Viisi tapaa käyttää kauluspaitaa

Jokaisella on varmaan joskus ollut päivä, kun ei ole mitään päällepantavaa. Aika harvoin se todella on näin ja oikeastaan tämä ajatus alkoi kyllästyttää itseäni, kun vaatekaapilla taas kuulin tämän päässäni. ”Ei mitään päällepantavaa.”  

Olen yrittänyt opetella näkemään omia vaatekappaleitani uudessa valossa ja antamaan niille enemmän käyttökertoja sen sijaan, että marssin kauppaan tai kirpparille ostelemaan. Useimmiten pieni kyllästyminen johonkin vaatteeseen johtaa sen jäämiseen kaapin koristeeksi. Mutta turhaan, vähän mielikuvitusta peliin ja aika monesta vaatteesta saa vähintään kolme eri tyyliä aikaiseksi.  

Tässä artikkelissa esittelen yhden paidan ja sille viisi erilaista käyttötapaa. Ja haastan teidät muut käyttämään jo kaapistanne löytyviä vaatteita uudella tyylillä, edes kerran! 

Paita housussa

Aloitustilanne kauluspaidan kanssa on usein tämä.

Se on napitettu ja saattaa jäädä koko päiväksi päälle näin. Jos on lämmintä, niin bleiseriäkään ei tee mieli käyttää. Sen sijaan, että jättäisi paidan vain roikkumaan joka kerta näin, kannattaa kokeilla klassista tapaa laittaa paidan helma housun sisään ja vedä paitaa hivenen housusta rennon löysäksi. Tasapaksu muotokieli rikkoutuu ja asu näyttää jo nyt paremmalta.

Lisätään housuihin vielä asuun sopiva vyö. Asukokonaisuus nousee näin suorastaan seuraavalle tasolle.

Vöillä voi tuunata moniakin asuja, joten ei haittaa jos kaapista löytyy muutama eri värinen vyö ohuempana ja paksumpana versiona.

Paita solmussa

Riippuen vähän paidan materiaalista, se joko pysyy kauniisti housun vyötärön alla tai nousee istumisen ja liikkumisen seurauksena liikaa. Jos paita on vallatonta sorttia, niin itse olen tykästynyt tapaan, jossa paidan pari alinta nappia avataan ja laitetaan solmuun.

Lopuksi paidan helmaa käännetään tai pyöräytetään paidan alle. Tarkistus vielä takaa, että paita on joka puolelta siististi vyötärön päällä. Solmussa paidan muotokieli säilyy samana koko päivän. Ei haittaa istumiset. Sitten ei muuta kuin laukku olalle ja menoksi. 

Täältä näet miltä tämä paita näyttää nahkahameen kaverina.

Paita villapaidan alla

Villapaidat ovat ihania ja niitä tekisi mieli käyttää viileillä keleillä vaikka päivittäin. Vähän skarppiutta villapaitaan sekä kauluspaidalle kolmas hyvä käyttötapa on tässä. Sujauta lempivillapaitasi kauluspaidan päälle. Vedä kaulukset ja helmat näkyviin, jolloin kaksi erilaista materiaalia täydentävät toisiaan. Asu näyttää mielenkiintoisemmalta kuin yhden paidan taktiikalla. Rento, siisti asu moneen tilanteeseen. 

Paita takkina

Erityisesti kesäaikaan tulee otettua neuletakki tai muita ”hihoja” mukaan viileitä iltoja varten. Kiva vaihtoehto on käyttää kauluspaitaa takin tai ohuen neuletakin korvikkeena. Jos kauluspaidassa olo tuntuu liian viralliselta, niin tässä tyylissä sitä vikaa ei pitäisi olla. Paita auki kaupungille, kääräisee hihat vähän ylemmäs tai vähintään avaa hihojen napit auki. Kauluspaita muuttuu kesän ykköspaidaksi sillä hetkellä, kun se on kauniin kesämekon kanssa olkapäiden suojana.

Paita rennosti

Kauluspaita näyttää rennon tyylikkäältä, kun sitä ei napita aivan ylös asti. Hihat kääritään ylemmäs oman maun mukaan. Helmasta puolet voit jättää vapaana roikkumaan ja toisen puolen laittaa housun sisään. Kaulaan kiva koru tai kaksi. Näin, ei uskoisi samaksi paidaksi.

Kauluspaita Esprit
Farkut Vero Moda
Housut H&M
Villapaita Object
Saappaat Bryan Stepwise
Tennarit Gucci
Nahkakengät Tommy Hilfiger
Laukku Hugo Boss
Kello Michael Kors
Vyö M&S

8 thoughts on “Viisi tapaa käyttää kauluspaitaa

 1. Kivoja vinkkejä tuli! Itsellä on ainakin välillä niin että tuntuu ettei olisi mitään päälle pantavaa vaikka vaatteita riittää?

  1. Hei, kiva kuulla, kiitos palautteesta! Näin itselläkin, miettii mitä laittaisi päälle eikä mitään tunnu löytyvän. Onhan niitä vaatteita ja asuja kaapissa. Sitten välillä kiireen keskellä tulee napattua yhtä ja samaa päälle.

 2. Valkoinen paitis on vaatekaappini todellinen peruskivi! Ilman sitä olisi monta asukriisiä. Vuosien saatossa olen oppinut yhdistelemään uutta ja vanhaa! Kiva postaus.

  1. Kyllä paitapusero, ja juuri se valkoinen, on ihana klassikko. Käyttötapoja niin monta, tässä vain pintaraapaisu. Kiitos paljon!

  1. Jes, kiva jos innostuit.? Vaihtoehto aina toki on tuunailla jotain jo kaapista löytyvää, käyttää uudella tapaa. Mutta kauluspaita sopii niin moneen menoon, että kannattaa kyllä harkita?

 3. Kiva postaus! Kauluspaita on jotenkin sellainen vaatekappale, että aina välillä se tekee mieli pukea päälle, mutta sitten olo on sen kanssa liian virallinen ja vaihdan paidan ennen kotoa lähtemistä ? Täytyypä kokeilla huomenna heti, josko pääsisi ulos asti se päällä, kun näyttää kuitenkin niin kivalta!

  1. Kiitos! Tiedän hyvin mistä puhut. Kauluspaidassa tulee joskus virallinen olo eikä se ole itse asiassa kiva fiilis lainkaan. Mutta se on jännä juttu, miten helposti ja pienillä jutuilla kauluspaita muuntautuu rennoksi ja paidaksi, josta on virallisuus kaukana. Mielikuva ensi kesään… polkaistaan polkypyörällä jätskikiskalle shortsit, toppi ja iso, valkoinen kauluspaita päällä, helmat vähän perässä lepattaen. Ei tule enää toimistolook mieleen tästä paidasta.

   Huomenna sitten se kauluspaita päälle, tulet näyttämään upealta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *