Nuhjuisen kaksion ehostus 2/2

Edellisessä postauksessani kävin jo vähän läpi keväällä ostetun kaksion pintaremonttia ja sisustamista. Lyhytaikaiseen vuokraukseen päätynyt kaksio tarvitsi modernimpaa ilmettä ja uusia pintoja. Keltaiset lattiat vaihdettiin vaalean harmaaseen laminaattiin ja reikäiset seinät maalattiin valkoisella. Isoja remontteja ei tarvittu. Keittiö oli tarpeeksi hyvässä kunnossa, mitä nyt välitila maalattiin valkoisella. Kylpyhuoneessa oli kohtuutuore remontti takana, vaikkakaan laattavalinnoista en ole enkä tule olemaan innoissani. Tässä aiempi postaus aiheesta: Nuhjuisen kaksion ehostus 1/2 

Makuuhuone

Tämän 51-neliöisen kaksion makuuhuone on kooltaan yllättävän nafti. Alun perin siellä oli yhden seinän peittävä kaapistoryhmä, joka purettiin remontin aikaan pois (kuva alempana). Makuuhuoneesta oli jostain syystä johtanut ovi keittiöön ja oviaukon sulkemisen jälkeen makuuhuoneen puoleinen seinä oli jätetty kamalan näköiseksi. Valitettavasti kuvaa tästä ei ole, mutta ei siitä silmäniloa olisi ollut kenellekään. Puoliksi siniseksi maalattu seinä, ovi vielä paikoillaan… Tämä seinä tuotti hetken pohdintaa kuinka sen saisi siistin näköiseksi mahdollisimman helposti. Gyproc oli vaihtoehto hetken aikaa, mutta lopulta seinään laitettiin Halltex-levyä. Niitä kun on valmiina eri värisiä. Makuuhuoneen seinään tuli valittua tummempi kuosi nimeltä Tuohi 02. Seinästä tuli asunnon ainut tummempi seinä, mutta sopi sattumoisin huoneen sisustukseen oikein hyvin.

Ehostuksen jälkeen
Lähtötilanne ennen pintaremonttia

Asunnon laitossa oli aikataulu ja budjetti, joten onneksi jotain sopivaa käytettyäkin löysin. Yöpöydät ovat käytettynä ostetut, muut kalusteet uusia. Lyhyellä aikataululla on vähän vaikea löytää toisiinsa sopivia kalusteita, kun metsästää käytettyjä. Yleisilmeestä halusin harmonisen ja rauhallisen eikä auttanut muu kuin kävellä kauppoihin tarjouksia pyytämään.

Sänky on tärkeistä tärkein ja sen mielellään uutena hommaakin. Petivaatteet ovat miellyttävää puuvillasatiinia ja sängyn vieressä olevat pelkistetyt yölamput olivat minusta hyvä löytö. Jalka on painavaa läpinäkyvää lasia, eli eivät keikahtele helposti nurin. 

Olohuone

Olohuone on tilava ja eikä sitä ole kalusteilla täyteen ahdettu. Majoittujien määrän maksimoimiseksi oli ostettava sohvasänky. Ja senhän tietää, sohvasänky on aina kompromissi sohvasta sekä sängystä. Katselin modernimman näköisiä, mutta hintahan sen lopulta saneli mikä lähti kaupasta matkaan. Sohva on miellyttävän tuntuinen onneksi ja siitä levittyy hyvänkokoinen 140cm leveä peti. Suurin osa keskihintaisista sohvista levittyi kapeammaksi. 

Sohvan kaveriksi ostimme nojatuolin ja rahin. Mieluinen sohvapöytä hyvällä hinta-laatusuhteella tuntui olevan mahdoton yhtälö, kunnes löysin tuon ihanan ja edullisen setin valkoisia sohvapöytiä Jyskistä. Koska olohuoneen muu pienkalustus on valkoista, niin sohvapöydät sopivat olla saman värisiä. Marimekon Juhlaraita -verhot löytyivät omista kätköistä. Niiden taakse on piilotettu pimennysverhot. 

Päänvaivaa sisustuksessa tuottivat seinät. Olisin halunnut maalauksia tai sisustustauluja niille. Budjetti olisi mukavasti paukkunut tauluja ostellessa, joten ensimmäistä kertaa ikinä päädyin tilaamaan julisteita. En edes tiedä mistä se tuli mieleen, mutta tässä vaiheessa en muuta keksinyt. Oikeastaan julistemaailma olikin mielenkiintoinen ja sieltä olisi löytänyt vaikka ja mitä. Tilasin kolme julistetta olohuoneeseen ja yhden eteiseen. Luonto tuli valituksi julisteiden aiheeksi, koska mikäpä sen rauhoittavampaa on. Kehykset ostin edullisemmin kaupasta. 

Olohuoneen fiilis on mukavan kodikas, vaikka liialla tavaralla tilaa ei ole täytetty. Nojatuolin viereisellä seinällä oleva hylly lisättiin hieman myöhemmin kesällä. Siinä on nyt viherkasvi kasvamassa sekä kehyksiä, joihin vaihtelen kuvia. 

Palautetta olen jo saanut asunnosta ja ilokseni vuokralaiset ovat olleet oikein tyytyväisiä vierailuunsa. Yleisilme ja rauhalliset valinnat sisustuksessa ovat olleet mieluisia. Olohuoneen pimennysverhot lisättiin toiveesta.

Muutoin aikaa ja vaivaahan tämä vaati. Positiivinen olo jäi kuitenkin asunnon laitosta. Suuria yllätyksiä asunnosta ei ole löytynyt ja pintaremontti sujui hyvin. Yllätyin miten mukavannäköinen asunto laiton jälkeen oli. En siis tehnyt kovin kummoista sisustussuunnitelmaa. Kauppoihin päästessä haluamaani ei usein löytynytkään ja piti lennossa keksiä uusi suunnitelma. Ei tätä ihan joka kuukausi jaksaisi, mutta ehkäpä vielä jokusen kerran. Katsotaan mitä keksitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *