Tämä vai tuo – joulunajan valinnat

Lueskelin eilen muutamia suosikkiblogejani ja silmiini tarttui Tähän on tultu sekä Tuulannelin tämä vai tuo – joulunajan valintoja blogijulkaisut. Kiitos molemmille hauskoista artikkeleista! Näihin kumman valitset -kysymyksiin vastaaminen osoittaa aina miten erilaisia (tai vähän samanlaisia) me immeiset olemme ja se jos mikä on rikkaus.

Riisipuuro vai joululimppu? 

Leipähiirenä en voi vastata muuta kuin limppu. Pari viikkoa joululimppu on jo ollut pääsääntöinen leipävalintani. Hyvää juustoa päälle ja ai että.

Piparkakku vai joulutorttu?

Piparin hyvä puoli on se, että muutaman viikonkin vanhana se maistuu ihan samalta. Piparkakku on aina hyvää. Joulutorttu puolestaan jo leivontaa seuraavana päivänä on kuivahko kökkö eli ei kiitos. Mutta uunituoreena syön ja mieluiten luumuhillolla.

Kalapöytä vai laatikot?

Kalat ehdottomasti. Jouluun kyllä kuuluu laatikotkin, joten mielellään syön näitä kaikkia aattona. Runsaasti. En välttämättä enää tarvi seuraavina päivinä.

Joulu kotona vai joulu vierailulla?

Nyt joulu kotona. Saa olla rauhassa niin kuin kotona saa olla. Mutta, saa myös tehdä kaiken itse. En poissulje jouluja vieraisilla, koska onhan sitä tekemistä paljon paljon vähemmän kuin vaikkapa kotona kestittäessä.

Hämäränhyssy vai valot päälle?

Jouluna poikkeuksellisesti hämäränhyssy kelpaa, kun on kuusen valot, kynttilöitä ja iso tähti ikkunassa. Muuten pois se minusta. Valot päälle ja kaikkialla. Onpahan ollut tänä talvena opettelu päästä tästä tavasta eroon.

Kardemumma vai kaneli?

Kardemumma vähän puistattaa, joten ihana kaneli. Tuoksu on taivaallinen ja oikein annosteltuna makukin.

Joulusiivous vai joulusiivottomuus? 

Hah, tämän jo paljastanut aiemminkin. Ei, meillä ei ole joulusiivousta. Ajattelin itse asiassa puolet talosta kieltää jouluvierailtamme. Ikävää, jos vieraat pökrää.

Joulu vai juhannus?

Kesän lapsi mä oon. Mutta siitä huolimatta juhannus ei herätä tunteita. Joulu herättää. Valitsen joulun.

Katsoisitko mieluummin Holidayn vai Rakkautta vain joka sunnuntai jouluun asti?

Brittisarjojen ja -elokuvien ystävänä jaksan hämmästyä miten en vain pidä Rakkautta vain elokuvasta. Liikaa porukkaa, liikaa eri juonia. The Holiday on joululeffa parhaimmillaan -pientä hömppää, hauska ja viihdyttävä. Sitä katsoisin mielellään.

Paketoisitko mieluummin 100 lahjapakettia tonttujen kanssa vai lastaisit 100 pakettia joulupukin rekeen yksin?

Olisin kova tyttö lastaamaan. Paketointitaitoni surkastuvat vuosi vuodelta ja ajattelen joka kerta lopputulosta katsellessani, että eikös ne lahjapaperit aina revitä kappaleiksi hetkessä. Että saa luvan kelvata. 100 lahjaa – saattaisi jäädä paketoimatta.

Menisitkö mieluummin pulkkamäkeen vai luistelemaan?

Juuri nyt luistelemaan. Sopivat luistimetkin löytyvät. Nuorempana tykkäsin luistelusta kovasti ja pidin itseäni ihan hyvänä luistelijana. Vaikka enempihän minä nykyään lasten kanssa pulkkamäessä käyn.

Söisitkö mieluummin porkkanaraastetta vai rasian lanttulaatikkoa?

Kyllä jouluna lanttulaatikko uppoaa. Pidän siitä. Muina ajankohtina sitten porkkanaraasteen voimin.

Joisitko mieluummin glögiä vai kuumaa joulusiideriä?

Anteeksi maalaisuuteni, mutta joulusiideri on kohtalaisen tuntematon käsite itselle. Juon niin paljon glögiä näihin aikoihin, että sille vetää vertoja ehkä vain kahvi.

Jättäisitkö mieluummin puolisosi ilman lahjoja vai olisitko itse ilman lahjoja?

Olisin tietenkin ilman lahjoja. Se ei hetkauttaisi minua. Mutta lahjoja annan, välillä enemmänkin kuin sovittu.

Hyvää omannäköistä ja -makuista joulunaikaa kaikille! 🎄

2 thoughts on “Tämä vai tuo – joulunajan valinnat

  1. Kiva, kun sinäkin tartuit tähän. Jotenkin minusta tuntuu, että haasteiden ja koontijuttujen kautta tutustuu vielä paremmin bloggaajaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *