Mustaa punaisella

Väri, jota en osaa käyttää vaatteissa on punainen. Kaunis puhdas punainen. Se on vuosien aikana jäänyt pois jostain syystä ja tilalle on tullut vaaleanpunaista, burgundya ja purppuranpunaista. Vaatekaapista ei tällä hetkellä löydy yhtään punaista vaatekappaletta. 

Jokainen tyylillään, eikös niin. Pukeudun toisinaan viikon aikana useisiin eri asuihin ja väreihin. Suoranaista lempiväriä pukeutumisessa en osaa sanoa. Ehkäpä harmaa, koska käytän sitä arjessa ja kotona eniten. Viimeisten vuosien aikana väripaletista on vähentynyt aika lailla myös musta. Täysin mustaan pukeutuminen on harvinaista herkkua. En tälläkään kertaa pystynyt, mutta läheltä liippasi. Olikin oikein raikasta laittaa mustaa enemmän päälle. 

En varmaan ole ainoa, joka karttaa tiettyjä värejä. Joko tottumuksesta tai muista syistä. Itselleni kyllä esimerkiksi punaisen takin päälle laittaminen on tekemätön paikka. Hyvää väriä on silti turha hylätä. Kaunis punainen on hieno tehosteväri. Kellä se on huulipunassa, hiuksissa tai asusteissa. Itse osaan näistä valita ainoastaan asusteet.

Joitain vuosia sitten Muotikuusta löysin tuon merkittömän, muistaakseni jostain ranskalaisputiikista kauppaan haetun laukun. Kaunista, kestävää nahkaa. Olisin halunnut sen sinisenä, sellainen oli näyteikkunassa käynyt silmään pari viikkoa ennen käyntiäni siellä. Kun viimein kerkisin liikkeeseen, se sininen oli jo myyty. Kuulemma pari kappaletta per väri oli tullut. Nokkela myyjä sai minut puhuttua ostamaan tämän viimeisen punaisen. Enpä ollut ajatellut punaista ostaa! Se on jotenkin niin huomiota herättävä väri. Pian totesin punaisen laukun sopivan hyvin useammankin asun kanssa ja tykästyin siihen kovasti. Sinisen kaipuut jäivät nopeasti.

Tähän asuuni olisivat nilkkuritkin sopineet, mutta aina ei jaksa niissä kulkea. Tennarit ja lenkkarit tulevat helposti valittua silloin jalkaan. Tiedän, että valkoistakin valkoisemmat lenkkarit olisivat nyt trendien mukaan oltava jalassa, mutta tänään onkin mustaa. Kivaa näissä mustissa second hand -kengissä ovat nuo pienet väripilkut, erityisesti tietenkin tuo punainen. Yllättäen punaisen laukun kanssa sopivat hyvin yhteen.

Uutta kokeilemaan

Olisikohan lähempänä joulua helpompi kokeilla punaista paitaa? On minulla nuoruudessani ollut punaista päällä enemmänkin, todistusaineistoakin asiasta löytyy. Sekä punainen tukka. Mutta nykyään se punainen jää niin helposti ostamatta. Viihdyn ilmeisesti liian hyvin harmaahiirulaisena.

Vaatekaupoilla haluan joskus vain käyskennellä ja katsella löytyisikö mitään. Silloin hymyilen myyjille ja sanon sen varmaan ärsyttävimmän heidän mielestään, ”katselen vain”. Mutta ostohousut jalassa ja tietyn vaatteen tarpeessa ammattitaitoinen myyjä on kultaakin kalliimpi. Silloin löytää sellaista mitä oma silmä ei huomaa ja saa apua eri kokojen ja värien kanssa. 

Takki Peppercorn, second hand paita Lindex, second hand housut Hunkydory, second hand kengät Gucci, käsilaukku – merkki ?, aurinkolasit Ray Ban

Olen huono leikkimään printeillä, nämä selkeät värit tuntuvat helpommalta pukea päälleen. On minulla toki joitain mekkoja, joissa on printtikuviota. Perinteistä kukkamekkoa en osaa käyttää, vaikka viimeiset pari vuotta niistä on ollut oikein runsaudenpulaa kaikissa kaupoissa.

Juuri luin blogit.fi sivustolla julkaisun stailauksesta, jonka bloggaaja oli saanut. Uudenlaisia vaatteita ja värejä tulisi varmasti helpommin kokeiltua ammattilaisen avustuksella. Mahtaisi olla mukavaa! Toisaalta miten outoa, että joku toinen valitsisi itselle vaatteita. Tarkoitan vain, että aina ne on itse valinnut oman makumieltymyksen mukaan. Mikähän olisi ensireaktioni, kun pukukoppiin alkaisi tulla printtikukkamekkoja ja vihreitä buutseja? Varmaan tyrmistys, mutta nyt kun pyörittelen asiaa mielessäni, niin ne varmaan sopisivat ihan hyvin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *