Nuhjuisen kaksion ehostus 1/2

Oman kodin lisäksi olen sisustanut myös kaupunkikaksiotamme. Tämä 51m2 kaksio on ostettu lyhytaikaisia vuokralaisia varten, joten tarkoituksena oli tehdä siitä moderni ja houkutteleva asumus. Nyt kaivelin muutamia lähtötilanteen valokuvia ennen ehostusta ja pintaremonttia viime keväältä. Valitettavasti niitä löytyi aika vähän. Silloin rempan aikaan tämä blogi ei ollut vielä mielen perukoillakaan.

Ennen pintaremonttia
Lattiaan valittiin vaalean harmaa laminaatti

Alkutilanne kaksion kanssa oli, että se oli aika tunkkaisen oloinen. Keltaiset lattiat ja reikäiset seinät isoimpia silmään käyneitä kohtia mainitakseni. Toki juuri kun on ostanut asunnon, tulee loput pennoset laskettua aika tarkkaan. Toisin sanoen välttämättömimmät asiat remontoitiin ja laitettiin kuntoon, mutta mihinkään isoon kuten keittiöremonttiin ei lähdetty. 

Seiniin valittiin maalarin valkoinen ja asunto muuttui hetkessä raikkaan näköiseksi, kun sai uuden maalipinnan. Ennen tätä asunnossa oli käytetty mielenkiintoisempia värejä. Maalauksen ja vanhojen tapettien poiston yhteydessä näkyi eteisen olleen joskus kokonaan tummanvihreä ja makuuhuoneessa olivat vuorotelleet kunnon keltainen ja sininen seinien väreinä. Itse olen oikein tyytyväinen valkoiseen väriin. 

Tämäkin eteisen nurkkaus oli joskus tummanvihreä.
Tässä vielä maalaamaton, reikäinen vaalea.
Uusi vaalea lattia koko asunnossa.

Asunnon kellertävät lattiat vaihdettiin siistiin vaalean harmaaseen laminaattiin. Asunnon yleisilmeen halusin tarkoituksella rauhalliseksi. Mitään kikkoja ei nyt tehty, kuten jännittäviä tapettiseiniä. Näin asunto sopisi todennäköisesti suurimmalle osalle vuokralaisista. 

Keittiö

Keittiöön johtavalta ovelta poistettiin turhat oven karmit, ovea ei siis ollut. Oviaukkoon tuli leveyttä viitisen senttiä lisää. Keittiössä oli onneksi valkoiset kaapin ovet, joita ei tarvinnut vaihtaa. Keittiön välitilan punaiset laatat halusin piiloon, joten koko laattaosuus maalattiin valkoiseksi. Keltaruskeat saumat jäivät kätevästi saman maalin alle.  

Vanha tyyli
Välitila maalattiin valkoiseksi

Keittiöön oli aikanaan ollut toinenkin ovi, joka oli tuolla kelloseinällä. Jossain vaiheessa se on suljettu ja keittiön puoleiselle seinälle laitettu jonkinlainen levyseinä. Se vain maalattiin, kun ei pahemman näköinen ollut. Toinen puoli eli makuuhuoneen seinä olikin sitten eri näköinen. Siihen piti vähän muuta keksiä.

Keittiöön ostettiin astianpesukone sekä uusi pöytäryhmä. Vaikka pöydänjaloissa on hieman retromeininkiä havaittavissa, niin kiva puunnäköinen pinta houkutteli pöydän hankintaan. Pöydän ympärille valittiin mustat tuolit ja kokonaisuutena pöytäryhmä on oikein passeli tähän keittiöön. Mattoja ei valitettavasti pöydän alle tai muutoinkaan keittiöön valittu siivouksen helpottamiseksi.

Tarkka budjetti ja tiukka aikataulu toivat omat haasteensa asunnon laittoon. En ollut ennen kiireessä suunnitellut tai kalustanut mitään, aikamoinen homma pakko myöntää. Onneksi kohtuuhintaisia kalusteita löytyi juuri tämän asunnon tarpeisiin. Pienemmät asiat kuten keittiöpyyhkeet, patakintaat, koristetyynyt etsin mm. Marimekolta ja Pentikistä. Astiasto on suurimmaksi osaksi Iittalan Teemaa.

Asunnossa on muutamia käytettyjä tavaroita. Omista kätköistäni löytyi keittiön ja olohuoneen Marimekko -verhot. Meille ne ovat tällä hetkellä tarpeettomat. Myös yöpöydät ovat vähän käytettyä Ikean Malm-sarjaa. Suosin monissa asioissa käytettyä, mutta tähän hätään ja aikatauluun en löytänyt esimerkiksi tarpeeksi yhteen sopivia kalusteita. Suurin osa on siis uusia suoraan kaupasta. Aikaa tuunauksille tai maalauksille ei valitettavasti ollut. 

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa oli kohtuutuore remontti takana. Omaan silmään pistää aika lailla se, että lattiassa on tumman sininen laatta ja seinissä kahta muuta laattaa: vaalean sinistä ja valkoista. Levoton pieni kylpyhuone siis. Tähän tilaan ei silti suurempaa tehty.

Kolmen laatan kylpyhuone

Päätin tuoda yhtä ja samaa väriä kylpyhuonetuotteisiin, vaikka eihän se tätä sinisyyttä poista. Kylpyhuoneen valo vaihdettiin hyvännäköiseen tasaiseen peiliin, jossa on led-valot sivuilla. Vanhaa valoa ei voinut jättää. Se oli kellertävä, iloisesti vinossa ja sen alla oli pieni, pyöreä peili hassussa kohdassa. 

Kylpyhuoneen sisustus on tummaa

Suihkukaappia ei valitettavasti ollut eikä tullut. Suihkuverholla siis mennään ja valitsemaani värimaailmaan sopiva, kuviollinen verho tuli valituksi. En ole suihkuverhofani lainkaan, mutta kyllähän niiden kanssa elää, kun pesee ja vaihtaa tarpeeksi usein. 

Tällainen lyhyt katsaus kaupunkikaksiomme ehostukseen keittiön ja kylpyhuoneen osalta. Seuraava postaus jatkaa tästä mihin nyt jäädään eli kurkataan 2/2 osiossa tämän asunnon olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *