa minulla on kimalteleva paita ja vähän hopean sävyjä koruissa tuomassa keveyttä asuun.

Tuntuu, että tänä vuonna erilaisia juhlia on järjestetty taas vähän enempi. Jopa niitä työpaikan pikkujouluja pienen tauon jälkeen. Joskus sitten taas juhlat pitää itse järjestää, jos haluaa ystävät koolle. Meillä on ollut tapana pitää joulujuhlat ystäville aaton jälkeen. Saas nähdä miten käy tänä vuonna. Pitäisi alkaa suunnittelemaan! Mukavia loppuvuoden juhlia kaikille, kellä sellaiset on tiedossa! Ja tosiaan itse vain järjestämään, jos sopiva juhlia ei tajuta järkätä.

4 thoughts on “Musta ja kimaltava sopivat loppuvuoden juhliin

  1. Musta on aina hyvä juhlaväri. On se tietty se turvallisin, mutta itsekin olen aika usein mustissa juhlissa. Viime vuosina olen ollut kokeilunhaluisempi. Ostin myös juhlahaalarit, paitsi ne on turkoosinsiniset 😁.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *