Syksyn muoti 2022 – pehmeää ja rouheaa

Inspiraatiota omaan pukeutumiseen löytyy isojen muotitalojen näytöksistä. Näytöslavoilla asut saattavat näyttää vähän turhan erikoisilta tavan päiviin, mutta itse asiassa asut on helppo pilkkoa osiin ja napata parhaat palat omaan tyyliin. Tyylien rantautuessa kauppoihin saatamme ostaa tietämättä, että juuri tämä vaatemalli nähtiin muutama kuukausi aiemmin muotinäytöksessä ensimmäistä kertaa.

Itse innostuin käyttämään värikkäitä sukkahousuja muuten aika hillityn nahkahameen kanssa, kun katselin Chanelin ready to wear-mallistoa syksyn osalta. Lavalla yhdellä jos toisella mallilla oli mitä värikkäämpiä sukkiksia. Jos muuten Chanelia uskominen, syksyn muoti 2022 tuo neuleasuja ja tweediä pukeutumiseen.

Tälle syksylle ja talvelle on tulossa myös ruskean sävyjä sekä vähän barbie-maailmankin, ruutua isoina ja pienen pieninä. Leveitä farkkuja, perustoppeja, isoja takkeja, maksihameita. Kurkataanpas osaa vähän tarkemmin!

Valkoinen perustoppi ja leveät farkut (baggy jeans)

Valkoinen tank-toppi näyttää taas paremmalta kuin pitkiin aikoihin. Yksinkertainen tyyli, helppo löytää kaupasta ja sopii kaikille. Suurkaupunkien katukuvista on voinut jo bongata löysiä, rentoja farkkuja. Leveät ja laveat farkun puntit sekä tyköistuva 90-luvulta tuttu valkoinen toppi on nyt kovasti muodissa.

Liivit

Miesten juhlapukeutumisesta tutut liivit korvaavat nyt topin tai paidan. Hyvä vinkki työpukeutumiseenkin. Vielä ei ihan jokaisen päällä törmää, mutta ehdottaman raikas tuulahdus maailmalta. Jos bleiseriä ei halua enää liivin päälle, niin liivin voi jättää päällimmäiseksi ja alle pukea vaikka kauluspaidan. Suorat housut tai hame sopivat hyvin tähän kokonaisuuteen.

Cargo-housut

Cargo-housut ovat tehneet vähän yllättäen paluun ja esimerkiksi Kööpenhaminan muotiviikoilla niitä vilisi katukuvassa enemmänkin. Mukavat ja rennonnäköiset housut kelpuuttavat yläosakseen vaikkapa sen valkoisen tank-topin tai viileän tullen ihanan pehmeän villaneuleen.

Maksihelmat

Pitkiä maatahipovia helmoja on näkyvissä syysmuodissa. Pitkät helmat tuntuvat vähän unohtuneen arkikäytössä. Toki jos polkupyörällä aamuisin ajelee töihin, niin ehkä kannattaakin unohtaa. Mutta muuten kaunis asukokonaisuus on helppo rakentaa pitkän hameen kanssa tai sujauttaa dramaattinen pitkähihainen ja -helmainen mekko päivän menoihin ylle.

Mukavat kengät

Kenkämuodissa tiedossa ainakin jalalle mukavia kenkiä. Erityisen pinnalla ovat erilaiset maiharit. Nahkatakkien kaveriksi sopivat täydellisesti. Toisaalta maiharit tuovat kontrastia mekkoasuihin, herättävät kivasti huomiota. Loaferit ovat olleet suosittuja kauan ja nyt niiden pitäisi olla erityisen paksupohjaisia tänä syksynä. Ne ovatkin oivat kengät päiväksi vaikka töihin.

Polven yli saapikkaita näkyi useammassa syksyn muotia esittelevän muotitalon näytöksessä. Siis yllättävän paljon. Se kuinka mukavat ne ovat, vaikkapa koroilla, en ota kantaa, mutta näyttävän hyvännäköiset joka tapauksessa.

Isot takit

Isoon takkiin onkin Suomen syksyssä mukava kääriytyä. Katseen voi kääntää myös olkapäihin. Mitä isompi sen parempi tuntuu tällä hetkellä olevan ykkösjuttu. Komea hartialinja on kovin muodissa. Toki sehän tulee kaupan päälle, jos pukee numeron kaksi liian suuren takin päälle.

Bomberit ja nahkatakit

Jes, minulle kelpaa. Iki-ihana nahkatakki on syksyn muotia. Se onkin helppo yhdistää vaikka ja minkä kanssa. Astetta trendikkäämpi juuri nyt on bomber -tyyppinen nahkatakki ja hyvänä kakkosen tulee kunnon värikäs mototyyppinen (musta-kelta-puna) nahkatakki.

Ilman nahkaakin bomber-mallinen takki rennon reteällä ulkonäöllään sopii syksyyn ja viimeistelee tämän hetken trendiasut juuri oikealla tavalla. Saattaa tällainen takki löytyä vaatekaapin perukoilta aika monelta, jos vähän etsii.

Neulevaatteet

Suomalaisittain ei haittaa, jos miellyttävät neuleet ovat muodissa. Silloin niitä myös löytyy kaupoista vinot pinot helposti. Syksyn trendi on pukea paljon neuletta ylle, neulepaidan päälle vielä neuletakki auki. Neulesukkikset lämmittävät syysviimoilla varmasti puhumattakaan ihanista neulemekoista!

Paljetit

Paljetit pitäisi nyt osata ottaa mukaan päivittäiseen pukeutumiseen. Tietenkin jos elämässä on jo tarpeeksi säihkettä ja säpinää, niin ehkäpä paljetit ovat liikaa, mutta meille muille. Paljetteja saa nyt näkyä arkihamosessa, tai yhdistää paljettipaita tavan housujen ja takin kanssa. Saattaisihan tuo ihan piristää päivää.

Juhlaan pukeudutaan edelleen säihkyen, viime vuotiseen tapaan. Saa olla myös pitkää helmaa sekä läpinäkyvyyttä. Syys-talven juhlat suorastaan kaipaavat paljettien tuomaa iloa pukeutumiseen.

Leopardi-kuosi

Leopardi on back. Sitä voipi käyttää paidoissa, housuissa, mekoissa, takeissa… pari hiljaista vuotta kuosilla takana ja taas se on ottanut jalansijaa näytöslavoilla. Ja miksipä ei! Väriyhdistelmä on upea, kuosi kääntää katseita ja parasta, että monella sitä saattaa jo löytyä valmiiksi ostettuna. Muoti kiertää ja vanhat suosikit palaavat aina jossain vaiheessa. Muistaa sen, ennen kuin heittää mitään “muodista pois mennyttä” oikeasti pois.

Syysmuodin värimaailma

Trendivärejä vuodelle 2022 ovat laventelin ja violetin sävyiset vaatteet ja asusteet. Keltaisen ja vihreän sävyjä on useita. Sininen ei saa ihan tumma olla, mutta punainen vasta saakin. Karkkipinkin kaveriksi on noussut hailakampaa vaaleanpunaista. Paljon näkyi näytöslavoilla myös ruskeaa, joka sopii loppuvuoden asuihin hienosti.

Summa summarum, aika lailla arkikäyttöön ja tavan elämään sopivaa muotia nyt nousussa. Toki vähän erikoisempaakin aina muotitrendeistä löytää. Ekstrabonuksena omaan tyyliin voi huoletta sisällyttää syksyllä pitkät “oopperakäsineet”. Suorastaan gootti -tyyppisiä asuja näkyi paljon näytöslavoilla, joten jos purkkapinkki ei ole sun juttu- aina voi verhoutua mustaan. Kokonaan siniseen denimiin tai nahkaan pukeutuminenkaan ei ole kielletty-nämäkin lasketaan tämän syksyn 2022 trendeiksi.

-> Täältä syysostoksille: “Syysmuodin mukaiset nettilöydöt

6 thoughts on “Syksyn muoti 2022 – pehmeää ja rouheaa

 1. Aika yllätyksettömiä ovat tämän syksyn muotitrendejä. Hyvin klassisia sekä väri- että leikkausratkaisuissaan. Itselleni se on helpotusta: omistan valmiiksi kaikki trendivaatteet jopa trendiväreissään. Easy!

  1. Hahaa, aika helpolla sitä itsekin tämän syksyn muodin kanssa pääsee. Tosin pitkiä, dramaattisen oloisia oopperakäsineitä en ole käyttänyt vanhojen tanssien jälkeen…

    1. Saattaa hyvinkin olla, että minunkin käyttöni jäänee siihen vanhojen tanssi kertaan 😉 saas nähdä.

 2. Melkoista muotia! Farkuista innostuin – olen farkkuihmisiä, myös osa syksyn väreistä toimii minulle kivasti.

  Minna

  1. Eikö vain, kivannäköisiä asuja saa näistä koottua. Sopivat hyvin Suomen syksyyn. Farkut on lempparit täälläkin ja oma pukeutumisen värimaailma kyllä muuttuu aina syksyn korvilla, onneksi hyviä värejä taas valikoimissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *