Ihastuttava tyllihame

Piti se tämäkin päivä nähdä. Hurahdin tyllihameeseen. Onhan niitä ohimennen tullut katsottua useammassakin kaupassa, mutta sinne ne ovat aina jääneet. Tuttavani puotiin tuli eri värisiä ja pituisia tyllihameita. Hänen kehotuksestaan otin muutaman kokeiluun ja taltioin pari kamerallekin. Mustan lyhyemmän ja savunharmaan pidemmän tyllihameen.

Vanhempi lapseni näkiessään minut tyllihameessa yritti jotain vihjailla, että lapset yleensä käyttävät tyllimekkoja ja hih hih. Tällä kertaa sivuutin moiset kommentit olankohautuksella. Eihän tyllihameet nyt pelkästään lapsosten päälle ole todellakaan. Olo on kaikkea muuta kuin pikkutytöllä. Tyllihame on minusta tyylikkään näköinen ja mitä enempi sellainen päällä pyörähtelin, niin mielipide hameen mahdollisuuksista vahvistui. 

Kerkesin mallata hametta nahkatakin ja glitteripaidan kanssa sekä ulkona hopeanhohtoisen paidan kanssa. Tällä hetkellä jonkinlainen hienompi tilaisuus mielessä, johon hameen voisi pukea päällensä. Varmasti ihan ulos syömäänkin olisi kelpo päällä. En ole vielä kerinnyt missään tällä tyllihameella käydä. Kaupungille illalla ehdottomasti, jos ei taksijonossa tarvitse kauaa se päällä seisoa. Talvella siis.

Kohtahan on jouluaatto ja sehän on monelle hetki, kun tulee pukeuduttua tavanomaista paremmin. Näkisin tyllihameen oikein hyvin joulun vietossa päällä. Hyvä vaihtoehto mekoille tai housuille. Kevyt puuhailla aaton juttuja ja availla lahjoja. Aattona saattaa ruokailukin venyä ja olla raskaamman puoleinen. Housut eivät kuulosta mukavalta enää lainkaan. 

Monipuolinen tyllihame

Toisaalta totesin tuossa tyllihametta pyöritellessäni kädessä, että sehän saattaisi olla vielä parempi kesällä. Ohkaista kangasta ja kevyt. Kesään joku vähän lyhyempi versio ja vaikka vaaleammassa värissä. Kiva t-paita (valkoinen) ja tyllihame, miksei. Näen jo itseni maistelemassa kuplivaa maisemaristeilyllä laivan kannella tai kivalla terassilla. Kesäaikaan tulee käytettyä hameita paljon enempi, joten tällainen monipuolinen hame on ihan hyvä lisä vaatekaappiin.

Jos joku nyt pohtii miten tässä kesää keskellä talvea mietitään, niin aika usein päädyn esimerkiksi alennusmyynneistä ostamaan talvella kesäisiä vaatteita ja kesällä puolestaan olen löytänyt oikein hyviä talvitakkeja. Edellisen kauden malllistoa, mutta harvemmin tuo on haitannut. Olen jotenkin tottunut siihen, että sen kerran kun lähden kaupoille tai nettikirpparille sopivaa vaatetta etsimään, niin juuri sitä etsimääni en todellakaan sillä kertaa löydä.

Hameet ja paidat Peura, takki Peppercorn, kengät Tommy Hilfiger

Tällä kertaa päädyin siis ostamaan tyllihameen kaappiini. Valitsin pidemmän harmaan hameen. Tämän pituisia hameita ei itseltä oikein löydy, joten nyt se toivottavasti tuo jotain lisää asuvalikoimaani. Tänä vuonna kovin moni juhlallisempi tilaisuus peruuntui. Ensi vuodelle jää vähän hampaankoloon. Saas nähdä mihin tämä yleinen maailman tilanne kääntyy. Saadaanko ihana kesä festareineen, vai jotain ihan muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *