Pientä piristystä ja päivitystä kotiin piensisustuksella

”Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Hih, piensisustus kuulostaa vähän nukkekodin sisustamissuunnitelmilta, mutta tietenkin tarkoitan kodin tyylin viimeisteleviä pieniä sisustusesineitä. Aika ajoin herään siihen, että jotain uutta kaunista kaipaa omaan kotiin. Meillä isot kalusteet eivät vaihdu millään, joten on helpompi leikkiä koriste-esineillä, maljakoilla, kynttilänjaloilla ja tauluilla. Skandinaavinen, virtaviivainen ja silmiä hivelevän kaunis on vaatimattomasti kriteerini uusille esineille.

Kesä on tässä sujahtanut sujuvasti töissä ja siksi aika vähän on tullut kaupoissa ja kirpputoreilla kierrettyä. Nyt tietenkin olisi löytöjen aika alennusmyynneissä sekä kirpputoreilla. Vähän lorvikatarri on vaivannut, joten lähinnä nettikauppojen valikoimaa olen sillä silmällä katsellut viime aikoina. Alennusmyynnit houkuttelevat kieltämättä. Jos jotain tarvitsee nyt on aika se hommata.

Keräsin tämän hetken kauneimmat piensisustusesineet *MadeinFinlandshop.fi sekä *Nordicnest.fi -sivustoilta. Jos et ole vielä tutustunut näihin kauppoihin, niin lämmin suositus. Made in Finland Shop myy nimensä mukaisesti vain laadukkaita Suomessa valmistettuja tuotteita. Nordic Nestiltä löytyy kattavasti skandinaavisen sisustamisen ja designin helmet.

Puuta

Puusta valmistettuja sisustusesineitä ei voi olla liikaa. Pehmeyttä ja luonnonmukaisuutta tuovat eri puulajeista valmistetut esineet ja erityisen hyvin ne sopivat muun muassa modernin kodin sisustukseen. Puu sisustuksessa on enemmän in kuin pitkään aikaan. Kovat kivitasot, metalli- ja lasipinnat kaipaavat rinnalleen vähän pehmeyttä, kuten puuta. Yksinkertaiseen String-hyllyyn saa esiin vaikkapa kaikki värikkäät Marimekon mukit ja ihana tarjoiluastia tyhjänä menee koristeesta keittiössä.

*1 Tarjoiluun ja koristukseksi *2 Puinen taulu tuo fiilistä *3 Tammipuinen jämäkkä lintu *4 Aina hymyilyttää, kun tätä kelloa katsoo *5 Tarjotin viimeisen päälle *6 String-hylly *7 Ihana auto-valaisin

Mustaa vai valkoista

Sisustaa voi myös vähin värein. Lopputulos on siisti, tyylikäs ja saattaa herättää huokailuja. Musta ja valkoinen sopivat yhteen. Sopivat ne muuten värienkin kanssa. Kovin montaa väriä ei taida löytyä, jotka näitä hyljeksivät.

Rakastan erimuotoisia maljakoita ja niitä onkin kertynyt. Valkoinen maljakko tulee usein valittua. Siinä valkoiset kukat näyttävät entistä valkoisemmilta ja toisaalta värikäs kimppu hohtaa valkoisen vaasin avulla. Takuuvarmasti tulee onnistuneet instakuvat. 😉

*1 Pallomaljakko – näitä monta ja eri koossa, kiitos *2 Aarikan Keisarinna – nimensä veroinen *3 Veikeä maljakko *4 Aina ei pyörää tarvitse keksiä uudelleen – Marimekko ei petä koskaan *5 Hänelle, jolla on jo kaikkea. Karahvi. *6 Nämä viilupuiset säilytyslaatikot ovat olleet omalla ostoslistalla jo kauan *7 Mitähän tässä korissa säilyttäisi?

Tutut ja hyväksi havaitut

Enpä seuraavan kuvakollaasin tuotteista voi paljon muuta sanoa. Vuodesta toiseen suosittu tuote on sitä syystä. Klassikkotuotteella on historiaa, ulkonäköä ja kestävyyttä. Käytössä ja katsojan silmissä. Joskus uusi tuote on suorastaan klassikko syntyessään. Löytyykö näitä merkkejä jo kotoa? Vai kenties haaveilulistalta? Alennusmyynneissä kannattaa olla tarkkana – nyt monet ovat hyvässä alessa.

*1 Alessi sitruspuristin *2 Marimekko Unikkokuosi *3 Iittala Nappula kynttilänjalka *4 Iittala Nappula ruukku *5 Miiko Design leikkuulauta *6 Festivo kynttilänjalka *7 Alvar Aalto maljakko

6 thoughts on “Pientä piristystä ja päivitystä kotiin piensisustuksella

  1. Kiva postaus – taas! Rakastan mustavalkoisuutta, rakastan myös puunsävyjä (ja nyt, kun asuntomessujen katalogeja olen selaillut, mitä ilmeisemmin puu trendaa monella tavalla) ja noita “perinneherkkuja”. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän unelmoin väripilkuista, puuterimaisuudesta ja siitä, että kotiin tulee eri sävyjä. Hassua.

    1. Kyllä sun unelmat kuulostavat ihanilta. Väripilkku siellä täällä tekee hyvää muuten seesteisessä sisustuksessa. Olispa muuten ollut kiva ehtiä asuntomessuille, nyt vaan saa ihailla muiden kuvia sieltä ☺️

  2. Kauan sitten saimme ex-miehen kanssa häälahjaksi Festivo-kynttiläjalkoja. Itse en koskaan oikein tykännyt niistä ja jossain vaiheessa myin ne kirpparilla. Ei olisi kannattanut, nyt Festivot ovat arvossaan ja haluttuja sisustusesineitä.

    1. Aa, voi että, sellaista se joskus on. Eihän sitä voi kaikesta tykätä.. ja joskus taas oppii ajan kanssa tykkäämään mitä ihmeellisimmistä tavaroista. Mutta kerrankos sitä yhdet sisustusaarteet on (vahingossa) myynyt 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *