Tikkitakissa

Olen antanut itseni ymmärtää, että tänä syksynä voi ja pitää kulkea tikkitakissa. Mieluiten siinä pitkässä versiossa. Itseäni se pitkä ei niinkään puhuttele, hyvältä kyllä näyttää muiden päällä. Käytän mielelläni tätä second hand ostona hommattua sinistä tikkitakkiani. Se päällä tulee ryhdikäs olo. Vähän alkoi naurattaa itseänikin, kai te muutkin saatte erilaisia tuntemuksia vaatteista?? Että jokin tuo itsevarmuutta, ja toinen tuo skarpin fiiliksen ja sellaista. 

Tikkitakissa miellyttää takissa näkyvä kuvio ja yleisesti ottaen tikkitakit ovat kepeitä päällä, miellyttäviä pitää. Toki pieniä yksityiskohtia saa olla, ainakin omassani. Tässä takissani on vaalean ruskeaa vähän tehostevärinä tumman sinisen kaverina. Ihan samanväriset ruskeat kengät kun jostain löytäisi, niin kulkisin kokonaan sinisissä sekä niillä ruskeilla kengillä. Ja jos haaveilla aletaan, niin tikkitakki muutamassa eri värissä ei olisi lainkaan huono juttu.

Valitsen vaatteiden värit päivän fiiliksen mukaan. Siksi on niin vaikeata edellisenä päivänä päättää seuraavan päivän vaatteet. Saattaisihan se helpottaa elämää, jos ne olisi valmiiksi silitettyinä odottamassa. Aamutoimet kun sujuvat harvemmin sillä lailla sujuvasti.

Vahvat värit

Vaikka vaaleiden ja murrettujen sävyjen ystävä olenkin, niin aina välillä tekee mieli pukea muutakin ylle. Syksykin tuo oman osansa tähän. Burgundi ja tumman sininen ovat molemmat vahvoja värejä. Pidän niistä molemmista, mutta tässä yhdistäessäni ne pohdin samalla ollaanko siinä rajalla onko tämä tarpeeksi hyvännäköinen yhdistelmä. Tämä väriyhtälö ei ihan jokaiselle taitaisi kelvata. Miesten vaatteissa näkee useammin burgundya, tumman sinistä ja ruskeaa yhdistettynä kuin naisten asuissa. En nyt koe kovin miehinen olevani tässä asussa väreistä huolimatta. 

Vahvat värit tuovat mukanaan kuitenkin sellaisen vahvan ja jollain lailla rohkean olon. Toisinaan on päiviä, kun tarvitsee tsemppiä päivän haasteisiin. Miksi ei silloin pukeutuisi hieman reippaammalla otteella. Se mitä peilistä näkyy takaisin voipi hyvin vaikuttaa omaan mielialaan ja vireystasoon.

Suurimmaksi osaksi tulee suosittua varmoja väriyhdistelmiä. Sellaisia, jotka ovat selkeästi toistensa vastavärejä tai kuuluvat samaan sarjaan. Joskus olen tosiaan sininen päästä varpaisiin, paria eri sinistä käyttäen. Tätä asua testaillessani olen tullut siihen lopputulemaan, että hyväksyn omaan asukokoelmaan jatkossakin. On mainio arkiasu. Ei jää tapettiin eikä ole liian erikoinen. Nämä burgundit farkut ovat jo muutaman vuoden vanhat ja aiemmin olen pukenut ne vähän tylsästi vain mustan pariksi. Tikkitakkini on tuoreempi hankinta ja mielelläni tulen nämä jatkossakin yhdistämään. 

Second hand takki Vila, housut Gant, kengät Emma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *