Viisi tapaa stailata iso huivi

Iso huivi pelastaa viileän päivän. Se on ihana kääräistä kaulalle ja sen avulla pysyy lämpimänä melkein koko yläkroppa. Ja toisaalta iso huivi näyttää helposti epämääräiseltä möhkäleeltä, koska kangasta niissä riittää. Harrastan huivin roiskaisua kaulalle itsekin välillä, kun kiireessä hakee tai vie lapsia johonkin. Silloin riittää kunhan on jotain mikä lämmittää. Mutta sitten on niitä kertoja, kun olisi ihan kiva olla huolitellun näköinen. Näitä kertoja varten kokosin muutaman huivin kietaisuvinkin. Iso huivi on yllättävän helppo stailata monella tapaa.

Kuvassa huivi on kolmiona. Jokainen tämän artikkelin ohje alkaa tästä lähtötilanteesta: taittele huivi kolmioksi.

SIISTI KIETAISU

Tyylikäs tapa käyttää isoa huivia. Nopea laittaa, kun nuo pari kietaisua oppii tekemään. Tykkään, kun iso huivi näyttää sopusuhtaiselta ja oikeastaan kokoaan pienemmältä.

Taita huivi kolmioksi ja pyörittele huivia pienemmäksi leveämmästä päästä. Kun huivi alkaa olla pötkö, jätä mieluisan kokoinen kolmio huivipötkön keskelle. (1.) Nosta huivipötkö kaulalle roikkumaan niin, että toinen puoli kaulalta laskeutuvasta puolesta jää lyhyemmäksi. (2.) Kiepauta pidempi huivin puoli kaulan ympäri. Nyt huivi on klassisesti kertaalleen kaulan ympäri ja huivin päät roikkuvat molemmin puolin, toinen pidempänä. (3.) Tämän jälkeen työnnetään käsi leuan alta huivin alle ja nostetaan esiin lyhyempää huivin päätä. Huivin päätä ei nosteta kokonaan esiin, vaan tehdään pieni aukko, kuten kuvassa. Peukaloni on kuvassa aukosta läpi. (4.) Tästä aukosta läpi sujautetaan pidempi huivin pää. Nyt huivi on valmis, mutta pientä asettelua se saattaa vaatia.

SOLMU PÄÄLLÄ

Solmu päällä on simppeli ja mukavannäköinen tapa kietoa iso huivi.

Taitetaan iso huivi kolmioksi. (1.) Pyöritellään tai taitellaan huivia pienemmäksi, eli pienennetään kolmiota. (2.) Asetetaan kolmio leuan alle ja huivin molemmat päät kietaistaan kaulan ympäri. Moni käyttää huivia juuri näin, cowboy tyylisesti kolmio leuan alla ja huivin päät kiertävät niskan kautta roikkumaan huivikolmion molemmille puolille. (3-4.) Nyt ei jätetä huivin kietaisuja vielä tähän vaan solmitaan huivin päät kauniisti kolmion päälle. Ja valmis.

HELPPO KIERROS

Tässäpä aika perinteinen huivin käyttötapa. Silti mitään vikaa tyylissä ei ole. Päinvastoin, huivi lämmittää ja huivin päät näyttävät näteiltä vierekkäin huivin alta tullessaan.

Taita huivi kolmioksi. (1.) Kieritä huivi pötköksi ja taita keskeltä kaksinkerroin. (2.) Nosta kaksinkerroin oleva huivi kaulalle. (3.) Toisessa päässä on nyt taite tai silmuke, miksi tahtoo sitä kutsua ja huivin päät sujautetaan siitä läpi. Asettele huivia, jotta siitä tulee viimeistellyn näköinen ja huivin päät näyttävät hyvältä.

MYSSY-TYYLI

Onko pipo tai hattu jäänyt matkasta? Tai etkö pidä hattuja? Talvella on turha palelluttaa päätään ja huivi tulee tässäkin asiassa pelastukseksi. Oma kypärämyssy hoituu näinkin.

Aloitetaan taittamalla huivi kolmioksi. Sen jälkeen taitellaan huivi pienemmäksi lähtien kolmion terävästä päästä. Vähän hankalampaa kuin aiemmat huivin taittelut, mutta tässä tyylissä ei jää kolmiota leuan alle. Tämä myssy-tyyli onnistuu tämänkin muotoisen huivin kanssa, vaikka on kieltämättä helpompi toteuttaa pitkän suorakulmaisen huivin kanssa.

Kun huivi on taiteltu, nostetaan huivi kaulalle roikkumaan. Toinen huivin pää jätetään noin rinnan korkeudelle ja toinen pää roikkuu pidemmällä kohti lantiota. (1.) Nostetaan niskan takaa huivin reunaa pään suojaksi, ikään kuin myssyksi. Sitten pyöräytetään pitkänä roikkuva huivin pää niskan takaa ympäri. (2.) Tämä kiepautetun huivin pää sujautetaan vielä leuan kohdilta huivin alle. (3.) Molemmat huivin päät pilkottavat nyt huivin alta ja huivimyssy on valmis.

VYÖN KANSSA

Isoa huivia voi käyttää bonchon tapaan taittamalla se kolmioksi ja asettamalla hartioille. Huivi lämmittää tällöin mukavasti olkapäitä ja selkää. Tai kuten itse tykkään tehdä, taitella huivi suorakulmaiseksi ja nostaa kaulalle roikkumaan. Huivi on siistinnäköinen ihan niinkin. Huivi olkapäillä sopii viileisiin toimistoihin tai muutenkin vilukissoille.

Viimeistellyn näköiseksi huivin ja tyylin saa lisäämällä vyön. Jos huivi on bonchomaisesti , laita vyö selän puolelta menemään huivin alta. Huivi saa liihoitella takapuolella rauhassa. Etupuolelta huivi asettuu nätisti paikoilleen vyön avulla. Samoin kuvassa itsellä suorakulmaksi taitellun huivin kanssa. Vyö tuo pientä lisää asuun.

Kuvan tyyli: Huivi taitetaan kolmioksi. Sen jälkeen huivi taitellaan siististi niin kauan, että suorakulmaisen huivin muoto on saavutettu. Huivi nostetaan kaulalle roikkumaan ja huivin päät samalle tasolle roikkumaan. Kaunis vyö sitoo huivin paikalleen. Sopii paidan kuin paidan päälle. Ja menee myös takin kanssa hienosti, kuten kuvassa.

Huivi, jota tässä artikkelissa käytän, on hyvin palvellut Balmuirin Lombardia-villahuivi. On iso ja lämmin. Second hand ostos jokusen vuoden takaa. Kunnolliseen lämpimään huiviin kannattaa panostaa. Sellainen kestää vuodesta toiseen. Ja jos huivin sidontaan käyttää pienen hetken, niin esimerkiksi vähän elämää nähneetkin (nuhjaantuneet) huivit näyttävät heti paremmilta, kun ne sitoo kauniisti kaulan ympärille.

6 thoughts on “Viisi tapaa stailata iso huivi

 1. Tunnustan, en osaa käyttää huiveja. En ainakaan kaulassa. Olen käyttänyt ne paitoina, vöinä, lämmikkeinä takkien alla ja päällä, mutta en koskaan kaulassa.

  On totta, että laadukas asuste on investoinnin arvoinen. Tämä Balmuirin huivi, tai ehkä jopa pashmina, on tosi kaunis ja käytännöllinen.

  1. Oo vau, sullahan on upeita käyttötapoja! Muutaman muunkin tavannut, joille kaulahuivin käyttö ei maistu. Mulla vaan kurkkukivut jne. löytää heti, jos yritän kuljeskella ilman.

   Balmuirin huivien laatu ja ulkonäkö on aina viehättänyt. Joskus kiva panostaa, ei tarvi ihan heti ostaa uutta..

  1. Kiitos paljon kommentista❤️ Ja totta, pitää näitä huivin taitteluita pari kertaa toistaa, ennen kuin jäävät muistiin. Mutta ihan virkistävää välillä asetella huivi eri lailla kuin tavallisesti.

 2. Kiitos! Olen todella heikoilla huivien kanssa, vaikka pidän huiveista paljon. Nyt päätin, että opettelen näiden antamiesi vinkkien avulla olla tyylikkäämpi ja osaavampi… 😉

  Minna

  1. Ei paljon käytännöllisempää asustetta olekaan kuin huivi. Käytän usein, ja äkkiäkös sitä jonkun kivan taittelun omaksuu, jos tekee mieli vaihtelua☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *