Kesäinen tyyli – valitsetko yllesi kukkia, pellavaa vai raitoja?

Väitän, että pukeutuminen kesällä on monella tapaa monipuolisempaa kuin talvella. Kesävaatekaappi on usealla komeampi kuin talvivaatevalikoima, vaikka ihanaa, lämmintä kesää on huomattavasti vähemmän tarjolla kuin niitä muita vaihtoehtoja. Ymmärrän kyllä, kesätyylejä on minullakin mistä valita.

Kesästä mieleen tulee ehkä ensimmäisenä huoleton lomailu, järven rannalla varpaiden huljuttelu ja aurinkoiset hetket jäätelökioskilla. Omassa vaatekaapissani on periaatteessa kahdenlaisia kesävaatteita. Niitä oikein rentoja, joilla mökkeillään ja jotka saavat hiekkaantua ja saada osumaa jätskistä, eikä se itketä. Sitten on vähän siistimmät asut, jotka edelleen sopivat tuohon edellämainittuun hommaankin, mutta ovat kuitenkin kivan tyylikkäitä kesäterassille, ihanaan ravintolaan tai vaikkapa taidenäyttelyyn päälle. Tässä siis kolme kesäistä klassikkotyyliä / kuosia kauniisiin kesäpäiviin.

Raitamekko

Raitamekkoja on onneksi mistä valita. Joka kesä niitä on erivärisiä ja -mallisia myynnissä ja löytyy varmasti jokaisesta itseään kunnioittavasta vaatekaupasta. Raita on kuosina kaunis ja myös suosittu. Dilemma lienee se, että raitamekko päällä ei ehkäpä erottaudu joukosta kovin paljoa, sen verran suosittu kuosi on kyseessä. Mutta mielestäni hyväksi havaittu ja todettu kelpuutetaan kesän vaatekaapin valikoimiin ilomielin.

Kuvassa beige-valkea ribbimekko. Materiaali on ihanan joustavaa ja pidän sen tunnusta iholla kesän lämpöisinä päivinä. Raitamekko on stailattu tolppakoroilla ja kesäisellä punoskassilla. Ei sitä oikeastaan paljon muuta tarvitse, jos haluaa istahtaa kesäiselle terassille vaihtamaan kuulumisia ystävän kanssa.

Mekko Lindex, kengät Lasocki, laukku merkitön kesäkassi, korvakorut RAVE:A (saatu yhteistyössä)

Raitakuosia saattaa joku vältellä, koska pelkää sen leventävän omaa olemusta. No, aikani tätä pohdin joskus ja tulin siihen lopputulemaan, että minä käytän raitaa siitä huolimatta. En nimittäin usko efektin olevan niin voimakas, että raidankäyttö joutaisi sen takia pannaan. Raidan hyvä puoli on, että kuviona se on selkeä. Se myös tekee mekosta vähän mielenkiintoisemman näköisen kuin yksivärinen kangas.

Kukkamekko

Mikäpä kesän tuo enempi mieleen kuin kukkamekko? Kesään se sopiikin ja tällä hetkellä kaupoissa näyttäisi löytyvän paljon pienikukkaista kuosia. Omaan tyyliini istuu paremmin tällainen harvempi kukkainen, jossa on jonkin verran tummaa pohjaväriäkin esillä. Kukkamekkoa ei kannata ohittaa mekkokaupoilla, koska se päällä ei jää seinäruusuksi. Kaunis kuosi saa kantajansakin loistamaan. Oletko usein nähnyt kukkamekkoista mököttäjää? Seitsemänvuotiaita tyttöjä ei lasketa.

Tämä oranssikukkainen, muuten tumma mekko on täydellinen kesämekko moneen rientoon, niin päivällä kuin illalla. Parastahan on, jos voi käyttää samaa mekkoa erilaisissa tilaisuuksissa. Tämän ostin juuri sitä varten, että koko päivän menot hoituvat tarvittaessa tällä. Kangas on ecovero viskoosia, mekko löytyy Savonlinnan Muotitalo Pukista ja päällä todella miellyttävä.

Minä kun olen vähän tällainen vilukissa, niin viileneviin iltoihin nappaan mukaan tietenkin suosikki nahkatakkini. Ihan paras yhdistelmä tämä musta kukkamekko ja musta nahkatakki. Voisin järjestää menoja ihan sillä, että saan pukea nämä päälle. Syksymmällä maiharit jalkaan niin avot.

Mekko Kaffe, nahkatakki Samsoe Samsoe, kengät Aldo, laukku Mulberry,

Pellavahame

Pitkä pellavahame on kesän ykkösjuttu. En ota aurinkoa ja käytän aurinkovoidetta päivittäin, joten välillä on kiva suojata jalat näin. Kepeääkin kepeämpi ja monenlaiset yläosat sopivat. Olen todella iloinen tästä hameesta ja käyttökertoja tulee tänä kesänä, olen siitä varma. Kyllähän se aurinko lupasi näyttäytyä edes silloin tällöin. Pellavavaatteista löytyy aiemmin julkaisemani artikkeli netin parhaista pellavalöydöistä. Pellava on kesämateriaalina paras eikä hieman ryppyistä pintaa tarvitse säikähtää. Materiaali itsessään kielii laadusta ja kantajansa hyvästä mausta.

Mekko Peura, paita Muotikuu, laukku Fendi, kengät Hugo Boss, korvakorut Upcycle with Jing (pr-lahja)

Vaaleansininen on kesän väri, siihen voisin pukeutua vaikka joka päivä. Vaaleat värit toimivat kesällä ja ovat paahteessa tietenkin armollisemmat kuin tummat värit. Käytän valkoista myös paljon kesällä. Värin raikkaudessa ja kesäauringossa on jotain taikaa. Valkoinen paita ja vaaleansininen pellavahame muuten toimii yhdessä.

Jätätkö muuten valkoisen paidan ostamatta, kun pelkäät alusvaatteiden näkyvän läpi? Henkilökohtaisesti inhoan, jos alusvaatteeni näkyvät vaatteen läpi. Se ei käy (itselle) ja tiesittehän, että ainakin tällaisen kepeän, ei ihoon liimautuvan paidan alle sopii parhaiten punaiset alusvaatteet. Kyllä, juuri ne syntisen punaiset. Eivät muuten näy tämän ohuen valkoisen paidan läpi, kun kaikki muut värit näkyvät. Vink vink, kannattaa kokeilla.

2 thoughts on “Kesäinen tyyli – valitsetko yllesi kukkia, pellavaa vai raitoja?

  1. Tuo raitamekko on tosi kiva! Täytyy sanoa, että kyllä itsekin välttelen tämän hetken kiloilla vaakaraitaa, mutta tuo sun mekko on sellainen, että kontrasti on aika pieni, joten en usko leventävän ollenkaan. Sinä nyt oot muutenkin niin hoikka, että voit huoletta käyttää mitä vaan!

    1. Kiitos, mukava kesämekko on kyllä. Ihmisen silmä on varsin erikoinen, näkee optisia harhoja ja sitten toisaalta omalle kropalle sopivilla vaatteilla saa aikaan illuusiota milloin pidemmistä jaloista tai muuten tasapainoisesta kokonaisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *