Värianalyysi stylistin tekemänä – silmiä avaava kokemus

*kaupallinen yhteistyö Stylisti Annika Löfbergin kanssa

Stylisti Annika Löfberg laati minulle yhteistyömme puitteissa värianalyysin sekä omalle värityypilleni sopivan meikki- ja kuosioppaan. En ole aiemmin käynyt missään näistä analyyseistä, vaikka mielessä on käynyt. Koen toisinaan olevani aika varma omasta tyylistä, ja sitten tulee hetkiä kun epäröin minkä värisen paidan ostaisin tarjolla olevista vaihtoehdoista. Vielä vaikeampi pala itselle on löytää sopiva huulipunan väri. Olen paristi kaupan tai kauneussalongin edustajalta kysynyt, mutta mielestäni ihan nappiin nekään eivät osuneet. Onneksi nämä päivät ovat nyt ohi, kiitos siitä stylisti Annikalle!

Olen ehkä alitajuntaisesti vältellyt värianalyysia, koska kuten Annikallekin sanoin, pelkään vaatekaappini koostuvankin ihan vääristä väreistä. Mutta ei muuta kuin härkää sarvista ja epäröinnit pois. Lähetin meikittömän kuvan kasvoistani Annikalle sekä vastasin kyselyyn aina verisuonten väristä lähtien. Värianalyysini tehtiin etänä, joka on kätevä ratkaisu. 

Kattavasti perusteltuna ja esimerkkikuvin sekä -värein sain oman värianalyysini sähköpostiin. Analyysi kartoittaa onko kevät-, kesä-, talvi- vai syksy-ihminen ihon ja silmien värin perusteella. Lisäksi opastusta omiin väreihin tulee oman henkilökohtaisen värikartan mukana. Minun tarkka värityyppini on pehmeä kesä.

Annikan lähettämässä kartassa on suositukset kasvojen lähelle tulevista väreistä sekä parhaat alaosien värit. Oman värityypin kartoittamisen tarkoitus on löytää itselle parhaat värit, jotka saavat ihon hehkumaan ja tuovat silmien värin kauniisti esiin. Siksi paitojen ja huivien väreillä on väliä. Alaosan värit tukevat kokonaisuutta.

Tämähän ei tarkoita, etteikö muita värejä voi käyttää. Jokaisella on omat turvavärit ja mielivärit. Värianalyysi kertoo sinulle parhaat värit ja niitä värejä voi sitten halutessaan suosia vaateostoksilla. Itse tulostin värikartat ja kyllä ne mukaan pääsevät, kun vaatteita seuraavan kerran on tarve shoppailla. 

Stylisti Annika Löfbergillä on kattavat stailauspalvelut Salossa, Turussa ja netissä

Jos pelkää värianalyysin karsivan värejä, niin turhaan. Sopivia värejä on paljon ja monipuolisesti. Omaa värikarttaa on mielenkiintoista tutkia. Itse löydän siltä monia jo suosimiani värejä sekä ihan uusia. Sain suositukset kesä-värityypille sopivista väreistä sekä tarkemmat pehmeä kesä -värit. Ilokseni murrettuja sävyjä, vaaleaa sinistä ja viininpunaista löytyy kartoiltani. Ja jes, suosimani hopeiset korut sopivat minulle kultaisia paremmin.

Omasta kaapista löytyikin kiitettävästi oman värityypin värejä

Olen aina ollut huono käyttämään vihreän sävyjä, mutta nyt kun tiedän näiden tiettyjen sävyjen sopivan itselleni, niin aikomus on ottaa nekin kattavammain käyttöön jossain vaiheessa. Kartassani on aika paljon myös punertavia sävyjä, joita löytyy tällä hetkellä omasta kaapista vain vähän.

Sain myös listan vältettävistä väreistä, johon mm. hyvin kirkas keltainen kuuluu. Väärät värit korostavat huonommassa tapauksessa tummia silmänalusia ja ryppyjä. Vähän tähän liittyen pakko kertoa, kun vuosia sitten olin ostamassa juhlamekkoa pienessä putiikissa ja kirkkaan keltaista mekkoa ihailin niin kauan, että myyjätär ilmoitti ettei kannata kokeilla eikä hän sitä minulle myisikään. Väri ei kuulemma sopinut lainkaan. Suorapuheisuudessa ei mitään vikaa, jos siinä kuulee totuuden. En sitä mekkoa sitten kokeillut, mutta ostin omiin väreihini sopivan vaaleamman keltaisen juhlamekon.

Meikkien värianalyysi ja parhaat kuosit

Värianalyysin lisäksi stylisti Annika lähetti minun värityypilleni sopivat meikkivärit. Tämä tuli tarpeeseen, koska meikkaanhan minä. Aina samoilla väreillä ja epäröiden mitä värejä käyttää. Haluaisin käyttää enemmän huulipunia, mutta meikkipussissa olevat eivät tunnu omilta. Tuntuu, että aina valitsen väärän huulipunasävyn ja siksi kai ne jää käyttämättä. Poiskaan ei ole raaskinut heittää. Pehmeän kesän värisävyihin sopivia luomivärejä ja huulipunia katsellessa huokaisen, että luomivärit ovat aika lähelle osuneet. Mutta huulipunat aika kauas, joten tämän oppaan kanssa taidan viimein löytää punia, joita haluaakin käyttää. 

Ekstrapisteitä annan kuosioppaasta, koska printtien ja kuvioiden käyttäminen on jotenkin haastavaa. Vaatteissani ei pahemmin kuvioita tai printtejä nähdä, koska niiden valitseminen on vaikeaa. Käytännöllinen kuosiopas auttaa tästedes kuosien valinnassa oman värityyppini mukaan.

Kaikkien analyysien mukana tuli hyödyllisiä vinkkejä ja nostan kuosioppaasta tällaisen vinkin: ”Jos käyttää useampaa printtiä samaan asuun, kannattaa yhdistää isot pieneen kuvioon. Kun koot vaihtelevat, lopputulos on tyylikkäämpi.” Pidän tätä inspiroivana, koska kuviollista paitaa ja kuviollisia housuja en ole ennen yhdistänyt. Nyt vain mietin, että miksei.

Kotikaapista kaivettu esiin Pehmeälle kesälle sopivia sävyjä
Ainut vihreäksi tunnistettava vaatekappaleeni. Pitäisiköhän hommata toinenkin?
Tummia sävyjä ei älyttömän paljoa ole tarjolla minulle, mutta mieleinen viininpunainen löytyi omalta värikartalta

Värianalyysi vahvistaa omaa pukeutumistyyliä ja tuo uutta helppoutta siihen. Koen värityyppini Pehmeä kesä omakseni. Nämä analyysit vain tukevat ja vahvistavat itsevarmuutta käyttää eri värejä. Luulen myös vältteleväni jatkossa epäedustavia värejä, joista sain listan. Oikein persoonalliselle pukeutujalle värianalyysi tuo uusia ulottuvuuksia. Ja tyylien välimaastoon eksyneelle vahvistusta mieluisan tyylin löytämiseen.

Ammattilaisen puoleen kannattaa ehdottomasti kääntyä, jos omat asut eivät tunnu ihan omilta. Ja pienemmissäkin pulmatilanteissa. Itse sain palvelut etänä, mikä oli todella näppärää. Salon ja Turun suunnalla stylisti Annika Löfbergin voi tavata livenä ja sopia vaikka shoppailureissun. Ammattilaisella on näkemystä, tietoa sekä työvälineet, joilla asiakkaan oma värityyppi määritellään ja omaa tyyliä etsitään. Silmiä avaava kokemus! Annikan kattavat stailauspalvelut löydät täältä.

6 thoughts on “Värianalyysi stylistin tekemänä – silmiä avaava kokemus

  1. Joskus asiaa ei edes tule ajatelleeksi, joten olemus on nuhjuinen tai väsynyt. Värien käyttö on vaikeaa monille, joten jämähdetään mustaan tai mitäänsanomattomin neutraali väreihin. Niiden oletetaan sopivan kaikille.

    Tässä on aivan ihana keino saada uutta potkua värien käyttöön ja vaatekaapin uudistamiseen.

    1. Eikö vain! Joskus tarvitsee ulkopuolelta sysäyksen asioihin. Kuten vaikkapa oman pukeutumisen päivittämiseen. Itse olen iloinen noista uusista väreistä, joita mielelläni testaan /otan käyttöön vielä joku päivä.

  2. Mulle oli värianalyysin paras anti valkoisten valinta. Lämmin syksy ei käytä vitivalkoista vaan luonnonvalkoista. Olin ihmetellyt vastapestyjen peruspaitisten harmautta peilissä (ja kasvojen). Kermanvalkoiset pysyivätkin oikeanvärisinä 😉

    1. Joo, just näin! Samaa miettinyt aiemmin, kun joku väri näytti vain ankeuttavan omia kasvoja. Ei auttanut, vaikka kuinka siitä väristä itse piti. Mutta onneksi väreistähän ei tarvitse luopua, kunhan löytää itselle oikean sävyn. Oli mahtava huomata mikä vaikutus oikealla värillä omiin kasvoihin on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *