Sisustuksen yksityiskohtia meillä kotona

Sisustaminen meillä taitaa olla aika samanlaista kuin suurimmassa osassa suomalaisia koteja. On paljon erilaisia kynttilöitä, vaaseja, heiniä ja tuorekukkia. Värimaailma hivenen vaihtelee, mutta vaaleat ja oikein tummat sävyt ovat keskiössä. Kirkkaita värejä harvemmin, ellei kyse ole juhlapyhästä. Niin, pääsiäisenä ja jouluna värejä löytyy meiltäkin.

Olohuoneessamme on jo pidempään vallinnut vaaleiden värien kausi. Kestokalusteena iso valkoinen nahkasohva ja sen vaaleat tyynyt. Vaihdellen hauskat heinät ja sohvapöytäkirjaset tuovat oman lisänsä tähän tilaan. Iso, musta sohvapöytä on ja pysyy, vaikka toisenlaisesta hieman haaveillut. Meillähän siis isot kalusteet eivät tunnu vaihtuvan kulumallakaan, joten piensisustuksen yksityiskohdat vaihtuvat kahta kauheammin.

Koronan jälkeen vierasmäärä meillä on varmaan puolittunut. Tästähän on seurannut, että välillä tasot ja pöydät ovat yhtä lasten lelukasaa täynnä. Yksi tai kaksi lelujen kantokeikkaa ei yleensä riitä. Arkena ei aina jaksa vaan välittää tai kerkiä koko ajan siivota. Vieraissa on se motivoiva puoli, että siivoan yleensä paikat kuntoon. Onhan se mukavampi istua iltaa, kun pöydän toiselta puolelta jopa näkee toisen.

Kasailen sisustusesineistä kaikenlaisia silmäniloja ihan makkarinkin puolelle. Ei niitä siellä vieraat näe, mutta silti on kiva, kun esimerkiksi alempana kuvassa oleva taso on edes jossain käytössä. Ei vain kaikenmaailman romppeiden säilytyslaatikkona. Tämä tumma senkki muutti mukana edellisestä kodistamme, jossa oli silloin enemmänkin tummia kalusteita. Nyt se tuntuu sopivan vain tänne makkarin perukoille.

Olin aika iloinen, kun alennuksesta löysin tuon valkoisen Pentikin maljakon. Pitkänmallinen valkoinen vaasi puuttuikin ja tätä olin kerinnyt aiemminkin katsella sillä silmällä. Nyt haaveilen joistain pienistä patsaista, mutta kovin suurta valikoimaa kaupoissa ei tunnu olevan. En oikein sellaisia ihmisen päitä haluaisi, joita moni sisustustarvikkeita myyvä paikka nyt tarjoaa. Vaan ehkä enempi jotain abstraktimpaa muotokieltä. Netin syövereistä varmaan löytäisi, kun lähtisi oikein penkomaan. Tai gallerioista, jos haluaisi pienen sijoituksen tehdä.

Olen saanut yhteistöiden kautta monenlaisia postereita, joita hyödynnän sisustuksessamme ja sen uusimisessa. Osa on ihan seinilläkin, mutta suurin osa pikkujulisteista on nojailemassa milloin missäkin. Seinään kiinnittämisessä kun on oma “vaaransa”. Sen jälkeen juuri siinä kohdassa haluaa pitää jotain aina roikkumassa. Muuten, ainakin minun mielestä, kauhean ruma koukunjälki näkyy. Kodissamme suurin osa seiniä on kiviseinää ja siihen sitten kiinnitetään harkinnan mukaan.

Nyt syksyn tullen sisustusmaku taas hetkeksi muuttuu. Uusin asetelmani löytyy alla olevasta kuvasta. Suorastaan inspiroiduin, kun tajusin miten hienon mustavalkoisen tason saan meille aikaan. Iso posteri on pötkäytetty kyljelleen ja siitä sitten muutama sisustuksen yksityiskohta kaveriksi.

Nuo pitkät valkoiset kynttilät nappasin vastikään cittarista mukaan, vaikka ihan tavallisia lähdin ostamaan. Viime vuonna joka toinen sisustuspostaus taisi pitää näitä kierrekynttilöitä sisällään. Jopa mietin siellä hyllyjen välissä, että onkohan jo pikkaisen pois muodista. Hah, alkoi vähän naurattaa. Mitä siitä, jos kynttilät muuten miellyttävät. Meillä ei näitä vielä ole näkynyt, mutta hauskannäköiset sanoisin näin käytössä. Oli tämän hetken sisustustrendi tai ei.

Kirjoitin instagramissa kuinka tykkään käyttää mustaa sisustuksessa, erityisesti tehosteena. Ei kaiken siis musta-valkoista tarvitse olla. Joskus mustakehyksinen kuva tai musta kynttilänjalka muuten vaaleassa tilassa näyttää vaan tosi hyvältä. Piste iin päällä. Jos sallinette näin kuluneen fraasin.

Pidän pienistä yksityiskohdista sisustuksessa. Tavaran määrä on ollut lisääntymään päin, myönnetään, mutta pyrin silti pitämään jonkinlaisen tolkun mitä sisustamiseen tulee. Tykkään myös vierailla ihan eri tyyppisissä kodeissa. Jotkut kodit ja niiden tyhjät kiiltävät pinnat tuovat hillityn modernin luksusfiiliksen. Sitten taas kodit, joissa seinät ovat täynnä, päällekkäin ja sivuttain erilaisia tauluja, koriste-esineitä koriste-esineen perään ovat yleensä hyvin asujansa näköisiä: lämpöisiä ja helposti lähestyttäviä.

Toisten kodeista lienee turha sen enempää sanoa. Jokainen tekee itselleen sopivan pesän. Tuskin se toiselle samanlaisena kelpaisi. Kaikilla meillä on omat kotkotuksemme.

Väriä meidän kodissa ympäri vuoden tuovat erilaiset taulut. Ilahduin kovasti, kun ystäväni toi minulle tämän tosi komean kukkakimpun ja jotain samaa näen siinä kuin tuossa meidän grafiikan taulussa. Energiaa tuovaa väriä kotiin.

Leikkokukat ovat mun suosikkeja, vaikka viherkasvejakin toki meiltä löytyy. Jospa vain nuo kukkakimput saisi säilymään vähän pidempään. Ostelen niitä silti, ne jaksaa ilahduttaa syksyn pimeillä. Onko teillä luotto-sisustusjuttuja, jotka usein ellei aina esillä? Vai kenties joku haave, niin kuin minulla tuo oikeanlaisen sisustuspatsaan löytäminen? 🙂

8 thoughts on “Sisustuksen yksityiskohtia meillä kotona

 1. Tietyt sisustusesineet on kyllä vuosia vanhoja. Vaihtavat vaan aina paikkaa, sillä kierrätän esineitä eri huoneissa. Yritän välttää jatkuvaa sisustusesineiden ostamista, mieluummin luo vaihtelua parien eri tyynyliinojen tai koriste-esineiden vaihtamisilla. Haluaisin, että esineillä olisi tarinat ja ostan usein sisustusesineitä esimerkiksi reissun päältä tai muuten ajatuksella.

  1. Parhaita ja rakkaimpia esineitä ovat kyllä juuri ne, joilla tarina. Minäkin kiikuttelen eri huoneisiin meidän koriste-esineitä.. Kaikenlaisia kynttilöitä tosin tulee joskus ostettua liikaa.

 2. Kaunis koti ja kauniita esineitä 🙂
  Vuodenajat näkyvät kyllä omassa kodissanikin. Jotakin pientä menee vaihtoon ja tuo uutta ilmettä muuten varsin tavalliseen kotiin.

  1. Kaunis kiitos!❤️ Vuodenaikojen näkyminen omassa sisustuksessa piristää kummasti, eikä sen mitään suureellista tarvitse ollakaan. Kukin omalla tyylillä ja omilla valinnoilla mennään☺️

 3. Ihailen seesteisyyttä, värimaailmaa ja sitä, miten hyvin sisustus tuntuu sopivan juuri sinuun! 🙂
  Mä olen klassikkoihminen, ja sisustan myös hyvin pelkistetysti ja klassisesti, jos nyt voisi sanoa niin. Pidän pehmeistä vaaleista sävyistä, mutta nykyään tykkään siitäkin, että vaaleiden värien joukossa on “oikeita värejä”. Meillä ei ole paljon sisustustavaraa, sisustan/sisustamme lähinnä huonekaluin, matoin, tauluin…

  Minna

  1. Sinun sisustustyylisi kuulostaa niin hyvältä! Joskus (usein) vähempi on parempi. Ei meilläkään ihan joka taso ole täytetty esineillä, mutta joo, osa kyllä 😁

 4. Kukat (sekä ruukkukasvit että leikkokimput) ovat minunkin suosikkeja piristämään sisustusta. Erityisesti sen takia, että meillä vallitsee useimmiten kolkko harmahtavan sävyinen värimaailma. Kukat saavat olla sitten vaikka mitä räiskyvää väriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *